用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 詠斯媽咪
go

2年班家長 [複製鏈接]

OK la

原帖由 IrisCheng 於 10-4-21 22:13 發表
托管班 of BGCA Wanchai 要 $7300 for 6 weeks; $4900 for 3 weeks.  is it reasonable?

唔好意思,我路過的

想問下你地既小朋友在學校讀得開心嗎??學習的程度都可以嗎??因為我是基顯畢業生,在煩惱應該比女兒入讀基顯,定還是藍田循道?

基顯-25分
藍循-20分

原帖由 砵砵豬 於 10-4-23 15:24 發表
唔好意思,我路過的

想問下你地既小朋友在學校讀得開心嗎??學習的程度都可以嗎??因為我是基顯畢業生,在煩惱應該比女兒入讀基顯,定還是藍田循道?

基顯-25分
藍循-20分 ...

Hi, 我仔仔讀得好開心~  

唔明你所指既學習程度係咩?  我覺得d課程係適合返佢地既年紀, 唔會讀高1級或者半級~

如果你基顯有25分, 咁就梗係揀基顯啦, 實收嘛~  藍循20分都未必入到架~

同埋呢, 基顯1年3次考, 基本上無測驗 (除了英文有小測外), 但藍循就3測3考, 你自己衡量下啦~

原帖由 芸迪 於 10-4-26 10:53 發表

Hi, 我仔仔讀得好開心~  

唔明你所指既學習程度係咩?  我覺得d課程係適合返佢地既年紀, 唔會讀高1級或者半級~

如果你基顯有25分, 咁就梗係揀基顯啦, 實收嘛~  藍循20分都未必入到架~

同埋呢, 基顯1年3次考, 基 ...

多謝你既意見

最緊要係唔好太勉強小朋友既程度,令佢讀得開心....

想問下英文仲有冇小測呢?  第一, 二段考都分別有兩次小測, 但直到今日都未測過, 連通告都未收過~

禽晚問仔仔, 佢話只有4次小測, 已經測哂喎, 都唔知真定假

回覆 665# 芸迪 的文章

你一問琴日就即刻有通知喇, haha...
May 6, 不過今次咁遲先通知嘅, 下個禮拜四. 我記得應該係有6次小測架.

原帖由 EppieL 於 10-4-29 14:36 發表
你一問琴日就即刻有通知喇, haha...
May 6, 不過今次咁遲先通知嘅, 下個禮拜四. 我記得應該係有6次小測架.

我都見到仔仔手冊寫住下星期四小測, 但就無寫範圍, 佢只係話測book 11 & 12, 但就唔知peu範圍, 你知道嗎?

PEU P.46 - P.57
改咗再下星期先小測, 阿囡又拖多幾日先温啦 ......

原帖由 芸迪 於 10-4-30 09:59 發表

我都見到仔仔手冊寫住下星期四小測, 但就無寫範圍, 佢只係話測book 11 & 12, 但就唔知peu範圍, 你知道嗎?

原帖由 貓頭鷹3號 於 10-5-1 06:20 發表
PEU P.46 - P.57
改咗再下星期先小測, 阿囡又拖多幾日先温啦 ......

Thanks Owl~  係囉, 小測 & 默書改來改去~

背中文第 14 課都好長呀 !

原帖由 芸迪 於 10-5-1 23:02 發表

Thanks Owl~  係囉, 小測 & 默書改來改去~

回覆 670# 貓頭鷹3號 的文章

miss yeung called my son's group to 背 already.

Hi  2年班家長

prior to the final term examination in june, there has a private gathering (not from school) is organising on the coming public holiday May-21 (fri).  are you interested to join?

原帖由 IrisCheng 於 10-5-4 00:16 發表
miss yeung called my son's group to 背 already.

係呀, 阿仔都係佢果組背左啦~  原來要全組企出黎, 輪住逐個背, 老師叫停就由下一人接住背~

原帖由 IrisCheng 於 10-5-4 00:29 發表
Hi  2年班家長

prior to the final term examination in june, there has a private gathering (not from school) is organising on the coming public holiday May-21 (fri).  are you interested to join?

哎吔, 上午岩岩禽日被人mark左, 下午就ok~  你地唔駛就我啦, 我join到就join啦~

hi芸迪,

我是一年班家長,想問問學校有否暑期活動給學生參加,是興趣班還是補習型式呢?很想知道情況,以便安排兩位小朋友的暑期活動囉。唔該晒你先。

原帖由 hazelwoo 於 10-5-10 17:15 發表
hi芸迪,

我是一年班家長,想問問學校有否暑期活動給學生參加,是興趣班還是補習型式呢?很想知道情況,以便安排兩位小朋友的暑期活動囉。唔該晒你先。 ...

hi hazel, 我記得舊年好似有暑期活動既通告, 但我一早已安排暑期活動, 加上後來又停課, 我唔太記得詳情~

有冇其他家長記得, 可以補充下呢?

芸迪,

唔該晒你的答覆。我都報了在家附近的暑期班了,唔等學校的啦。

想問P3有冇精英班

P4開始先分精英班.

原帖由 詠斯媽咪 於 10-7-16 13:53 發表
想問P3有冇精英班

‹ 上一主題|下一主題