用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 2009 K1~菠蘿組
go

2009 K1~菠蘿組 [複製鏈接]

HELLO----
仔仔係K1AM 菠蘿組,希望開心LA......
   0    0    0    0

hi, my daughter is also AM Pineapple group. Nice to meet all of you! She's Sophie!!

Hi, 我啊囡都係黃色波蘿組。真係好開心,唔知星期五會點呢?要自己返學啦!佢叫芷欣, 會唔會同一班呢?

原帖由 syslam 於 09-8-29 18:14 發表
hi, my daughter is also AM Pineapple group. Nice to meet all of you! She's Sophie!!

Nice to meet you all. My son is Green Pineapple group, his name is 柏陶..

hello...各位菠籮組媽咪
番左幾日我囝囝朝早都仲有扭計唔願番學,但放學就開開心心!!  妳地呢? 小朋友番成點?? 大家交流下..

Hi carmenchris

我個仔佢好鍾意返學呀....每日好早就起身。佢完全冇扭計,不過可能佢之前已經返PN所以已經適應左返學既日子。

你仔仔係咩色組呀?我係Green..

原帖由 carmenchris 於 09-9-8 23:05 發表
hello...各位菠籮組媽咪
番左幾日我囝囝朝早都仲有扭計唔願番學,但放學就開開心心!!  妳地呢? 小朋友番成點?? 大家交流下..

hi Anderson mama,
我仔仔之前都有番pn,不過可能新學校未適應喇!!
另外佢地而家無分顏色,遲啲會分組,不過我總係覺得一班太多學生,活動空間有限....

Hi carmanchris,

唔係已經分左組咩, 我見頭3日佢地個badge都有分COLOR.

不過佢一班有成5個teachers都應該石以照顧到, 同埋佢地都有好多課室, 都應該有足夠地方比佢地走動..

原帖由 AndersonMama 於 09-9-9 16:37 發表
Hi carmenchris

我個仔佢好鍾意返學呀....每日好早就起身。佢完全冇扭計,不過可能佢之前已經返PN所以已經適應左返學既日子。

你仔仔係咩色組呀?我係Green..

...

hi Anderson mama,

囝囝無再扭計喇,但有時都唔想番學...! 妳囝囝呢?
之前老師講左唔會分顏色,淨係頭幾日先分色,不過會分組,唔知分左組未呢?
k1好似係用地下課室上堂,其實得一個大課室,唔知點分配呢? 始終都百幾個k1學生.

你好

大家好, 我囡囡叫愷桐, 多多指教!

Hi, Sophie 's Chinese name is "心弦" ... Some of you might have heard it already. I am going to their Christmas Party on this Wednesday. Hope to meet you all.

Merry X' mas
‹ 上一主題|下一主題