用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 09/10 K2S Welcome~
樓主: Vickee
go

09/10 K2S Welcome~ [複製鏈接]

原帖由 godivachoc 於 09-10-30 20:05 發表
winniellc, 盈盈都有話佢同映雯玩呀, 我頭先問佢, 佢都話好鐘意同映雯玩架... 重有rachel喎... 希望佢唔好咁怕羞識多D朋友仔啦...

係喎, 佢話佢今日做咗show and tell 唔知佢講成點呢... 好擔心佢做得唔 ...

godivachoc, 吓!原來做咗show and tell 架la...今次係咩主題呀,點解冇通告眉既..........

winniellc,

有出通告呀... BUT好似都有成2-3個禮拜? 我記得有張紙出俾大家填返交俾MS. WONG... 好似一班有幾個TOPIC, 唔只一個, 盈盈個個係講動物... 你再問下映雯?  

原帖由 winniellc 於 09-10-30 22:45 發表
godivachoc, 吓!原來做咗show and tell 架la...今次係咩主題呀,點解冇通告眉既..........

原帖由 godivachoc 於 09-11-2 19:36 發表
winniellc,

有出通告呀... BUT好似都有成2-3個禮拜? 我記得有張紙出俾大家填返交俾MS. WONG... 好似一班有幾個TOPIC, 唔只一個, 盈盈個個係講動物... 你再問下映雯?  

...

godivachoc,

唔該晒,等我睇吓先.....今日巳經有幾個小朋友著咗冬季校服啦....

winniellc,

真係激C, 公司個網超慢, 入咗幾次都唔得, 要返到屋企先上到... 激C...

我地都轉咗季啦... 但天氣時冷時熱, 真係好易病... 大家都要小心D呀...

重有, 盈盈話佢同學曾子俊寫字寫得好靚喎, 有成3個星星, 好叻喎... 哈哈...

係呢, 係唔係依兩個星期考試? 唔知深唔深呢, 學咗咁多字, 唔知佢記唔記得哂... 真係有D緊張...

原帖由 winniellc 於 09-11-3 00:11 發表
godivachoc,

唔該晒,等我睇吓先.....今日巳經有幾個小朋友著咗冬季校服啦....

原帖由 godivachoc 於 09-11-5 19:53 發表
winniellc,

真係激C, 公司個網超慢, 入咗幾次都唔得, 要返到屋企先上到... 激C...

我地都轉咗季啦... 但天氣時冷時熱, 真係好易病... 大家都要小心D呀...

重有, 盈盈話佢同學曾子俊寫字寫得好靚喎, 有成3個星星 ...

godivacho,

你就好啦公司可以上網,我剩係得lunch先可以上喳,仲冇得打中文tim...係呢近排d天氣真係煩,雯雯今日都有d咳同鼻水呀,星期日又冇得swimming la.....
好似就呢做大paper,等我confirm吓先.
雯雯最多都係2粒星ja,3粒就冇佢份lu...

Hi Godivachoc,

多謝盈盈讚子峻寫字靚
   , 9號到11號有測驗呀, 話考k1 D嘢.

原帖由 godivachoc 於 09-11-5 19:53 發表
winniellc,

重有, 盈盈話佢同學曾子俊寫字寫得好靚喎, 有成3個星星 ...

終於做完paper啦....

今日掉咗位啦!!!有D同學仔又係係番果組冇掉到!!

掉咗位啦,都未識哂d同學仔細. 唔知俊豪同子峻係唔係同組?

原帖由 Cally33 於 09-11-13 01:11 發表
今日掉咗位啦!!!有D同學仔又係係番果組冇掉到!!

子峻又係係番果組及位,好似佢冇掉倒,你問吓你仔仔啦!!!
原帖由 icesby 於 09-11-13 14:24 發表
掉咗位啦,都未識哂d同學仔細. 唔知俊豪同子峻係唔係同組?

各位媽媽你地好呀? 我依排忙到c, 冇得上嚟傾計呀...

盈盈話我知佢調咗位啦, 依家係香蕉組, 同白禮俊坐... 佢又話小息時都有同rachel玩, 但佢就坐strawberry組...

你地之前有冇去馬頭涌小學參觀? 我地個日太遲, 去到已經就關門, 只係行咗一圈就close... 都冇物點睇到... 盈盈問: 我係唔係係依間讀p1呀? 我話: 係就好囉... hhahahhaah...

係呢, 你地知唔知幾時先放x'mas假? 我地冇諗住去旅行(太多人同太貴啦 hahhahha), 想睇下可唔可以放下假陪佢..

好耐無上嚟啦,靜咗咁多,新既一年我祝大家事事順景,新年快樂.
‹ 上一主題|下一主題