用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2009 1A 班,請進!
樓主: tongsumbb
go

2009 1A 班,請進! [複製鏈接]

Pls help!!!!

自修簿內Others 有兩樣野要於16/9交的,
第 1 是 三原色圖片
第 2 是咩呀, 點睇都唔明 ?????

Hi Tommay,

Already PM you! But I need to double check again tonight after work before getting back to you!

原帖由 Tommay 於 09-9-8 20:16 發表
Pls help!!!!

自修簿內Others 有兩樣野要於16/9交的,
第 1 是 三原色圖片
第 2 是咩呀, 點睇都唔明 ?????

回覆 61# Tommay 的文章

Hi Tommay,

Pls check pm.

tongsumbb

回覆 1# filleul 的文章

Thank you so much!

原帖由 filleul 於 09-9-9 11:26 發表
Hi Tommay,

Already PM you! But I need to double check again tonight after work before getting back to you!

Hi filleul,
我囡囡只在自修溥 "在畫溥上貼色環圖片 (16/9)",
沒有第二樣 ? 想問是否正確 ?
謝謝/JJ71

原帖由 filleul 於 09-9-9 11:26 發表
Hi Tommay,

Hi filleul,
謝謝/JJ71

Yes, that's what he wrote. I think we just need to find the picture of the primary colour wheel and paste it in the sketch book.

Also I have PM you, please check!

原帖由 JJ71 於 09-9-9 16:20 發表

Hi filleul,
謝謝/JJ71

各位1A 家長,

請問9 Sept 数学昰否做 : 作 5-6?

Thanks
TONSUMBB

原帖由 tongsumbb 於 09-9-10 19:27 發表
各位1A 家長,

請問9 Sept 数学昰否做 : 作 5-6?
Thanks
TONSUMBB

Hi Tongsumbb,
正確, 今天9/10改正 & 做 P.7-8

回覆 69# JJ71 的文章

JJ71,

Thank you very much.

Regards
TONGSUMBB

回覆 1# tongsumbb 的文章

我個小朋友昨天回來時自修簿內比老師寫左欠聖作 & 數作, 但在9月9日的自修簿內並無這兩個, 我睇係我個小朋友抄少左, 唉! 點算......

原帖由 Tommay 於 09-9-11 09:49 發表
我個小朋友昨天回來時自修簿內比老師寫左欠聖作 & 數作, 但在9月9日的自修簿內並無這兩個, 我睇係我個小朋友抄少左, 唉! 點算......

囡囡話這兩天有好多人比老師寫欠交 !!!
其實我都有D擔心, 寫得唔清楚都可以估下,
如果佢地寫漏, 想估都冇得估 ??
我已經叫亞囡記得對清楚,唔好抄少 !!
不如大家如果有時間就上嚟cfm !!

回覆 71# Tommay 的文章

我的囡囡昨天也在自修薄內被老師寫了欠數作,也是因為抄漏,我諗初初會有這些小錯誤,比啲時間佢哋適應啦!

請問:
功課分數計不計算在校內成績內?

回覆 1# dcba 的文章

大家真係要守望相助, 我地嚟度有無full time MaMa, 可唔可以響小朋友放左學之後, post 上嚟要交的功課, 然後大家回家馬上double check, 如果有相差, 大家盡量響8:30前澄清, 咁大家都可以放心d, 請問我地有無人可以幫幫手呀?

Tommay,

唉! 一模一樣! 我個小朋友昨天回來時自修簿內比老師寫左欠聖作 & 數作!他嚇我一跳竟然漏寫功課在自修簿上。:(

我巳經向囝囝說如一個月內欠交5次功課會記缺點並叮囑他要小心抄自修簿。他說 : 哦 , 知道!不知他領略多少????

請問可否在開學初期每天post自修簿內的功課向各家長核對是否抄漏?

Thank you.

TONGSUMBB

一般來說,日常的功課分數不會入測驗考試分內,除了某些專題報告,例如常識/science/體育和音樂報告的分數,以及平時的小測和默書,則會計算在內,但都只占很少比重,例如占該科總分的10%左右。而每個學期大概有5-6個小測/默書,都是取其平均分數作一項分數計算,以往在低年班都有“優待“,为免小朋友偶有”失手“,所以會在6次小測中,只計算其中5次最好成績的平均分!但不知今年有沒有這”優待“!

據老師所講,功課的目的,是測試小朋友在課堂上是否能充分吸收和理解所學的知識,讓老師和家長瞭解子女那方面較弱,而小朋友亦能從改正中加深學習。所以老師建議家長不要太介懷子女功課的分數,反而應著重小朋友的學習過程。

原帖由 dcba 於 09-9-11 11:26 發表
請問:
功課分數計不計算在校內成績內?

Same here! my kid also forgot to write down the Maths homework. Luckily I checked his school bag and found the Maths workbook. Then I guessed he must have missed out the Maths homework!

I think the teacher had walked through the homework list with the whole class last week, and thus they didn't miss out the details. However, the teacher might not have gone through the list with the class yesterday in order to check if they could manage by themselves.

Anyway, this will be a good training for our kids in the coming weeks and I'm sure they could soon pick up. Believe me, it would be the parents who are likely to go through all these pressures!!! ha ha!

In my elder kid's case, the teacher will ask the class to exchange their homework list with their neighboring classmate to double check if they have missed out the details.

Let's try to take it easy (although it's easy to talk than done, haha!) and I'm sure our kids will learn from their mistakes and become smarter!

原帖由 tongsumbb 於 09-9-11 12:15 發表
Tommay,

唉! 一模一樣! 我個小朋友昨天回來時自修簿內比老師寫左欠聖作 & 數作!他嚇我一跳竟然漏寫功課在自修簿上。:(

我巳經向囝囝說如一個月內欠交5次功課會記缺點並叮囑他要小心抄自修簿。他說 : 哦 , 知道!不知 ...

filleul,

希望各位小朋友正如你所講可以從錯誤中學習。

另外記住明天家長日呀! 各位家長明天見:loveliness:

TONGSUMBB

請問有冇人是收到通告被選參加校際音樂節的獨唱比賽呢?你們會否參加'奧福'的訓練班,還是不參加學校也會訓練的呢?因我正在考慮不參加'奧福'的訓練班(因我的囡囡星期三、四、五、六都有活動,我怕她太疲倦了.)但不知學校會否有訓練?請問有冇人知多啲呢?
‹ 上一主題|下一主題