用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 09/10 K1 幼愛班 大招集!
樓主: yeungyeungma
go

09/10 K1 幼愛班 大招集! [複製鏈接]

Hi, TszChing ma.  So happy to see you here.

不再做BB

我很喜歡這首歌,旨澄也是,原來她已懂得唱九成了!

在youtube找到了這首歌,大家可與子女一起觀賞!

http://www.youtube.com/watch?v=nWUIcqitSYQ

還有家長會時老師推介的「祝福歌」,昨晚她自己邊唱邊做動作,也有七八成像樣!

願你平安

終於找到了,送給大家,願主保守看顧孩子,也保守看顧各位爸爸爸媽媽 [url=]願您平安[/url]
http://www.youtube.com/watch?v=sRKVSJVaomE

旨澄好野 識唱9成.  FORREST唱頭兩句最清楚, 跟住就唔知佢唱MUK. 等我多D播給他聽先.

Forrest is sick?

Forrest ma, how is your son?     Tsz Ching told me that he didn't go to school today?  Hope that he will get well soon.  See you on Friday.

回覆 6# yeungyeungma 的文章

真高興 ,原來有同班同學一齊搭校車.係呀輝輝都係9A車. 因為輝輝好少講學校的事,以後請各位mummy多多update我

Tsz Ching Ma, 多謝關心.  
星期一因為daddy放假, 一家出去玩下.  Forrest因為落雨都要去沙灘玩再加上陌生床而睡眠不足.  結果病左, 星期三再次請假.留家休息.  這個星期只返得一日學, 希望他可以追到課程.

旨澄好野, 講好多野你聽.

forrest有時玩玩下玩具會叫旨澄個名.  問佢係咪一齊玩, 佢話係. 詳細內容未識講.

早期成長女仔的表達能力是否比男子快?  香蕉組幾個女仔的表達力好好.  好似叫老師估下手掌心有幾粒花生; 同學仔叫XX名; 今日XX同學仔無返學等. 而且仲好主動.

原帖由 oliveso 於 09-10-2 15:55 發表
真高興 ,原來有同班同學一齊搭校車.係呀輝輝都係9A車. 因為輝輝好少講學校的事,以後請各位mummy多多update我

原來真係, 太好了! 我哋住係青衣灝景, 你哋呢 ? 不過正揚話姨姨唔比佢哋一起坐, 唔知點解 ? 同埋,9車都好奇,有時a車,有時b車,d車都坐過 ?! 最近多坐d車,但啲人唔知係唔係一樣 ?

中秋晚會,都見到輝輝. 在一個劇場中,坐係隔離. 正揚,同我講係同學. 於是問吓問吓先知係輝輝 !  是嫲嫲 or 婆婆 帶他嗎 ? 不過佢哋(2個小朋友)都好怕羞, 冇mud 嘢講.

正揚都唔係成日講學校嘢,我都係問吓估吓. 所以都要上來看看有咩update !!

原帖由 miutang 於 09-9-17 14:46 發表
思捷星期一都病左, 我懷疑是上星期五坐校巴中招, 因同站有2個高班小朋友有病, 有個有帶mask, 另一個無, 當時都心大心細好唔好比亞仔帶mask坐車, 最終無, 回來便有nose水出了

好開心已從他口中認識第一個 ...

hi 思捷媽咪, 最近沒見妳在bk. 相信一定係bb出了世 ! 希望bb健健康康 ! 思捷對於新成員一定好開心 ?! 妳要多啲休息.  努力照顧2個小朋友 !

去年我第2個仔出世,都十分辛苦,因為正揚實在太痴身! 雖然有一段時間會辛苦啲, 但都是一件十分開心的事!

正揚都有提起思捷, 他們都是蘋果組, 比較多一起玩 !

原帖由 kcjl 於 09-9-24 08:54 發表
旨澄好野 識唱9成.  FORREST唱頭兩句最清楚, 跟住就唔知佢唱MUK. 等我多D播給他聽先.

旨澄真係好叻 !

yeungyeungma,

多謝您問候, 我的bb在38週突然沒有了心跳, 他已經走了.  現在我在家休息, 我每天也有上來, 但只是沒有回應而已.  思捷只是問過此事一次, 但很快已忘記了.

希望下一次會順利吧.

原帖由 yeungyeungma 於 09-10-7 13:33 發表

hi 思捷媽咪, 最近沒見妳在bk. 相信一定係bb出了世 ! 希望bb健健康康 ! 思捷對於新成員一定好開心 ?! 妳要多啲休息.  努力照顧2個小朋友 !

去年我第2個仔出世,都十分辛苦,因為正揚實在太痴身! 雖然有一段時間會辛 ...

Forrest Ma, 佢哋會一齊玩廚房,前日Forrest帶Oreo返去食,於是昨天旨澄又話要帶!旨澄又話Forrest係佢個好朋好,你不用擔心了,哈哈!

原帖由 kcjl 於 09-10-3 16:09 發表
Tsz Ching Ma, 多謝關心.  
星期一因為daddy放假, 一家出去玩下.  Forrest因為落雨都要去沙灘玩再加上陌生床而睡眠不足.  結果病左, 星期三再次請假.留家休息.  這個星期只返得一日學, 希望他可以追到課程.

旨澄好 ...

思捷媽:

Sorry to hear about that.  May the Peace of God shine upon you and your family.  難過盡快過去,希望在明天。

原帖由 miutang 於 09-10-8 09:40 發表

多謝您問候, 我的bb在38週突然沒有了心跳, 他已經走了.  現在我在家休息, 我每天也有上來, 但只是沒有回應而已.  思捷只是問過此事一次, 但很快已忘記了.

希望下一次會順利吧.

...

Hi, 你是杰杰Ma嗎?

杰杰坐11號車的嗎?旨澄也是!請問你住在哪兒? 其實我們在花燈會見過面了!

原帖由 laladorothy 於 09-9-9 13:53 發表

Hello , miutang , 杰杰是西瓜組,戴眼鏡好易記得, 妳小朋友叫咩名.坐那張枱呀. 杰杰坐近放書包的位置.:)

HI 唔好意思這麼遲覆妳, 杰杰坐11號校巴 在大圍金獅花園上車, 下[個月秋季旅行,妳地去嗎...如果去到時相見呀,杰杰比較易認(帶眼鏡), 妳叫我呀.
..quote]原帖由 Abigail_ma 於 09-10-8 11:01 發表
Hi, 你是杰杰Ma嗎?

杰杰坐11號車的嗎?旨澄也是!請問你住在哪兒? 其實我們在花燈會見過面了!

[/quote]

思捷媽,
知道此事真係好難過, 希望妳早日康復, 收理好心身. 思捷需要媽媽.

I am in 幼勇班, i just stroll around and found your bad news, though I do not know you, but I feel so sad about it. I think it's very hard for you  and your family. Hope you can overcome it soon. All Best Wishes.

原帖由 miutang 於 09-10-8 09:40 發表

希望下一次會順利吧.

...

學校有相睇.
http://krs.school.hk/~kindergarten/

請問有無家長參加了學校家長班,18/10 (星期日)開始.
‹ 上一主題|下一主題