用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 上學所見的褓姆車
go

上學所見的褓姆車 [複製鏈接]

有冇家長發現上學時間有很多空的褓姆車仍然停在校門處,司機亦未有熄匙及即時離開,導致隨後的褓姆車未能停在行人路旁,小朋友要在車與車之間的狹小空間下車,險象橫生,小朋友的高度正好把車子的廢氣都吸進肚子裏,影響健康。有沒有家長有同様意見?
   0    0    0    0

Yes, I have been seen this situation before just you said that, sometimes it looked like very dangerous!!!!
原帖由 haihaimom 於 09-9-5 21:12 發表
有冇家長發現上學時間有很多空的褓姆車仍然停在校門處,司機亦未有熄匙及即時離開,導致隨後的褓姆車未能停在行人路旁,小朋友要在車與車之間的狹小空間下車,險象橫生,小朋友的高度正好把車子的廢氣都吸進肚子裏,影響健 ...

原帖由 王惠光 於 09-9-19 08:43 發表
Yes, I have been seen this situation before just you said that, sometimes it looked like very dangerous!!!!    

已經向學校反映,希望有改善啦

你真係向學校反映左???

我都見到d個問題, 本來想俾我小朋友坐校車, 但見到咁, 所以自己辛苦d接送喇~~~!
我一直以為上落校車喺另一個門口, 但唔知係咪今年轉左方式同時間, 所以有d亂,
有時見d "EE"同家長一齊接小朋友, 分分鐘唔見左個都唔知,
而且小學生坐校車仲危險, d小學生上完活動堂之後要係馬路邊等校車到, 有時小朋友玩玩吓會過火左, 玩出馬路, 真係好危機..........

其實我覺得點解唔開放後門俾校車用呢??
或者先俾校車小朋友上晒車至俾家長接呢??

我小朋友已前的學校d方面做得好好, 當然人數冇民生咁多, 而且仲要係自己學校車隊, 但可以學習吓~!!

真係要正視吓d個問題

原帖由 haihaimom 於 09-9-19 20:29 發表

已經向學校反映,希望有改善啦
‹ 上一主題|下一主題