用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田靈糧堂幼兒園
樓主: cstchan
go

藍田靈糧堂幼兒園 [複製鏈接]

hippostore,

唔該哂妳分享, 想問下係咪多數1個家長陪小朋友?
因為靈糧堂面試享平日, 比較難2個家長一齊請假...
我11月30日都應該係自己陪囡囡咋﹗

原帖由 HippoStore 於 09-11-24 00:46 發表
我仔仔係07 oct in k 1 的,interview時好開心,間學校又新,所以我好like
1st 係門口登記
2nd 帶你入左一間房等,約有十個bb 既family
3rd 去interview room (都係等侯室約十個既bb family),in 時係你同bb 玩,咁有個mis ...
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

醒目開學勳章

I HAVE INTERVIEW TOO, ALSO NOV 30.

原帖由 BabyHilary 於 09-11-24 10:51 發表
hippostore,

唔該哂妳分享, 想問下係咪多數1個家長陪小朋友?
因為靈糧堂面試享平日, 比較難2個家長一齊請假...
我11月30日都應該係自己陪囡囡咋﹗

am or pm? 睇下到時會唔會見到妳﹗
btw, 妳會自己定係同老公一齊去?

原帖由 venus_mama08 於 09-11-24 13:00 發表
I HAVE INTERVIEW TOO, ALSO NOV 30.
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

醒目開學勳章

pm515, u le? we will both come together

原帖由 BabyHilary 於 09-11-24 17:25 發表
am or pm? 睇下到時會唔會見到妳﹗
btw, 妳會自己定係同老公一齊去?

我囡囡2:45pm面試。
我都想同老公一齊去, 不過佢攞唔到假。

原帖由 venus_mama08 於 09-11-24 23:47 發表
pm515, u le? we will both come together

醒目開學勳章

nevermind, this is ur third bb? all the school prefer bb has brothers/sisters, so ur bb has a higher chance la

原帖由 BabyHilary 於 09-11-25 13:14 發表
我囡囡2:45pm面試。
我都想同老公一齊去, 不過佢攞唔到假。

回覆 15# chichibb 的文章

我都收到信..12月1日6:00pmIN...我囝囝仲細..係0812B. 咁睇可能1號係IN細b喎...
我都冇太大期望, 因為囝囝太細, 當然仲未識行啦...

0812B? 這麼早IN? 出年9月還未夠歲數啊....

原帖由 yssmak 於 09-11-25 23:14 發表
我都收到信..12月1日6:00pmIN...我囝囝仲細..係0812B. 咁睇可能1號係IN細b喎...
我都冇太大期望, 因為囝囝太細, 當然仲未識行啦...

Hi 各位好!
我都收到信, 11月30日 2:30pm面試
我囝囝 係0808 bb.
報名編號係 LK0003X
我其實報左迦南同靈糧的, 迦南就 12月5日 in
而家心情好緊張呀, 我想囝囝入靈糧多d, 因為可以直升鑽石山k1.

third bb? 唔好嚇我...我有2個bb, 夠哂數啦﹗
我囝囝3歲讀緊k1, 細囡19個月。
幼稚園都prefer有兄弟姊妹小朋友?
我淨係覺得出名嘅學校都會睇家庭背景選學生,
不過都正常, 正如我地家長都揀學校, 一樣啫﹗
另外近年出生率高, 好多學校會偏向揀大b多d。

原帖由 venus_mama08 於 09-11-25 22:45 發表
nevermind, this is ur third bb? all the school prefer bb has brothers/sisters, so ur bb has a higher chance la

我囡囡同妳囝囝一樣,
11月30日靈糧堂, 12月5日迦南。
我2間都幾鍾意, 不過靈糧堂新校舍更加吸引。
靈糧妳會同老公一齊定自己陪囝囝去面試呀?

原帖由 TracynWayne 於 09-11-26 14:42 發表
Hi 各位好!
我都收到信, 11月30日 2:30pm面試
我囝囝 係0808 bb.
報名編號係 LK0003X
我其實報左迦南同靈糧的, 迦南就 12月5日 in
而家心情好緊張呀, 我想囝囝入靈糧多d, 因為可以直升鑽石山k1. ...

原帖由 BabyHilary 於 09-11-26 17:06 發表
我囡囡同妳囝囝一樣,
11月30日靈糧堂, 12月5日迦南。
我2間都幾鍾意, 不過靈糧堂新校舍更加吸引。
靈糧妳會同老公一齊定自己陪囝囝去面試呀?

我會同老公一齊去.
不過唔知佢到時係一位家長陪bb還是兩位呢 ?

似乎多數人都會2個家長一齊去,
ai...我得一個係咪唔夠誠意呢......
平時我老公多數放星期一,
arm arm呢個wk放星期日, 真係天意﹗

原帖由 TracynWayne 於 09-11-26 17:30 發表

我會同老公一齊去.
不過唔知佢到時係一位家長陪bb還是兩位呢 ?

原帖由 BabyHilary 於 09-11-26 20:00 發表
似乎多數人都會2個家長一齊去,
ai...我得一個係咪唔夠誠意呢......
平時我老公多數放星期一,
arm arm呢個wk放星期日, 真係天意﹗

BabyHilary,

我同你choose d學校好似一樣wor,你會唔會去衛理堂交留位費呀??不過我收左pm,不過如果真係讀,我都會choose pm先,因為家姐k3都係得PM班讀,咁到時時間安排會好D!!

我1號先in靈糧,5號in迦南.......我都唔知點好,我1st choice係靈糧!!

大家好!我都報左靈X,11月30號5點半IN.

唔知有無其他媽媽一齊呢?

可否分亨為何你們喜歡靈糧?  藍田跟鑽石山有何分別?

我又去左衛理堂嗰邊問你大女係咪返pm?
hahaha...

係wor, 我同妳選校一樣,
比妳講講下我都開始鍾意靈糧多過迦南,
加上新校舍好似好吸引...不過都要面試完先知,
希望囡囡表現好d, 有機會比我地選擇讀邊間啦﹗

係呢, 我見妳話衛理堂面試係自己帶囡囡去,
我都係呀﹗咁靈糧堂妳自己定同老公去?

原帖由 砵砵豬 於 09-11-26 21:52 發表
BabyHilary,

我同你choose d學校好似一樣wor,你會唔會去衛理堂交留位費呀??不過我收左pm,不過如果真係讀,我都會choose pm先,因為家姐k3都係得PM班讀,咁到時時間安排會好D!!

我1號先in靈糧,5號in迦南.......我都 ...

lam tin叫我地30/11上網check email..都唔知收唔收..唉我好緊張,我本來today要去lam tin另一間in.我c6話唔like間kg,最後都無去,如果唔收,都唔知點low...><

原帖由 BCLA 於 09-11-23 11:02 發表
Hi yymouse,
可唔可以分享吓面試內容呀 ?
Thanks !!
同之前一位媽媽sharing一樣,but我覺得2 個人同小朋友去會好d,一個同小朋友一邊玩,一個同老師對答,有溝通會好d,同我個仔in個老師問我問題,好在dad係到,如果唔係我諗佢只會自己去觀察唔會問我咁多野..希望大家gd luck..^^

原帖由 BabyHilary 於 09-11-27 23:54 發表
我又去左衛理堂嗰邊問你大女係咪返pm?
hahaha...

係wor, 我同妳選校一樣,
比妳講講下我都開始鍾意靈糧多過迦南,
加上新校舍好似好吸引...不過都要面試完先知,
希望囡囡表現好d, 有機會比我地選擇讀邊間啦﹗

係呢,  ...

靈糧我地兩個都會去呀....咁衛理堂個日你有冇聽到個簡介會,我就冇聽到,因為個女夠鐘食飯...哈哈!!

至於o個兩間....其實真係好睇個人意願,我地兩公婆就鍾意d輕鬆d既學校,加上我個女(大個個)唔係讀書個類,佢唔鍾意睇書,寫字真係要用成個鐘先寫到,(睇住個字都可以唔識寫)有d小朋友係好鍾意讀書寫字既,當然佢就最好入返d比較著重呢方面既.....所以兩者好唔同

大家努力啦....最好兩間都收......heeeeeeeeeee

咁我地就有機會做同學仔,(不過我相信大部份都收我下午)因為佢知道家姐讀k3,大部份學校既k3都係返下午,所以就編埋一齊返下午囉!!
‹ 上一主題|下一主題