用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 東九龍嗰間是匯知定匯基?
go

東九龍嗰間是匯知定匯基? [複製鏈接]

東九龍嗰間是匯知定匯基?

小妹有一個疑問如題, 因為我家住觀塘, 嗰仔又p.6 , 屬Band 2成績, 在網上見到各位推介匯基書院為英中直資, 最重要是校風不差, 便想上網找找這間學校的資料, 包括有沒有講座舉行, 點知找到的匯基書院位於大坑東, 而在九龍東的哪一間叫匯知中學, 而且是中文教學, 我驚住找錯地方投錯學校, 故有此一問, 請各位知情人士多多幫忙, 解我疑問, 多謝!

Re: 東九龍嗰間是匯知定匯基?

Try this link to see if this is the one you are looking for

http://www.uccke.edu.hk/

Also, they have a briefing session in December.

Re: 東九龍嗰間是匯知定匯基?

唔好意思, 咁這間匯基是否即是舊時大坑東哪間呢?聽講大坑東哪間的校風很差,有教書的朋支話千祈唔好揀,這兩間有沒有關係呢?多謝指教.

Re: 東九龍

呢間幾好架.校風唔錯.係東九龍匯基書院位於順利
:-o :-D :-o

請問妳們知唔知黃大仙區仲有邊間中學好呢?我朋友的囡囡成積一般,緊緊合格個種,請問有無好介紹呀?

Hotdogpapa,
請問匯基和李國寶比較,有何意見?
‹ 上一主題|下一主題