用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 學校訂SPI 書包今天自己去取發覺好重?
go

學校訂SPI 書包今天自己去取發覺好重? [複製鏈接]

我今天自已去取SPI書包發覺比註冊日辦重好多,
都未放書我都覺得好重小朋友如何拎?
你哋有冇自己去取覺得如何?
往年SPI書包是不是樣?

知唔知有冇哪隻牌子輕啲可能要再買過.

JJ71
   0    0    0    0

I got one for my daughter 5 years ago (when she was P.1) and she used it for only a couple of months - too heavy!

She is now using Dr. XXXG school bag and it's great! This year I got a "LEGX" for my younger son who is going to P.1 and he likes it.

原帖由 JJ71 於 09-8-28 17:50 發表
我今天自已去取SPI書包發覺比註冊日辦重好多,
都未放書我都覺得好重小朋友如何拎?
你哋有冇自己去取覺得如何?
往年SPI書包是不是樣?

知唔知有冇哪隻牌子輕啲可能要再買過.

JJ71 ...

我沒有在學校訂呀!因為我在註冊時冇留意到有得訂, 所以我買了dr. xxxx 的, 我不知道好不好用, 只是因為佢在云云護脊書包中比較輕.所以買了.

我也買了較輕的護背書包,但是有melody公仔,囡囡說老師話不對!!!要換嗎??
‹ 上一主題|下一主題