用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2009 - 2D班家長
go

2009 - 2D班家長 [複製鏈接]

各位 2D 班家長,

大家好! 新學年又開始啦!希望能藉着呢個平台作交流及亙相幫忙! 請多多指教!!
   0    0    0    0

Hello, 日後請多多指教!

Hello,大家好!
今天網上有8份通告簽.

Hello, my son also in class 2D.

URGENT!!!

唉!不好意思, 第一天就要求救, 我囡囡今日一樣東西也沒有帶回來, 她說老師已派了手冊, 自修簿及通告, 但通通留在學校. 請粗略告知内容, 明天要帶什麼? 謝謝!

All Dad & Mum,

Hi! 你哋好, 我囝囝去年係1C班, 日後又可在此交換自修簿資料喇! 係呢, 你哋今年有冇參加學校嘅課外活動呀?亞囝話想參加羽毛球, 但我就15/16, 唔知報唔報好? 我恐怕到時測驗多功課多會好辛苦呀! 你哋有咩意見?

Lok Yan's mum,

How are you? BB 出咗世未呀? 幾重呀? 要多D休息呀!
Bosco & Lok Yan 今年又可再同班, 真開心!
雖然之前有幾個同學轉咗校, 但在此希望佢哋同我哋都一齊繼續努力吧!

Bosco's mum

Valent,

我也不清楚,呢2日我仔仔都請咗病假!
請問今日係學校做咗乜嘢&明天帶甚麼?
Thanks.

YCWPS

原帖由 Valent 於 09-9-2 19:41 發表
唉!不好意思, 第一天就要求救, 我囡囡今日一樣東西也沒有帶回來, 她說老師已派了手冊, 自修簿及通告, 但通通留在學校. 請粗略告知内容, 明天要帶什麼? 謝謝! ...

YCWPS            - Samuel Wong
CLY1023         - Lauren
11kingdom28  -Bosco

YCWPS            - Samuel Wong
11kingdom28  -Bosco
poonsline         - 心陶

Hello

Hello, I am Cheuk Yu's mother. Nice to meet you all.

3/9

中: 1) 帶書 (1上第一冊) - 自修簿冇寫, 係亞囝話要帶返去温習喎! - not sure??
     2) 系評(新篇TSA)

數:  書(第一冊) - 自修簿都冇寫, 我叫佢帶2上A,B & 作2上. - not sure??

請大家confirm一下吧!

Bosco's mum

原帖由 11kingdom28 於 09-9-3 19:15 發表
3/9

中: 1) 帶書 (1上第一冊) - 自修簿冇寫, 係亞囝話要帶返去温習喎! - not sure??
     2) 系評(新篇TSA)

英: sign  Eng Plan

數:  書(第一冊) - 自修簿都冇寫, 我叫佢帶2上A,B & 作2上. - not sure??

請大家confirm一下吧!

Bosco ...

仲有通告9,10

Bosco's mum

囡囡話今天只是開學禮, , 除了小息放遲了, lunch放遲了, 就沒什麼特別.啊!今天她帶了數本Eng Readers回來, 要點收及遲吓智能咭比錢.

囡囡自修簿只寫了明天中文要帶系評,簽通告9,10, 和sci day4帶BK5外, 就沒有其他了. 你囝囝沒有上學, 你取了手冊, 自修簿, 通告和時間表未?我囡囡今天帶回所有東西, 老師話星期一交也沒有問題.

祝您囝囝早日康復!

原帖由 YCWPS 於 09-9-3 12:55 發表
Valent,

我也不清楚,呢2日我仔仔都請咗病假!
請問今日係學校做咗乜嘢&明天帶甚麼?
Thanks.

YCWPS

11kingdom28  - Bosco
poonsline         - 心陶
jojocyl             - Cheuk Yu
Valent              - Victoria

請問有誰家長可把今天自修簿的工課內容提供,我女兒抄在自修簿的都是外星符號,尤其是數學科,完全不明。

中:
1.DAY 5(10/9) 交閱(1)
2.DAY 6 (11/9) 交26週1.2)
3.帶二上一冊,作

數:
1.查收良上下答案
2.B書P.3-5
3.帶作2上

英:
1.Read "Flying Doctor" + Bring on Monday
2.Phon finish WS

9-4 21:48 發表
請問有誰家長可把今天自修簿的工課內容提供,我女兒抄在自修簿的都是外星符號,尤其是數學科,完全不明。 [/quote]

回覆 16# JOEYWU 的文章

JOEYWU,

非常多謝!

Hello,
我係Lauren Mami,
Bosco Mami, 多謝您關心,
細佬Ethan仔早左一個月出世, 8月7日出左黎啦,
咁都好, 適應左一個月後, 咁可以多d時間俾Lauren,
同佢一齊適應新學年

Lauren今年只參加羽毛球班, 因為佢唔想上電腦班,
佢話好悶

新一年, 大家一齊努力啦!

原帖由 11kingdom28 於 09-9-3 08:37 發表
All Dad & Mum,

Hi! 你哋好, 我囝囝去年係1C班, 日後又可在此交換自修簿資料喇! 係呢, 你哋今年有冇參加學校嘅課外活動呀?亞囝話想參加羽毛球, 但我就15/16, 唔知報唔報好? 我恐怕到時測驗多功課多會好辛苦呀! 你哋 ...

JOEYWU,
Thanks.

Hello all,
請問可唔可以post Day 2上課科目?
因亞仔星期五仍請病假,自修簿&手冊比老師收咗...

YCWPS

原帖由 JOEYWU 於 09-9-4 22:05 發表
中:
1.DAY 5(10/9) 交閱(1)
2.DAY 6 (11/9) 交26週1.2)
3.帶二上一冊,作

數:
1.查收良上下答案
2.B書P.3-5
3.帶作2上

英:
1.Read "Flying Doctor" + Bring on Monday
2.Phon finish WS

9-4 21:48 發表 http://f ...

CLY1023,
咦,早咗一個月呀!幾重呀?似唔似家姐呢?
細佬趕住出世,可能知道媽咪擔心家姐要開學,會撞期呢?
你自己也要多點休息.
祝BB健健康康!

Pak Sum Mami

原帖由 CLY1023 於 09-9-5 01:13 發表
Hello,
我係Lauren Mami,
Bosco Mami, 多謝您關心,
細佬Ethan仔早左一個月出世, 8月7日出左黎啦,
咁都好, 適應左一個月後, 咁可以多d時間俾Lauren,
同佢一齊適應新學年

Lauren今年只參加羽毛球班, 因為佢唔想上電腦 ...
‹ 上一主題|下一主題