用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 09/10 K1 幼愛班 大招集!
go

09/10 K1 幼愛班 大招集! [複製鏈接]

開家個topic 先 !

各位ma mi, 妳們好 !!
   0    0    0    0

hello, 我是馮思捷媽媽, 他也是幼愛班的, 是蘋果組, 如果你有留意迎新當日, 有兩個大肚婆, 我就是其中的一個.:

原帖由 miutang 於 09-8-29 15:03 發表
hello, 我是馮思捷媽媽, 他也是幼愛班的, 是蘋果組, 如果你有留意迎新當日, 有兩個大肚婆, 我就是其中的一個.::" />

Hello, 我係張可瑩(alice)媽咪, 都是蘋果組, 多多指教!!

原帖由 613 於 09-8-29 15:39 發表

Hello, 我係張可瑩(alice)媽咪, 都是蘋果組, 多多指教!!

我個仔都是蘋果組,他叫正揚.

hi, 我係梓楹媽媽, 梓楹係西瓜組

原帖由 josie060519 於 09-8-30 13:56 發表

雖然我仔係隔離幼勇班,但大家都係上午,過黎打過招呼先...
昊軒(Anka)...大家叫我昊昊(hoho)啦!
我係蘋果組....多多指教!

我係玟希媽媽, YOYO都係西瓜組.

原帖由 josie060519 於 09-8-30 13:56 發表

你地d小朋友準備好未??
最驚第一次坐校車

我係上年舊生topic揾到歌詞.....好好聽呀!

[不再做BB]

不再做BB  做自己要做既事
不再做BB  不亂哭不亂叫
乖乖不吵叫  乖乖聽教導
碰上有問題問老師
Oh 衣衫穿不上  身高多一吋
皆因我已長大了  所以.....

原帖由 613 於 09-8-31 23:27 發表
你地d小朋友準備好未??
最驚第一次坐校車

我都好驚呀 !!! 有冇同學搭 no.9 ?

原帖由 HoManYu 於 09-9-2 15:48 發表
我係上年舊生topic揾到歌詞.....好好聽呀!

[不再做BB]

乖乖不吵叫  乖乖聽教導
碰上有問題問老師http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zonei ...

唔知明天小朋友們没爸爸媽咪一同入課室會點呢 ?

Hello,我係紀臻媽, FORREST係香蕉組.  今日識左對面位的同學仔.  
終於開學了, 好開心呀. 其實係開心多D.
FORREST座1號車, 8點30分上車, 唔知返到學校仲有幾多時間玩玩具?
我準備左餅乾同果汁做茶點, 方便傘. 其他媽咪分享下你地D茶點心思阿.
希望明天一齊順利, 阿仔唔好喊甘耐.

原帖由 kcjl 於 09-9-2 23:54 發表
Hello,我係紀臻媽, FORREST係香蕉組.  今日識左對面位的同學仔.  
FORREST座1號車, 8點30分上車, 唔知返到學校仲有幾多時間玩玩具?
我準備左餅乾同果汁 ...

原來2號車有分A車同B車兩部o架....
我問呀仔佢話佢地班(幼勇)冇小朋友喊呀!

FORREST都話愛班無小朋友喊.

原帖由 kcjl 於 09-9-3 19:42 發表
FORREST都話愛班無小朋友喊.

今日好似幾smooth. 原本同school bus 姨姨話第一日比我跟車,點知我個仔話唔"洗".  自已便上了車, 但我也很緊張地,立即自已撘車去學校看看他. 去到他已坐好玩緊.  當時我見冇人喊,啲小朋友好叻喎 !!  我等到放學,再看住他上車,話看看誰快啲,他沒喊. 我揮多兩次手,佢仲示意叫我走.

如是者,我們便下午立即買玩具, 因為應允了如沒喊便有玩具.

至於茶點,都係餅乾為主, 不過好似太多, 回程時,姐姐接他時有點想嘔.

原帖由 kcjl 於 09-9-2 23:54 發表
我準備左餅乾同果汁 ...

可瑩(蘋果組)都係1號車, 不過0800上車, 你住邊區呀, 可以0830上車咁正

我仔仔思捷都係坐9號車, 在愉城上, 初時他不肯上車, 但好彩頭一天開學讓他跟馬叔認識, 所以上車後便沒有事了, 反而我自己好唔捨得佢, 又擔心佢, 自己哭起來.

今天是第二天坐車, 他跟我揮手, 孩子真的獨立了.

茶點方面, 第一天比了一條嘉頓旦糕仔+朱古力手指, 今天則給了無印良品的mini豆沙包仔+ edo餅.  或者之後會比果jam包, 無咁熱氣. 但自己帶茶點就不能吃wet野, 以前n班一星期會有一天吃wet野如通粉, 順便可以訓練他們用spoon的技巧.

昨天問亞仔有無人喊, 佢話有少少, 原來佢話自己, 因佢expect在學校內見到工人姐姐或爺爺會接佢...

Hello 囝囝, 杰杰 IVAN (西瓜組) , 班中帶眼鏡的小朋友,
就是他.  希望大家小朋友開心快樂. 昨天回家十分開心,還說自己不是BB, 開心返學.

遲左黎say hi! 我阿仔係泓泓clement (香蕉組)! 阿仔都話冇人喊, 番學好開心架ma!
仲已經認得自己既組別同埋隔離同學既名, 適應得非常好! 校車我8:10-15上車, 1號車, 阿仔都好鍾意呀!
原帖由 laladorothy 於 09-9-4 13:47 發表
Hello 囝囝, 杰杰 IVAN (西瓜組) , 班中帶眼鏡的小朋友,
就是他.  希望大家小朋友開心快樂. 昨天回家十分開心,還說自己不是BB, 開心返學.

1號車, 8:30分長沙灣上車, 8:50分到學校.  兩天回家都有糖果做獎品, 佢話係校車EE送.
‹ 上一主題|下一主題