用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 09-10 K2 (A.M.) Family
樓主: DhaMgc
go

09-10 K2 (A.M.) Family [複製鏈接]

原帖由 Y's 於 09-9-11 17:10 發表
我地而家好似係度猜謎咁呀~

之前依個topic好靜, 依家好多人囉, 多d傾下交流

原帖由 shan2007 於 09-9-11 11:07 發表
我個仔又係 k2c 班藍組,佢係插班生。

2C班朋友,請問Ms Lee有冇打過電話俾你哋呀?好似返咗學咁耐都唔知佢做乜?我個仔都係插班,以前老師經常都會打嚟,見隔離班好似要帶咁多嘢,但係我個仔好似乜都唔知,剩係話佢係黃組2喎,究竟分完顏色組仲有冇1或2?

Hello, LibraMum,

我仔仔今日放學回來說有3樣功課,我檢查之下第(1)樣是English First 2A嘅英文習作,因老師在要做的那頁上chop了印,第(2)樣是寫(三)字的工作纸 ,但我仔仔說的第3樣是【會唱歌的書包】習作,但我看不見有老師的日期印在頁面上,我問仔仔是不是真的要做,他初初說要做,後來又說不記得很清楚,所以我想問吓妳的仔仔究竞是2樣定係3樣功課呢?在此先多謝妳的幫忙!

分完顏色仲有分1,2組架.

原帖由 kandy 於 09-9-11 19:59 發表

2C班朋友,請問Ms Lee有冇打過電話俾你哋呀?好似返咗學咁耐都唔知佢做乜?我個仔都係插班,以前老師經常都會打嚟,見隔離班好似要帶咁多嘢,但係我個仔好似乜都唔知,剩係話佢係黃組2喎,究竟分完顏色組仲有冇1或2? ...

K.2C

hi kandy,

我個仔係藍1組(全組6個人),佢話有分綠/藍/黃及 1/2 組的。
MS LEE 無打過電話比我呀! 我個仔上星期有叫帶飲品盒回學校,話用來造筆筒的。

SHAN

原帖由 kandy 於 09-9-11 19:59 發表

2C班朋友,請問Ms Lee有冇打過電話俾你哋呀?好似返咗學咁耐都唔知佢做乜?我個仔都係插班,以前老師經常都會打嚟,見隔離班好似要帶咁多嘢,但係我個仔好似乜都唔知,剩係話佢係黃組2喎,究竟分完顏色組仲有冇1或2? ...

原帖由 shan2007 於 09-9-12 13:14 發表
hi kandy,

我個仔係藍1組(全組6個人),佢話有分綠/藍/黃及 1/2 組的。
MS LEE 無打過電話比我呀! 我個仔上星期有叫帶飲品盒回學校,話用來造筆筒的。

SHAN

...

慘啦,我係靠呢度先知咁多,我都唔知點解我個仔收唔到老師講嘅嘢!

回覆 18# shan2007 的文章

我個仔應該同你仔仔一組
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid52/p5bf5f1483e482d92d3ca58a2be27d9fe/fc9b3d6b.gif.thumb.jpg[/img]Hello!!

hi vimosa,

我個仔叫 '周栢恒',你個仔叫乜名呀?

shan

原帖由 Vimosa 於 09-9-14 12:19 發表
我個仔應該同你仔仔一組

Hi!我個女K2B.

原帖由 shan2007 於 09-9-12 13:14 發表
hi kandy,

SHAN

...

今日終於見到老師貼張紙仔寫話要帶飲品盒!

原帖由 kandy 於 09-9-16 17:41 發表

今日終於見到老師貼張紙仔寫話要帶飲品盒!

之前電腦死了﹗所以一直上不到來傾計﹗

第一﹐呀仔既功課每日做完老師就收返..約一星期就會將前一星期的派返比呀仔拎返屋企﹐家陣佢地k2會開始執佢地既字寫得好唔好﹗所以如果見到佢地個d c b c 寫得唔好就得一隻公仔chop 靚靚就會有2-3個公仔chop既, 同埋係要油color wow 我見呀仔個d 全都都有油嫁

第二﹐上星期五呀仔打比我話要拎2個廁紙筒但就無講要拎其他野﹐岩岩個日佢班主任何老師打來比我﹐咁我咪乖機問下lor 佢話only 拎廁紙筒者﹐不過比老師話我個仔畫畫唔得.. 話佢油顏色佢好比心機油.. 但唔明點解佢油既人全部清一色係一個色..即係hair去到腳都係一個色..佢叫我教下佢分開hair, face, shirt....etc 要用唔同顏色油wow..

第三﹐佢地咪有d興趣班既..係幾時開始報名嫁..我想比呀仔玩呀﹗
大少奶

原帖由 王惠光 於 09-9-11 22:51 發表

我仔仔今日放學回來說有3樣功課,我檢查之下第(1)樣是English First 2A嘅英文習作,因老師在要做的那頁上chop了印,第(2)樣是寫(三)字的工作纸 ,但我仔仔說的第3樣是【會唱歌的書包】習作,但我看不 ...

第三樣會唱歌的書包係唔係叫仔仔拎個玩具返去﹖之前我都想呀仔講要帶入電既玩具返去之後再問佢又話唔駛﹐咁上星期五班主任打來個陣我問左佢...佢話已經過左啦唔駛帶..所以....呵呵...
大少奶

帶發聲玩具係第一個星期帶返去同同學交換玩,我阿仔話好多同學帶電子槍返去玩.

原帖由 DhaMgc 於 09-9-16 18:28 發表

第三樣會唱歌的書包係唔係叫仔仔拎個玩具返去﹖之前我都想呀仔講要帶入電既玩具返去之後再問佢又話唔駛﹐咁上星期五班主任打來個陣我問左佢...佢話已經過左啦唔駛帶..所以....呵呵... ...

Dear All,
無上黎一排, 原來依度咁多媽咪la, 各位好阿!

Hello DhaMgc,
你好阿, 我個仔仔又係蜜蜂1組wor, 佢叫堯晉阿, 你仔仔呢?

原帖由 DhaMgc 於 09-9-3 16:37 發表

Hi HI! Suki,

你仔仔又係k2f ..呵呵 我都係呀..唔知我地有無見過呢﹖哈哈... 你仔仔係咩組﹖ 我個仔入左 bee 組wow

已經有上電腦堂la, 我個仔都無講過tim, 等我今晚問下佢先

原帖由 MandyLau13 於 09-9-4 12:04 發表

好似都無分組, 但我問阿囝坐邊張枱, 佢話5號喎.
昨日上左電腦堂呀, 每人一部腦喎.

第3樣會唔會就係【會唱歌的書包】裡要搜集有電玩具圖片或後面有一頁有個書包要油紅色呀? 囝囝兩樣都做咗, 佢話要做, 唔知係咪呢?

原帖由 王惠光 於 09-9-11 22:51 發表

我仔仔今日放學回來說有3樣功課,我檢查之下第(1)樣是English First 2A嘅英文習作,因老師在要做的那頁上chop了印,第(2)樣是寫(三)字的工作纸 ,但我仔仔說的第3樣是【會唱歌的書包】習作,但我看不 ...

原帖由 sukiwk 於 09-9-17 09:04 發表
Dear All,
無上黎一排, 原來依度咁多媽咪la, 各位好阿!

Hello DhaMgc,
你好阿, 我個仔仔又係蜜蜂1組wor, 佢叫堯晉阿, 你仔仔呢?

hi! 你返來啦﹗無見你好耐呀﹗我仔仔叫夏梓揚呀﹗呵呵
大少奶

原帖由 sukiwk 於 09-9-17 09:07 發表
已經有上電腦堂la, 我個仔都無講過tim, 等我今晚問下佢先

我琴日問呀仔有無上computer 佢話無.. 我話無理由嫁.. 其他班既小朋友已經上左啦..佢就話係咩.. 好似又有wow..比佢激死﹗
大少奶

原帖由 sukiwk 於 09-9-17 09:07 發表

都唔知係咪每個星期都上呢? 今朝問阿囝佢話今個星期仲未上.  我又再問佢有無上英文堂, 佢話有, 一個老師上完另一個老師又上.  以上都係阿囝講, 唔知係唔係100%啱.
‹ 上一主題|下一主題