用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 如果父母以往就讀的學校已拆
go

如果父母以往就讀的學校已拆 [複製鏈接]

如果父母以往就讀的小學己拆, 咁舊生的分數點計?
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

咁就係無分喇!
(現實永遠係殘酷的.........)
原帖由 nibikalea 於 09-9-6 06:45 PM 發表

啊, 但我剛剛問倒一個朋友都係same case, 佢就話歸咗另一間學校喎....等我問吓佢點知嘅先, anyway, thanks

原帖由 Charlotte_mom 於 09-9-6 19:31 發表
咁就係無分喇!

我果間都係拆咗呀!

我打過去教署問
係無分既

原帖由 nibikalea 於 09-9-6 06:45 PM 發表
他對我說: 我的恩典夠你用的.因為我的能力、是在人的軟弱上顯得完全.
所以我更喜歡誇自己的軟弱、好叫基督的能力覆庇我.[林後12:9]

醒目開學勳章

yes....除非果間學校係遷址!!!

原帖由 Charlotte_mom 於 09-9-6 19:31 發表
咁就係無分喇!

原帖由 MrsCLee 於 09-9-7 17:13 發表
我打過去教署問
係無分既

我都問過

原帖由 臻媽 於 09-9-7 22:14 發表
yes....除非果間學校係遷址!!!

我個 case 係咁.

我讀果間係慈雲山培愛小學 . 好多年拆左. 學校搬左, 是而家好鬼出名的沙田浸信會呂明才小學 .

好可惜亞仔入小學時. 學校話佢地有個年份資料. 有過去舊生畢甲畢業生資料 . 我畢業那年已過左佢地給教育局資料的年限. 不可因父母是舊生有分加上去呀. 而且仲話我依那時來計, 我係下午生. 是 city one 果間一呂 . 沙田圍果間無資料, 都唔會算上是舊生.

如果家長間小學拆左, 最好問下有無轉名, 變左現在那間小學 .  係勁又名小學,  就一定問現時的學校清楚 ,  教育局都無咁清楚........

我都想問下, 我以前間小學搬左(聖文德小學), 校名變左 "聖文德天主教小學". 咁是否仲有10分?

但我發現同一校網有另外一間小學 "慈雲山聖文德天主教小學" (好近我以前間小學原址), 是否要問教育局我個10分屬邊間?

我都畢業左2x 年, 仲會有record 咩?

‹ 上一主題|下一主題