用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 屯門龍門居世佛會觀自在幼兒園好差
go

屯門龍門居世佛會觀自在幼兒園好差 [複製鏈接]

屯門龍門居世佛會觀自在幼兒園好差

個間幼兒園1年內走5個老師,搞到d小朋友好難識應,而且仲係同1個課室走了2個老師,同1個課室走了3個老師,相信咁樣的市道d老師咁樣走法,更係間學校好差,我成日都見到間學校d老師好夜都未走,有時11,12點都見到學校有燈.......d老師做到咁夜,第二日怎樣有精神照顧d小朋友呀

Re: 屯門龍門居世佛會觀自在幼兒園好差

據知這個學校好多人報,排長龍架.可能因為學費平,全日一個月才$2100.歲半才開始接受報名,好似仲話冇開放日,不得隨便約見入內參觀,因為佢地有好多人報名,唔使用開放日來吸引媽媽報名咁話喎.我媽媽之前問過.我自己覺得如果冇得比你睇學校裡面的環境,又點可以放心比個小朋友入去讀.我終於都冇報名.

我當時都係無得入去睇,都係你夠明智.....我個女俾同學咬,但係d老師都唔知,要我返學問老師,老師才知,你話d老師們點睇小朋友呀......個園長接見家長(收生時)就笑笑口,當有1次遲到20分鐘,就叫我帶個女返屋企,因為唔想俾個小朋友覺得遲到都可以返學.....都唔知有無攪錯.

吓.... 遲到20分鐘就唔可以返學, 咁都得, 都未聽過咁教導小朋友, 咁d小朋友咪以後一唔想返學就拖延時間, 一遲到就可以唔使返學 lu。唔怪得你要轉校。

係呀.........個園長賴係大條道理咁....仲話係教育界,真失禮

hi

我上年去過想入去參觀都唔得, 老師態度又差地方又細, 心想...得你一間學校咩      係學費平所以多人報    

TM:咁你個小朋友讀了那間學校,好不好

11CC11:

為什麼你不考慮富健聖德肋撒?

我想我的女返全日學呀

其實全日制都有好多間!慢慢搵間好的啦!

ss1008,

謝謝你的關心,但我恐怕慢慢找學校時,我個女唔知俾人咬多幾多次d老師都未知呀........(因為有次我發現個女俾同學咬親,d老師都唔知,要我返學問時,老師才知)

angeline,
你有無好學校介紹呀

11CC11:

你個囡讀邊班?我家姐個仔都讀緊喎,但佢要返工,唔咪好知間學校點.

小孩子的天空:
我個女讀k1,你家姐個仔又讀那一班呀?
其實我相信讀邊一班都無分別,d老師返工都無精神,又打呵欠.你提醒你家姐回家後要檢查個仔有否受傷,d老師成日都睇唔到d小朋友受傷,有時發現傷痕,返學校問老師(莫老師),佢就會講好多藉口掩飾自己睇唔到...問多少少就俾面色我看,都唔知有無搞錯......講起就嬲.....有無好學校介紹,我想快d轉校呀.......如果你家姐發覺個仔受傷,記得打電話俾個園長問清楚,再問老師,可能要睇人面色. :evil:  :evil:  :evil:

11CC11 寫道:
我想我的女返全日學呀

聖德肋撒都有全日呀.

To Almaz

全日是幾多錢呀>?

11CC11 寫道:
To Almaz

全日是幾多錢呀>?

$3,xxx

有無其他好的幼兒園介紹呀......遠d都無問題(只要在屯門呀)
謝謝!

我不一定要讀龍門居內的珈琳或聖德肋撤呀.......請問有什麼好幼兒園介紹呀.......
謝謝!

我都知有什麼幼稚園好,但我兩公婆都要返工,無請菲傭,所以要讀全日,想問那間全日的幼兒園好??
‹ 上一主題|下一主題