用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 09/10 K2S Welcome~
樓主: Vickee
go

09/10 K2S Welcome~ [複製鏈接]

godivachoc,

凱盈係未冇返2日學呀,近排天氣開始有d涼,小心身體呀.

winniellc,
係呀,佢星期一晚游完水話好凍,已即時同佢沖熱水涼,點知都衰咗。好鬼擔心呀,燒咗成2/3日啦,有cough and runny noses, etc... 都係我地唔好啦 希望佢快D好噃啦,佢都好想返學呀。。。

原帖由 winniellc 於 09-10-14 23:56 發表
godivachoc,

凱盈係未冇返2日學呀,近排天氣開始有d涼,小心身體呀.

原帖由 godivachoc 於 09-10-15 22:11 發表
winniellc,
係呀,佢星期一晚游完水話好凍,已即時同佢沖熱水涼,點知都衰咗。好鬼擔心呀,燒咗成2/3日啦,有cough and runny noses, etc... 都係我地唔好啦 D好希望佢快噃啦,佢都好想返學呀。。。

...

godivachoc,

而家好番未呀,希望佢快d好番啦.佢游室外定室內呀,有無著保暖衣呀,夜晚游會好凍架,點解唔俾佢游morning or afternoon 呀...

原帖由 icesby 於 09-9-5 01:05 發表
Hi 我仔仔叫子峻, 好開心响呢喥有k2s的家長,多多指教!

icesby,

琴日多謝你既小禮物呀!係呢,你哋有無幫子峻開生日會架...

今日見完miss wong,佢話映雯喺班入面係一個大姐姐,好鍾意幫助同學仔....原來佢哋遲d都有電腦堂上架,工課仲會開始深tim..

winniellc,
映雯真係叻女呀!!! 我地個SESSION冇咩特別呀... MS. WONG 都有講依家開始有好多功課, 亦有電腦同國語堂... 但佢話盈盈比較靜, 比較慢熱... 真擔心佢點做SHOW & TELL... 不過好攪笑, 佢地將盈盈張相放咗係1月生日個度... 可能佢個樣比較成熟...

其實我地冇特登同佢游夜水, 亦都已著齊保暖衣... 但佢貪玩, 見我地去游佢又要去.. 唔帶佢就喊到七彩, 落咗水又唔認真游!!! 今次嘅教訓真大, 病咗成個禮拜... 我地同佢講咗啦, 如果以後唔俾心機游就唔準落水啦 (HEEHEHEEE)

icesby,
多謝你既小禮物呀! 盈盈好鐘意D禮物呀...

原帖由 godivachoc 於 09-10-18 20:10 發表
winniellc,
映雯真係叻女呀!!! 我地個SESSION冇咩特別呀... MS. WONG 都有講依家開始有好多功課, 亦有電腦同國語堂... 但佢話盈盈比較靜, 比較慢熱... 真擔心佢點做SHOW & TELL... 不過好攪笑, 佢地將盈盈張相放 ...

godivachoc,

咁盈盈而家有無學梗遊水呀....

winniellc,

冇呀... 俾佢學咗一堂, 但daddy唔忍心個教練咁惡同harsh, 唔俾個女學啦... 之前主要係daddy同佢游咋, 都係落水玩下為主... 游咗咁耐都唔識游...

係呢, 有冇俾映雯學呀?

原帖由 winniellc 於 09-10-18 23:30 發表
godivachoc,
咁盈盈而家有無學梗遊水呀....

原帖由 godivachoc 於 09-10-19 18:12 發表
winniellc,

冇呀... 俾佢學咗一堂, 但daddy唔忍心個教練咁惡同harsh, 唔俾個女學啦... 之前主要係daddy同佢游咋, 都係落水玩下為主... 游咗咁耐都唔識游...

係呢, 有冇俾映雯學呀?

...

有呀,不過就離冬天都唔知同唔同佢繼續好,係呢,盈盈冇返學幾日,咪要做番晒d功課law...

其實如果映雯學開OK, 可以繼續學都好架... 起碼身體會好d? 我都希望佢可以堅持做下運動, 但剛病好, 要休息多d先得... 游水就唔使諗啦... 去playground跑下就得...

功課? 我地之前已每天同Ms. Wong攞功課, 所以依家唔使追住... 希望佢上堂跟得上啦, 話哂冇返成4日, 應該miss唔少...

原帖由 winniellc 於 09-10-20 00:55 發表
有呀,不過就離冬天都唔知同唔同佢繼續好,係呢,盈盈冇返學幾日,咪要做番晒d功課law...

godivachoc,

今日盈盈係主角喎,你有無去接佢放學呀...

主角? 個生日會? hahaha 佢生日都過咗就嚟成個月。。。我地無特登去接佢放學呀,但佢今日超開心呀,著咗條佢好鐘意嘅裙仔,返嚟都唔肯除呀。。。 重留咗蛋糕俾我食呀。。。 係呢,映雯有冇講噃佢今日個生日會呀?

原帖由 winniellc 於 09-10-23 23:03 發表
godivachoc,

今日盈盈係主角喎,你有無去接佢放學呀...

winniellc,
盈盈琴晚靜雞雞話我知小息時佢有同映雯玩呀... 我都唔知原來佢已經識咗映雯... 我重擔心佢都重未識到新朋友仔呀...

原帖由 godivachoc 於 09-10-23 23:45 發表
主角? 個生日會? hahaha 佢生日都過咗就嚟成個月。。。我地無特登去接佢放學呀,但佢今日超開心呀,著咗條佢好鐘意嘅裙仔,返嚟都唔肯除呀。。。 重留咗蛋糕俾我食呀。。。 係呢,映雯有冇講噃佢今日個生日會呀?

...

原帖由 godivachoc 於 09-10-23 23:45 發表

...

你就好啦,盈盈有留蛋糕俾你,映雯就冇啦,佢連miss wong 俾多3粒芝士波都食埋呀....

唔好客氣, 我o地無幫子峻開生日會, book唔到場.只係同佢切蛋糕.
原帖由 winniellc 於 09-10-16 23:03 發表

icesby,

琴日多謝你既小禮物呀!係呢,你哋有無幫子峻開生日會架...

原帖由 godivachoc 於 09-10-24 22:30 發表
winniellc,
盈盈琴晚靜雞雞話我知小息時佢有同映雯玩呀... 我都唔知原來佢已經識咗映雯... 我重擔心佢都重未識到新朋友仔呀...

godivachoc,

咁你又唔駛擔心,因為佢哋有小息就會好快識到新朋友仔架啦....

hi~~ 好耐無入嚟添, 而家多左人, 等我多d入來傾下先!

hi~~ godivachoc!! nice to meet you!!

godivachoc,

映雯今日小息又係同盈盈一齊,佢話盈盈好鍾意佢喎......都唔知講真定講假.

winniellc, 盈盈都有話佢同映雯玩呀, 我頭先問佢, 佢都話好鐘意同映雯玩架... 重有rachel喎... 希望佢唔好咁怕羞識多D朋友仔啦...

係喎, 佢話佢今日做咗show and tell 唔知佢講成點呢... 好擔心佢做得唔好... 佢成日都好細膽, 驚係人地面前講野...
vickee, 你好呀....

原帖由 winniellc 於 09-10-28 00:17 發表
godivachoc,

映雯今日小息又係同盈盈一齊,佢話盈盈好鍾意佢喎......都唔知講真定講假.
‹ 上一主題|下一主題