用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 09-10 K2 (A.M.) Family
樓主: DhaMgc
go

09-10 K2 (A.M.) Family [複製鏈接]

另外何老師已經打過幾次比你阿, 我有call過佢, 佢都係覆我一次lor, 而且好快就講完tim, 有時都擔心阿仔都唔知跟唔跟得上.

原帖由 DhaMgc 於 09-9-19 00:34 發表

哈哈 等我問下佢先.. 我問佢同邊個同學仔fd呀﹗佢就講返佢之前學既同學仔名比我知..激死你 同埋我個仔係鬼秘密班..佢今年先插班..佢k1讀祟真嫁..哈哈哈....死未﹗  
不過講你知民生既課程真係比祟真淺..家陣佢 ...

今年無, 上年有, 情況一樣, 我個仔重要答老師個公仔叫mr. green man! 慢慢教返佢la, 不過好多時佢都要將d頭髮油到金金紅紅, 然後就話mami d頭髮係咁ka wor!!!

原帖由 DhaMgc 於 09-9-19 00:45 發表

早幾日呀仔班主任打比我同我傾呀仔既野之後我問佢會唔會有唱歌仔既書 (因為祟真個陣有部唱英文歌仔既書) 佢話遲d會有wow

同埋想問下你地你地小朋友既班主任有無打比你地傾小朋友既野.. 我個仔既班主任打來話叫我 ...

係呀,對我仔黎講D功課都唔易呀, 寫"B"同"C"寫到鬼5馬6, 比佢激到噴火

原帖由 sukiwk 於 09-9-19 08:50 發表
係阿, 依家日日都有功課, 唔知係唔係我阿仔發展得慢呢, d功課對我地黎講好易, 但見佢都做得唔係太好, 有老師改完返黎個d全紅tim阿

原帖由 sukiwk 於 09-9-19 09:01 發表
原來我個仔無呃我wor, 真係未上電腦堂ka, 好在有你話我知, 如果唔係我真係以為佢無帶個人腦返學

你真攪笑....

原帖由 小黑咪 於 09-9-19 22:03 發表
係呀,對我仔黎講D功課都唔易呀, 寫"B"同"C"寫到鬼5馬6, 比佢激到噴火

我個囝k1時已經寫過曬, 所以佢好易handle.  不過我個係大仔

收到興趣班的資料, 大家有無諗住報呀?

原帖由 sukiwk 於 09-9-19 08:50 發表
係阿, 依家日日都有功課, 唔知係唔係我阿仔發展得慢呢, d功課對我地黎講好易, 但見佢都做得唔係太好, 有老師改完返黎個d全紅tim阿

改完返來有紅色﹐因為家陣佢地唔似K1可以求其寫﹐所以寫得衰D都會用紅筆畫返嫁.. 所以我個仔有時見佢寫得衰我會擦哂佢叫佢寫過
大少奶

原帖由 sukiwk 於 09-9-19 09:04 發表
哈哈, 都唔知佢地係唔係要夾合一齊諗下計, 你仔仔多唔多問你野阿, 我個仔乜都問得一輪

佢煩到嘔呀﹗打來問你家陣係邊呀 ..岩岩放工LOR,, 咁你返來未.. 買完送返啦.. 去邊鼠買呀.. KWUN TONG LOR, 咁你買咩送呀.. 未知.. 點解唔知呀.. 未諗到麻.. 咁你一陣坐咩車呀.. 23或23M LOR.. 係邊鼠坐呀.. KWUN TONG LOR.. KT 邊鼠呀.. .........

問你死未....
大少奶

原帖由 DhaMgc 於 09-9-19 00:34 發表

哈哈 等我問下佢先.. 我問佢同邊個同學仔fd呀﹗佢就講返佢之前學既同學仔名比我知..激死你 同埋我個仔係鬼秘密班..佢今年先插班..佢k1讀祟真嫁..哈哈哈....死未﹗  
不過講你知民生既課程真係比祟真淺..家陣佢 ...

我係鼠諗緊.. 你老公可能識我老公嫁.. 你老公係唔係叫ALEX呢﹗
大少奶

原帖由 sukiwk 於 09-9-19 09:15 發表
今年無, 上年有, 情況一樣, 我個仔重要答老師個公仔叫mr. green man! 慢慢教返佢la, 不過好多時佢都要將d頭髮油到金金紅紅, 然後就話mami d頭髮係咁ka wor!!!

...

Dear Sukiwk,

係呀﹗何老師都有講k1你點鬼5馬6都可以..但k2就唔得啦要有要求wow..起碼人每部份要都要分得清楚唔係隻隻都係紅色﹑綠色wo..唉...
大少奶

原帖由 MandyLau13 於 09-9-21 10:25 發表
收到興趣班的資料, 大家有無諗住報呀?

想比佢玩珠心算..你地呢﹗
大少奶

我幫阿仔報左跆拳道同趣味科學呀, 本來我都想幫阿仔報珠心算但我又怕阿仔坐唔定學唔好.

原帖由 小黑咪 於 09-9-22 16:49 發表
我幫阿仔報左跆拳道同趣味科學呀, 本來我都想幫阿仔報珠心算但我又怕阿仔坐唔定學唔好.

就係坐唔定先要比佢學呢d..等佢地坐定定..
大少奶

原帖由 DhaMgc 於 09-9-22 12:57 發表

想比佢玩珠心算..你地呢﹗

我都報咗珠心算同埋普通話,原先諗住報英語話劇,但係成個半鐘,報呢樣就唔可以報其他喇.
星期五生日會喇,你哋會俾小朋友著乜呀?

係la, 其實大仔同細仔分別係唔係真係好大呢, 定我阿仔佢發展得慢?

原帖由 MandyLau13 於 09-9-21 10:20 發表

我個囝k1時已經寫過曬, 所以佢好易handle.  不過我個係大仔

哈哈, 咁有無叫你即刻返屋企, 我個仔會話即刻, 要即刻跑返黎, 就算趹底都要跑! 幾無良心

原帖由 DhaMgc 於 09-9-22 12:39 發表

佢煩到嘔呀﹗打來問你家陣係邊呀 ..岩岩放工LOR,, 咁你返來未.. 買完送返啦.. 去邊鼠買呀.. KWUN TONG LOR, 咁你買咩送呀.. 未知.. 點解唔知呀.. 未諗到麻.. 咁你一陣坐咩車呀.. 23或23M LOR.. 係邊鼠坐呀.. KWUN TO ...

Hi,

My son is in K2F (tiger group). Nice to meet you all in here.

原帖由 abc2011 於 09-9-23 09:49 發表
Hi,

My son is in K2F (tiger group). Nice to meet you all in here.

HI~ 歡迎﹗歡迎﹗ 我仔仔都係k2f 嫁.. 佢係bee group ..乜有老虎組咩.. 我個仔同我講有bee, 蝴蝶 同埋蜻蜓 咋..呵呵呵
大少奶

原帖由 sukiwk 於 09-9-23 08:59 發表
哈哈, 咁有無叫你即刻返屋企, 我個仔會話即刻, 要即刻跑返黎, 就算趹底都要跑! 幾無良心

唔係麻...跣底都要跑...衰仔呀﹗.....

佢收線唔夠5min 又打來問你去到邊lor.. 做咩咁耐嫁... 快d啦﹗..我改左佢個名做管家仔.. (岩岩個陣做緊家好月圓) 哈哈哈哈...... 佢又應我先抵死.. 我叫管家仔..佢就話咩事.. 笑死你...
大少奶

原帖由 kandy 於 09-9-22 22:39 發表

我都報咗珠心算同埋普通話,原先諗住報英語話劇,但係成個半鐘,報呢樣就唔可以報其他喇.
星期五生日會喇,你哋會俾小朋友著乜呀?

係wow 你唔講都唔記得星期五生日會添.. 無呀﹗tee 加牛仔嫁啦﹗同埋想問係唔係唔駛咩書包 only 拎個細布袋就ok 入面放返2個盒一個杯就ok? 駛唔駛再拎刀刀叉叉或其他野﹖因為第一次參加咩都唔識..
大少奶
‹ 上一主題|下一主題