用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 獻主會聖馬善樂小學 終於開學喇~
樓主: ricohui
go

終於開學喇~ [複製鏈接]

唔好意思, 我路過, 我本來派左lee間, 所以順路入黎睇下, 亞女而家讀緊私校, 佢係一個好開朗活潑, 主動的小朋友, 佢都俾同學仔蝦, 仲要係女仔, 我俾錢讀私校都係唔想有lee種情況出現, 不過我就教左亞女自行解決, 最後都ok. 又咁啱調左位, 已經冇俾佢蝦啦, 佢蝦左亞女四日, 本來準備同老師講, 最初唔講係廢時俾老師覺得我地麻煩, 一開學就投訴, 幾時到尾, 咁我先睇定d, 同埋個女同學應該係好..因為第三日已經俾人罰企, 間學校出左名d老師超好, 我都唔夠胆講住, 你地試下教下小朋友自己解決先, 不過亞女就超級鐘意返學. 同全班同學仔相處都好好, 就算最初俾人蝦都好鐘意返學, 我都估唔到, 真係冇後悔俾錢佢讀, 我初初係因為見到馬善樂太多太多新移民, 我真係走都走唔切, 我好歧視d 對小朋友天生天養果d新移民

醒目開學勳章

原帖由 喧嘩 於 09-9-13 12:32 發表
唔好意思, 我路過, 我本來派左lee間, 所以順路入黎睇下, 亞女而家讀緊私校, 佢係一個好開朗活潑, 主動的小朋友, 佢都俾同學仔蝦, 仲要係女仔, 我俾錢讀私校都係唔想有lee種情況出現, 不過我就教左亞女自行解決, 最後 ...

其實咩學校都會有新移民子女..而家間學校都可以既..嗰位小朋友一開學已俾老師罰企喇...咁我又見過班主任..佢都話明會較惡的..所以我會放心D囉..

原帖由 ricohui 於 09-9-12 23:17 發表
又開始荒廢咯~等我又發表下今日家長會感覺喇~聽完真系開始好有壓力..下星期開始要同仔仔一齊努力喇..

基本上係家長差不多都要返學咁.  應該都唔會得閒.

其實有d 新移民反而好叻, 好勤力讀書, 如果你d 小朋友可以被佢地感染都係一件好事, 最緊要唔好群d 攪事份子, 唔讀書果d就可以, 我初初諗住唔想同d 新移民一齊, 所以選私校, 點知咪遇到d 公主病, 雕盲小朋友囉, 最緊要間學校適合小朋友, 個個家庭出品小朋友都唔同, 唯有教識佢地選擇朋友
原帖由 ricohui 於 09-9-14 15:03 發表

其實咩學校都會有新移民子女..而家間學校都可以既..嗰位小朋友一開學已俾老師罰企喇...咁我又見過班主任..佢都話明會較惡的..所以我會放心D囉.. ...

‹ 上一主題|下一主題