用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 09-10 K2 (A.M.) Family
go

09-10 K2 (A.M.) Family [複製鏈接]

HI! 有無民生上午k2既媽咪﹖ 一齊入來交流下啦﹗
   0    0    0    0
大少奶

hello 你好阿, 我個仔讀K2F阿, 多多指教

原帖由 DhaMgc 於 09-9-2 14:02 發表

原帖由 DhaMgc 於 09-9-2 14:02 發表

我囝囝k2E班, 多D傾下啦.

醒目開學勳章

Hi! My girl is in K2D (Group orange 1 )

sarah

HI﹗Sarah,

差D唔記得自己介紹下添 我仔仔讀K2F (Group Bee 1)

其實我仔係今年既插班生..之前係祟真讀﹗你地係k1升上來﹖學校有咩講來聽下﹗呵呵...大家交流下
大少奶

原帖由 MandyLau13 於 09-9-3 11:49 發表

我囝囝k2E班, 多D傾下啦.

Hi! Mandy
大少奶

原帖由 sukiwk 於 09-9-3 10:57 發表
hello 你好阿, 我個仔讀K2F阿, 多多指教

Hi HI! Suki,

你仔仔又係k2f ..呵呵 我都係呀..唔知我地有無見過呢﹖哈哈... 你仔仔係咩組﹖ 我個仔入左 bee 組wow
大少奶

原帖由 DhaMgc 於 09-9-3 16:35 發表

Hi! Mandy

報到~
我囡囡讀K2E班~

Mandy,
想問下你仔仔有無話分左咩組呀? 我問囡囡, 佢話老師無分喎......

原帖由 Y's 於 09-9-4 10:37 發表
報到~
我囡囡讀K2E班~

Mandy,
想問下你仔仔有無話分左咩組呀? 我問囡囡, 佢話老師無分喎......

好似都無分組, 但我問阿囝坐邊張枱, 佢話5號喎.
昨日上左電腦堂呀, 每人一部腦喎.

hehe~真係無分組呀, 我見好似其他班都有分組, 以為阿囡俾人分左都唔知添..
係呀~電腦堂呀, 阿囡無講呀, 多得你話我知~~

原帖由 MandyLau13 於 09-9-4 12:04 發表

好似都無分組, 但我問阿囝坐邊張枱, 佢話5號喎.
昨日上左電腦堂呀, 每人一部腦喎.

原帖由 Y's 於 09-9-4 12:30 發表
hehe~真係無分組呀, 我見好似其他班都有分組, 以為阿囡俾人分左都唔知添..
係呀~電腦堂呀, 阿囡無講呀, 多得你話我知~~

仲有上左英文班(由外籍老師教喎).

原帖由 MandyLau13 於 09-9-4 12:44 發表

仲有上左英文班(由外籍老師教喎).

琴日開始有第一樣功課做..不過係畫線.. 乜上左電腦堂啦﹗我個仔又無講佢地有上呀﹗但問佢英文老師叫咩名就話唔記得..

係呀﹗想問下係唔係要拎個要入電既玩具返學校﹖因為我個仔話要wow
大少奶

原帖由 DhaMgc 於 09-9-8 09:39 發表

琴日開始有第一樣功課做..不過係畫線.. 乜上左電腦堂啦﹗我個仔又無講佢地有上呀﹗但問佢英文老師叫咩名就話唔記得..

係呀﹗想問下係唔係要拎個要入電既玩具返學校﹖因為我個仔話要wow ...

係呀, 昨日寫個'一"字, 好淺
我個囝上左電腦堂, 佢話玩遊戲game
我個囝都唔記得英文老師個名.
我見主題書入面有講此topic, 但阿囝無同我講要帶, 佢可能唔記得左或無留心聽老師講.

Hi, 我個女係K.2G班, 請大家多多交流!!
你地有冇留意學校個網頁轉左呀!
有d似中學個網頁,
同好冇以前咁friendly!!

hello, 我個仔仔都係讀K.2G, 大家可以得閒傾下...

阿仔話教英文的外籍男人, 叫MR. GA乜... 佢發音唔正, 講極我都聽唔明...hehehe

另外都應該上左普通話堂, 阿仔已經識唱第1首喇

原帖由 musnis 於 09-9-8 14:30 發表
Hi, 我個女係K.2G班, 請大家多多交流!!
你地有冇留意學校個網頁轉左呀!
有d似中學個網頁,
同好冇以前咁friendly!!

等我去睇睇先.
大家多d交流下.

原帖由 carsonethan 於 09-9-8 15:28 發表
hello, 我個仔仔都係讀K.2G, 大家可以得閒傾下...

阿仔話教英文的外籍男人, 叫MR. GA乜... 佢發音唔正, 講極我都聽唔明...hehehe

另外都應該上左普通話堂, 阿仔已經識唱第1首喇 ...

我個囝仲未知佢地叫咩呀.

大家好, 我囝讀K2B,多多指教.

係呀,上星期阿仔話要帶1架會發聲既玩具返學, 今個星期一要帶1個紙包飲品盒返去做勞作呀.

我琴日問阿仔有冇上過電腦堂, 佢話冇喎, 唔知係唔係專登唔講我知

Hello 小黑咪, 我囝囝都係K2B, 不過佢上星期話俾我聽要帶一樣粉紅色入電嘅玩具返學, 因為屋企無, 所以我叫佢話俾老師聽囉。 剛剛同老師通電話, 先知原來唔洗一定係粉紅色, 另外要帶1個紙包飲品盒返去做勞作, 囝囝都無同我講...
我琴日都問囝囝有冇上過電腦堂, 佢話冇喎...

原帖由 小黑咪 於 09-9-8 17:21 發表
大家好, 我囝讀K2B,多多指教.

係呀,上星期阿仔話要帶1架會發聲既玩具返學, 今個星期一要帶1個紙包飲品盒返去做勞作呀.

我琴日問阿仔有冇上過電腦堂, 佢話冇喎, 唔知係唔係專登唔講我知 ...
‹ 上一主題|下一主題