用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局蕭漢森小學 有無蕭漢森同學仔, 一齊傾下 la
樓主: CathyDannyBB
go

有無蕭漢森同學仔, 一齊傾下 la [複製鏈接]

回覆 6# 嵐嵐21 的文章

回覆 2# chingyiuma 的文章

其實呢間學校都ok 既, 整體我都鐘意, 只係今年個別班的問題罷, 但今年跟得唔好, 往後幾年真係無眼睇 lu ...

回覆 3# chingyiuma 的文章

喜事都唔應該攞學生黎做試驗品, 睇下佢地可唔可以自理呱 ... 我都無話可說 ...

原帖由 yen_03 於 11-3-25 13:42 發表
嵐嵐21

好呀, d 班係咪個班主任都係大x 呀?
唉 ... b 班個淨係見過佢兩個月都唔知有無, 就又話放 x 假 ...
成班好似散沙咁, 仲有 d 家長撐呢個老師點好點好 ...
唉... 唔係話佢唔好, 咁我唯有放部份責任落只係二年 ...

yen_03 : 2D班主任唔係大X的.
B班是邊位老師教中文呢?我就幾喜歡教細女中文科那位何老師教la.

原帖由 1973 於 11-3-30 12:26 發表
其實呢間學校都ok 既, 整體我都鐘意, 只係今年個別班的問題罷, 但今年跟得唔好, 往後幾年真係無眼睇 lu ...

1973 : 發生了什麼事呀?:question: :question:

原帖由 嵐嵐21 於 11-3-30 16:52 發表

B班是邊位老師教中文呢?我就幾喜歡教細女中文科那位何老師教la.   

她們說何老師現只教普通話, 中文科改了另一位老師教.

原帖由 chingyiuma 於 11-3-31 12:46 發表

她們說何老師現只教普通話, 中文科改了另一位老師教.

chingyiuma :那位老師是來實習的,5月後都是何老師教.

B 班係黃老師, 呢個老師都幾有愛心嫁 .. ok 好 ...
哦 .. 原來係得一個大 x ... 明白 ...
but  ... b 班個係班主任, 你可想而知9 月到現在個班主任出現得兩個月倒, 英文老師又 .. 唉 ... 我唔想做第二個"唔明" 好似百彈斎主咁 ... 但事實淨係數學科車輪轉既代課老師都夠玩死 d 學生 ...學校今年應該唔好比佢做班主任住先丫嘛... 又唔係炒佢, 搵第個替班主任好過有時係 office o個d 小姐上黎睇住 d 學生無堂上呱 ...

原帖由 嵐嵐21 於 11-3-30 16:52 發表

原帖由 yen_03 於 11-4-4 12:44 發表
B 班係黃老師, 呢個老師都幾有愛心嫁 .. ok 好 ...
哦 .. 原來係得一個大 x ... 明白 ...
but  ... b 班個係班主任, 你可想而知9 月到現在個班主任出現得兩個月倒, 英文老師又 .. 唉 ... 我唔想做第二個"唔明" 好似 ...

我以為只有D班多老師請假, 原來B班都係, 好彩D班班主任只是開頭請了2個月, 後來都ok. 睇落A班和C班最好彩

6月初考完試, 7月中放暑假

請問過來人家長, 學校6月初考完試, 7月中放暑假, 考試後至放暑假前會上堂還是做什麼?

原帖由 yanlamma 於 11-5-18 09:37 發表
請問過來人家長, 學校6月初考完試, 7月中放暑假, 考試後至放暑假前會上堂還是做什麼?

上半日學, 會教完未教的課程, 出外參觀, 攪些戶外活動, 輕鬆一吓啦

Thanks. 睇來應該好enjoy喎.

原帖由 chingyiuma 於 11-5-19 17:17 發表

上半日學, 會教完未教的課程, 出外參觀, 攪些戶外活動, 輕鬆一吓啦

7月4日結業禮安排

通告話在七月四日星期一在沙田大會堂舉行一至六年級結業禮, 我猜應該會是在上午吧?? 請問以往是否都在上午舉行? 要向公司遞假紙.

書單上的暑期作業

各位爸媽,
明天買書, 書單上有暑期作業, 是否必須做及在下學年交回學校, 是關我左買左另一間出版社既暑假作業.

我的小朋友將讀小一, 有冇人出讓以下書本:
1. 《廿一世紀 現代數學 修訂版》(2006年)
2. 《現代電腦認知》(2010年版)
3. 今日常識新領域(2008年第二版)
4. 來說普通話語音調適教材 (2009年版)
5. 《全新Do Re Mi》 (2007年版)

謝!

原帖由 yanlamma 於 11-7-5 09:38 發表
各位爸媽,
明天買書, 書單上有暑期作業, 是否必須做及在下學年交回學校, 是關我左買左另一間出版社既暑假作業.

yanlamma : 暑期作業係交的

各位,今年有d書轉咗出版社!

原帖由 Chocolate 於 11-7-5 23:39 發表
Hello,嵐嵐21

好耐無見la! 早上送返學,很少見到你了,近來好嗎?
想問吓家姐同阿妹而家仲有無補習呀?OK嗎?

Chocolate

Hi Chocolate,

係呀,好耐無見la,妳好嗎?我仲有請人上門補習呀,不過而家暑假停吓先,八月再補law.

各位就來開學|a.小朋友做哂功課未呀?
今年唔知亞囡讀邊班呢?
‹ 上一主題|下一主題