用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 09/10年度升小六 – 得閑入嚟傾下啦
go

09/10年度升小六 – 得閑入嚟傾下啦 [複製鏈接]

時間過得好.......快, 今年是小學最後一年了
   1    0    0    0
Evelyn

hi,
我女今年都係升小六,係啦,真係好快過~
我家有對雙子公主

好擔心!..............

Hi

可吾可以受埋我傾, 我一直有留意你地的留言, 小女也是升小六。

Marians

出年九月就中一喇..我同個女講.要好好珍惜最後一年既小學生活~~^^

回覆 5# sandy816 的文章

好好珍惜最後一年既小學生活~~^^
好同意!! time flies~

我個女今年都是小六,希望可以一起分享吓!

終於等到有人開新TOPIC 大家好!今年係小學最後既一年亦都係我地最緊張既一年, 大家一齊努力...加油!
今年真係過佐一個好漫長既暑假, 臨返學既前一日我都好緊張.....好驚唔知醒起身返學, 我足足SET佐3個ALARM....係咪好誇張.
噚晚,睇通告,簽通告, 填手冊, 填FORM, 出票, 比錢....一共十四份, 足足搞佐成半個鍾, 好攰呀!

原帖由 evelyn317 於 09-9-1 11:29 發表

Sorry my computer can’t type Chinese.
My son is in P6 also.
I look at the school calendar and all our test and examination are before holiday.
We can really enjoy a nice Christmas, New Year and Easter holiday without any examination or test ahead.
Except the important examination, let’s be happy and think of holiday as well.

原帖由 evelyn317 於 09-9-1 11:29 發表

HI! 小兒都系升 P6,絶對同意你的講法!

原帖由 sandy816 於 09-9-1 17:33 發表
出年九月就中一喇..我同個女講.要好好珍惜最後一年既小學生活~~^^

報到!,我好唔捨得囝囝大得好快,今朝送囝囝搭車,望住囝囝,佢已經同我差不多高喇!我都要好好珍惜囝囝最後一年既小學生活

Hi!

我小朋友今年也是升小六.放完漫長暑假,他非常心散.又有很多中文字都忘記怎麼寫,真是每"字"問.

唉!真是擔心.現在又要開始提心吊膽過活,希望無災無險,快快走過這一年

大家好, 我的大仔今年也是升上小六, 好同意大家的講法今年是小學階段的最後一年, 真的要好好珍惜, 因為來年的今天大家就會天各一方,各有各升上吾同的中學. 不過我想我們這群家長都係擔心升中選校的問題多一點. 大家一起努力!!

Hi,
認同呀.
我個仔都係升小六了, 時間過得真係好快, 有時我會諗起佢讀小一的時候好細粒, 依家真係就來同我咁高大了.
希望佢生生性性啦

原帖由 fp 於 09-9-2 12:27 發表
報到!,我好唔捨得囝囝大得好快,今朝送囝囝搭車,望住囝囝,佢已經同我差不多高喇!我都要好好珍惜囝囝最後一年既小學http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=69&cb=12345611&n=a084433c生活 ...

Hi, 大家好!

原來bk 有gum 多升P.6 ge 家長!  我女都是今年升P.6 呢....不過佢 ge 身高卻沒有智慧般升得gum 快!  還是細細粒的....ha

醒目開學勳章

我又報到先

我個女第一日返學就著爛條校裙..
後面條拉鏈爆左...

唉~~呢個暑假....養豬甘
日日食..訓..玩..

我都嚟報到, 小兒今年P.6, 小六的第一次呈分試係2-5/11, 好快呀!
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

‹ 上一主題|下一主題