用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2009 P.2A 請進
go

2009 P.2A 請進

各位 2A 家長,

大家好! 新學年又開始啦!希望能藉着呢個平台作交流及亙相幫忙! 請多多指教!!

Hi MiuMiu68,

你好! 今年我地小朋友又同一班,有你係到,真好!! 
多多指教&幫忙!!

hi!我的女兒是Cherry Chung,希望日後多多提.

原帖由 LittleFish 於 09-9-1 17:26 發表
Hi MiuMiu68,

你好! 今年我地小朋友又同一班,有你係到,真好!! 
多多指教&幫忙!!

Hello LittleFish,

你唔好客氣啦!以後大家多點聯絡吧!

原帖由 vinman2007 於 09-9-1 22:13 發表
hi!我的女兒是Cherry Chung,希望日後多多提.

Hello, vinman2007,

好高興認識你!

嘩!原來有幾份網上通告呢! 你今日睇咗未呀?!

簽名被屏蔽

Hello
咁多位好!

My son is Gavin Yan from 1D, 多多指教!

Hello! tiggger & Canongate.  Keep in touch!!
睇到張 Eng. Plan, 25/09 就開始默書. 對於unseen 部份, 真係願主保佑!

My son is Matthew Wong. 請多多指教!!

Ricky

原帖由 MiuMiu68 於 09-8-31 23:53 發表
各位 2A 家長,

大家好! 新學年又開始啦!希望能藉着呢個平台作交流及亙相幫忙! 請多多指教!!

Hello 各位!

My son is Owen Fung. 請多多指教!

原帖由 rickywg 於 09-9-3 23:29 發表
My son is Matthew Wong. 請多多指教!!

Ricky

不如大家對吓自修簿啦! 如有錯誤,請更正.

數學 :帶作業、筆記
常識 :1.帶作第3冊
           2.簽閱專題
其他 :9月7日交聖作第一課

另外,有良師要做,但亞囡無寫自修簿。

I'm mum of Chan Hoi Kiu (from 1B) , nice to meet all of you here. My daughter did not write anything about 良師.
其他家長知道嗎?

原帖由 MiuMiu68 於 09-9-5 01:01 發表
不如大家對吓自修簿啦! 如有錯誤,請更正.

數學 :帶作業、筆記
常識 :1.帶作第3冊
           2.簽閱專題
其他 :9月7日交聖作第一課

另外,有良師要做,但亞囡無寫自修簿。 ...

原帖由 rcccpy 於 09-9-5 09:12 發表
I'm mum of Chan Hoi Kiu (from 1B) , nice to meet all of you here. My daughter did not write anything about 良師.
其他家長知道嗎?

Hello, rcccpy! 我再問亞囡當時老師點講.  佢話老師曾經响白板寫過做良師,但之後又擦咗. 跟住老師响白板嘅自簿果欄寫咗嘢,但就見唔到寫關於良師功課嘅事.  所以佢都唔肯定.  我估可能係老師寫錯咗啦!  我見其他班都無話要做.

MiuMiu68
Ah女話老師寫良師p.1+對,但只是教他們寫。不是功課。只好信她吧!
rcccpy

原帖由 MiuMiu68 於 09-9-5 18:44 發表

Hello, rcccpy! 我再問亞囡當時老師點講.  佢話老師曾經响白板寫過做良師,但之後又擦咗. 跟住老師响白板嘅自簿果欄寫咗嘢,但就見唔到寫關於良師功課嘅事.  所以佢都唔肯定.  我估可能係老師寫錯咗啦!  我見其他班 ...

原帖由 rcccpy 於 09-9-6 06:26 發表
MiuMiu68
Ah女話老師寫良師p.1+對,但只是教他們寫。不是功課。只好信她吧!
rcccpy

謝謝!

簽名被屏蔽

原帖由 tiggger 於 09-9-7 17:56 發表
7/9

中文: 1, day5 (10/9)交閱(一)
         2, day6 (11/9)交26週(p.1-2) + 對

想請問英文,數學或其他還有功課做嗎?

thanks!

tigger,

全部一樣,沒有其他功課.  

我見其他班有提及游泳堂, 但我哋就未有,唔知係唔係分階段進行呢?

What homework today?

醒目開學勳章

原帖由 MiuMiu68 於 09-9-7 20:26 發表

tigger,

全部一樣,沒有其他功課.  

我見其他班有提及游泳堂, 但我哋就未有,唔知係唔係分階段進行呢?

MiuMiu68,

Hi ! 學校通告有講游泳堂的安排, 你可以看看.