用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 SALES話會加價喎...大家比D意見呀~~
go

SALES話會加價喎...大家比D意見呀~~ [複製鏈接]

前天見到東西圖書出左ispeak(ipen),佢個ispeak deluxe pack原來書展係23XX現在已三千啦..我係想買來點phonics kids的....都唔知買唔買套let's find out同BONBON ABC好....定爭係買支筆好

BONBON ABC好似比細B用..迫住買埋咁,,LET'S FIND就不錯, 想諗住等下年書展買,,睇下會出咩product又同支筆做package,但個SALE話會加價...話東西想做到個價至少四千喎....好似做到apple tree咁,,攪到心大心細..等下年書展買好定即刻買呢..

希望各位媽媽比D意見啦..講到apple tree 又真係加價加足幾倍喎,真係怕怕,會不會東西一樣呢..因為東西將台灣的基地移到香港,所以以前的公價做法,可能不一樣啦...
   0    0    0    0

唉...向來東西出版係出晒名抵用的, 正所謂買左要來放都唔肉赤. 我覺得係, 你買唔買, 唔好諗加價呢個問題, 而係教材對你合唔合適. 如果合適, 就早 d 買 (至多吼書店或聖誕開倉減價之類)......

但如果加到太貴, 市面仲有好多選擇的. 再唔係睇下有無 2 手.

補充一句, 我個人相信佢地會加, 因為以前實在係太平啦 (compare 其他同類產品), 如果佢地請行 sales 做野, 仲要計埋 sales 要食飯....so 加價真係唔奇.

What is in the pack ? CD or books ?
Is it good ?

原帖由 TANKY 於 09-9-6 06:03 發表
前天見到東西圖書出左ispeak(ipen),佢個ispeak deluxe pack原來書展係23XX現在已三千啦..我係想買來點phonics kids的....都唔知買唔買套let's find out同BONBON ABC好....定爭係買支筆好

BONBON ABC好似比細B用..迫 ...

原帖由 GraceMatt 於 09-9-8 11:02 發表
What is in the pack ? CD or books ?
Is it good ?

套ipen deluxe pack 很豐富
包括了一支ipen, 內有4gb memory card, 32 song cards, 32 story cards, 26 張alphabet 錄音卡, 100個錄音貼紙
而bon bon abc有三本,包括了 26 英文字母所配的單字,有學拼音, 有遊戲玩, 有dialogue
至於let's find out, 有六個level, 共八本書, 每個level 都有三個topics, 生字及內容cover 大部份香港小一二的程度
bon bon 配有vcd, 而let's find out 則配有dvd
以上為之一套
如果你想再知道詳情, 可pm 我
‹ 上一主題|下一主題