用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 09/10 年度 K1M 下午班 (KENT RD.) 報到!!
樓主: lizlsman
go

09/10 年度 K1M 下午班 (KENT RD.) 報到!! [複製鏈接]

Hello KALOKMAMA, 歡迎歡迎!

Hello Tkyy Mama, 你個仔識講番Ms Man同佢講既野, 真係好, 我個仔小小學校既野都唔識講俾我聽....

Name              SexDOB
Issac LeungM Jul/06
Claire LamFFeb/06
Cloey LauFJan/06
Ka LokMAug/06
tkyy M

回覆 21# lizlsman 的文章

sorry, lizlsman mama, I forget to update the D.O.B.

Name               Sex DOB
Issac Leung        M  Jul/06  
Claire Lam          F Feb/06
Cloey Lau           F Jan/06
Ka Lok                M Aug/06
tkyy                    M Sept/06

各位 K1M (PM) mammi, 呢班的討論區真的好靜!我想問下,我發現手冊最後面夾左d教左的工作紙,e.g. A, apple…是否可以keep在屋企呢?還是照keep在手冊內帶回校架?thanks !

Hi Tkyy mama,

我記得Miss Man 講過...個張工作紙係俾小朋友填完色之後, 放回8/28個日俾我地既folder內...個folder第一頁是寫住Dictionary 既...

明白!thanks ! 因為我們當天因事無去家長日,完全不知道發生什麼事呢!

Sorry, 我仍有問題的,前天放學見到有個size大過書包的粉藍色防水手挽袋,背面有寫上名牌的,內裡袋了張中秋節的圖畫;請問這個袋是否需要下星期一帶回校的呢?thanks !

Hello, 我黎報到ga, 第一次係度發表!!!

我囝囝叫Kai Chun, DOB: Feb 06

Hi Tkyy, sorry for late reply. Yes, that blue bag for Arts has to be return to school. Every 2 weeks will give us to see our kid's arts work. Miss Man suggests to put the drawing/picture to the folder. You should have 2 folder; one is for dictionary and one is for arts work.

Hi Kai Chun mama, welcome here!!

Name             Sex   DOB
Issac Leung     M      Jul/06  
Claire Lam       F       Feb/06
Cloey Lau        F       Jan/06
Ka Lok            M       Aug/06
tkyy                M      Sept/06
Kai Chun         M       Feb/06

Miss Man 約左你地幾時見佢呀? 我是Oct 24 (9:15am)!

我係17 Oct 10:30am. 咦....乜唔係同一日ge?!
我尋日問kai chun "你係唔係有個同學仔叫Issac呀?" 佢話"係呀!" hehe~

尋晚Kai Chun又同我講, Issac 係香蕉組, 佢係蘋果組, 仲話今日Ms. Man會同佢地玩泥膠喎! Wakaka~

Kai Chun 媽媽, Kai Chun好叻呀, 識得講番學校既野, Issac 好少講, 等我今晚問下佢有無同 Kai Chun 玩先... hehe..

係law, 唔係同一日家長日, 無得見下tim...

你會唔會bring Kai Chun 一齊見Miss Man 呀?

我會帶埋Kai Chun一齊去! 佢好鬼黐身ga, 放假一定要黐住我, 平時一起身第一句就問我 "媽咪...妳駛唔駛返工呀???" 好似好期待我放假同佢去玩~

哈哈, 我個仔都係咁, 平時一起身第一句就問我 "今日去邊度? "... 佢唔算黐身, 但係都幾鍾意出街去玩...

HI HI

我係 KA LOK MAMA , 家長日 :17/OCT - 11:30AM 我會帶埋 KA LOK 一齊去. 希望可 以見到你哋

KAI CHUN 好叻     , 我仲末聽過 KA LOK 回家講學校生活   

哈哈, 我都係呀, KA LOK MAMA... 都好期待仔仔會同我分享學校既生活...

仲有我個仔記中文字比較差..... 你地仔仔女女okay ma?

係啦,  我都唔知點教佢地中文字好, 好似好難令佢地入腦咁!!! 有咩好方法呢????

尋晚kai Chun 話俾我知, Ms. Leung教佢地 "I am a boy,  I am a girl" 呀!!!

多謝分享, Issac 呢3日都無返學, 因為肚痛, 不過今日可以返了, 唔知會唔會唔記得哂d野呢...呢3日有無甚麼通告呢?

HI, Issac mama

KA LOK 都病咗呀, 又係感冒+肚瀉    , 下星期一先返學 , 等KA LOK 完成康復才返學.

Issac 點呀 ? 今日有無返學呢 ?

吓, KA LOK 都病左呀?宜家D細菌真係好勁...KA LOK 幾時開始病架?

Issac 星期日開始嘔同肚痛, 星期三再無病徵, 所以今日星期四有返學, 呢幾日病ISSAC瘦左好多, 無哂胃口, 我諗要一段時間先可以令佢開胃番...

我星期三打俾MISS MAN,原來佢自己星期二都病左,真係慘,我地大家都要小心....
‹ 上一主題|下一主題