用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 09-10 K2 (A.M.) Family
樓主: DhaMgc
go

09-10 K2 (A.M.) Family [複製鏈接]

Hello, LibraMum:
係啞!果晚兩樣嘢我仔仔部都有做,和你仔仔講的一樣阿!!Bye Bye!!
原帖由 LibraMum 於 09-9-17 09:31 發表
第3樣會唔會就係【會唱歌的書包】裡要搜集有電玩具圖片或後面有一頁有個書包要油紅色呀? 囝囝兩樣都做咗, 佢話要做, 唔知係咪呢?

hello hello 燊燊媽咪, 點會唔記得阿, 我前日重想call你tim阿! 我都無上bk好耐, 但見到有個關於k2既talk就希望可以識多d朋友仔lor, 你知我地今年好似好少上年d朋友仔, 有時同阿仔都講唔到佢d同學仔個名!
你幾況如何阿?

原帖由 happyyan921 於 09-9-17 16:13 發表
suki : 你好呀! 原來你是堯晉媽咪呀~ 我仔仔係劉志燊呀! 你記得嗎? 我都好耐冇上bk呢~ 大家一齊交流下幾好呀^_^

hello mandy, 我呢個大頭蝦媽咪昨天都唔記得問阿仔有無上電腦堂tim! 今晚一定要記得問下, 關心下佢先.
之前布問過d老師, 佢話今年d英文堂係分3個老師教ka, 有個15min, 你個仔好叻wor, 佢講得無錯, 真係上完一堂又一堂wor!

原帖由 MandyLau13 於 09-9-17 13:46 發表

都唔知係咪每個星期都上呢? 今朝問阿囝佢話今個星期仲未上.  我又再問佢有無上英文堂, 佢話有, 一個老師上完另一個老師又上.  以上都係阿囝講, 唔知係唔係100%啱. ...

哈哈, 我個仔重衰la, 問佢d野, 有時佢自己唔記得就答"我唔話你知, 係秘密" 你話係唔係重死!

原帖由 DhaMgc 於 09-9-17 12:10 發表

我琴日問呀仔有無上computer 佢話無.. 我話無理由嫁.. 其他班既小朋友已經上左啦..佢就話係咩.. 好似又有wow..比佢激死﹗

你有無聽過你仔仔提起堯晉個名阿, 因為我之前都有聽我個仔講仍同梓揚係好朋友wor, 我重問佢係唔係上年k1e, 佢重話唔係k1e 同k1f , 係秘密班!

原帖由 DhaMgc 於 09-9-17 12:02 發表

hi! 你返來啦﹗無見你好耐呀﹗我仔仔叫夏梓揚呀﹗呵呵

原帖由 sukiwk 於 09-9-18 09:04 發表
hello mandy, 我呢個大頭蝦媽咪昨天都唔記得問阿仔有無上電腦堂tim! 今晚一定要記得問下, 關心下佢先.
之前布問過d老師, 佢話今年d英文堂係分3個老師教ka, 有個15min, 你個仔好叻wor, 佢講得無錯, 真係上完一堂又一 ...

昨日阿囝好似又上左, 但佢答得好唔sure咁.  另, 有3樣功課做, 不過都係好easy.

想問下學校係唔係未派學習範疇同埋兒歌集呀?

原帖由 MandyLau13 於 09-9-17 13:46 發表

都唔知係咪每個星期都上呢? 今朝問阿囝佢話今個星期仲未上.  我又再問佢有無上英文堂, 佢話有, 一個老師上完另一個老師又上.  以上都係阿囝講, 唔知係唔係100%啱. ...

mandy, 係呀我個仔都係未上電腦堂咁岩旱幾日佢班主任打來我問佢話本來星期二上點知打風又無左要等下星期2先有﹐呀仔都有同我講英文堂有2個老師wow 應該係真既呀仔無呃你
大少奶

原帖由 sukiwk 於 09-9-18 09:06 發表
哈哈, 我個仔重衰la, 問佢d野, 有時佢自己唔記得就答"我唔話你知, 係秘密" 你話係唔係重死!

咁抵死﹗哈哈哈.. 我個仔重好笑.. 有時問佢d野..佢唔想講或唔知就扮野話 等我諗下先下...之後問佢諗到未.. 佢就話..下﹗等我諗多陣.. 一陣話你知.. 問你死未﹗
大少奶

原帖由 sukiwk 於 09-9-18 09:09 發表
你有無聽過你仔仔提起堯晉個名阿, 因為我之前都有聽我個仔講仍同梓揚係好朋友wor, 我重問佢係唔係上年k1e, 佢重話唔係k1e 同k1f , 係秘密班!

哈哈 等我問下佢先.. 我問佢同邊個同學仔fd呀﹗佢就講返佢之前學既同學仔名比我知..激死你 同埋我個仔係鬼秘密班..佢今年先插班..佢k1讀祟真嫁..哈哈哈....死未﹗  
不過講你知民生既課程真係比祟真淺..家陣佢地讀既英文有d係祟真k1個陣已學左..同埋我朋友同我講何老師係一個好有責任既老師佢好好..跟得好足..返左學都未夠1個月佢打左幾次tel比我lu..
大少奶

原帖由 小黑咪 於 09-9-18 18:04 發表

早幾日呀仔班主任打比我同我傾呀仔既野之後我問佢會唔會有唱歌仔既書 (因為祟真個陣有部唱英文歌仔既書) 佢話遲d會有wow

同埋想問下你地你地小朋友既班主任有無打比你地傾小朋友既野.. 我個仔既班主任打來話叫我教呀仔油顏色oww 話要佢要識分頭髮要哂色皮膚要咩色..(因為個死仔包無論頭髮又好皮膚又好都係紅色隻手又無啦啦綠色..)
大少奶

係阿, 依家日日都有功課, 唔知係唔係我阿仔發展得慢呢, d功課對我地黎講好易, 但見佢都做得唔係太好, 有老師改完返黎個d全紅tim阿

原帖由 MandyLau13 於 09-9-18 10:15 發表

昨日阿囝好似又上左, 但佢答得好唔sure咁.  另, 有3樣功課做, 不過都係好easy.

我都問左la, 我個個重衰wor, 話無阿, 我話無理由wor, 有得上ka, 佢話電腦係3樓, 不過佢真係無上wor!!! 都唔知佢有無攪錯.
另外, 昨天有2份功課ka, 2本簿, 1本寫"B" & "C", 1本寫"十"字. 而且重有課外活動通告tim, 如果下次我答得你慢, 你隨時call我手提la.

原帖由 happyyan921 於 09-9-18 14:56 發表
堯晉媽咪你好呀! 我尋日問個仔有冇上電腦堂, 佢答我"唔記得", 俾佢激死! 係呢~ 我想問下今日是否冇功課呀? 我見個仔書包內沒有功課, 剛剛打俾學校又未回覆我, 一頭霧水呢!

...

問左老師學習範疇係未派, 遲d會派, 不過無講幾時, 兒歌集無問阿, 唔知其他媽咪知唔知呢?

原帖由 小黑咪 於 09-9-18 18:04 發表

原來我個仔無呃我wor, 真係未上電腦堂ka, 好在有你話我知, 如果唔係我真係以為佢無帶個人腦返學

原帖由 DhaMgc 於 09-9-19 00:27 發表

mandy, 係呀我個仔都係未上電腦堂咁岩旱幾日佢班主任打來我問佢話本來星期二上點知打風又無左要等下星期2先有﹐呀仔都有同我講英文堂有2個老師wow 應該係真既呀仔無呃你 ...

哈哈, 都唔知佢地係唔係要夾合一齊諗下計, 你仔仔多唔多問你野阿, 我個仔乜都問得一輪

原帖由 DhaMgc 於 09-9-19 00:30 發表

咁抵死﹗哈哈哈.. 我個仔重好笑.. 有時問佢d野..佢唔想講或唔知就扮野話 等我諗下先下...之後問佢諗到未.. 佢就話..下﹗等我諗多陣.. 一陣話你知.. 問你死未﹗ ...

係阿, 我個仔好多時都係講d舊同學個名, 而且佢重話依家無朋友tim阿, 得返燊燊同何宗憲咋, 我話咁其他人呢, 佢話個d係同學仔, 係唔同ka!
原來你係由祟真轉過黎ka, 我諗可能你仔仔有話比我阿仔知, 不過我阿仔所有唔記得既野都係秘密.
個邊d野好深? 咁你點解要轉過黎? 好多人都想入ka wor!!!

原帖由 DhaMgc 於 09-9-19 00:34 發表

哈哈 等我問下佢先.. 我問佢同邊個同學仔fd呀﹗佢就講返佢之前學既同學仔名比我知..激死你 同埋我個仔係鬼秘密班..佢今年先插班..佢k1讀祟真嫁..哈哈哈....死未﹗  
不過講你知民生既課程真係比祟真淺..家陣佢 ...
‹ 上一主題|下一主題