用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 Form 1 happy life, 召集靚c9
樓主: jazzmama
go

Form 1 happy life, 召集靚c9 [複製鏈接]

我仔想報聖若翰救傷隊, 模型學會, 其他未知

原帖由 fions414 於 09-8-28 13:17 發表
jazzmama,
怕妳地唔記得我, 所以要用返fion個名,加個s..
妳地仔仔囡囡中學開始報課外活動未呀?
我仔想報聖若翰救傷隊,保齡球會,數學http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=85&cb=123456 ...

我都嚟報到先! :D
我仔巳經報咗學校嘅游水and童軍,
其它要佢返學先知,
但我唔想佢報咁多,
因重有校外嘅活動返緊~~~~~~

jazzmama:
係咪shop得好過引呢!? :D
買咗乜嘢呀?
我好後悔唔買多d Missha 嘅產品呀!
價錢平香港好多好多.......... :(

fion, hhma

係唔係因為你地係男校, 所以有bowling & 模型學會呢, 又真係幾好玩!
甘你地d活動係放學後定sat上架?
我女都未知參加物野好, 佢想學敲擊樂, 你地仔女有無學過?

原帖由 hhma 於 09-8-28 13:36 發表
我仔想報聖若翰救傷隊, 模型學會, 其他未知

looby

shop 得勁開心

自己 : 主要係護膚品, 少少化妝品, 2件衫, 1條褲, 1個手袋
呀女 : 1條裙 1對耳環 1個頭乂 1個掛飾 好多指甲油
呀仔 : 3件 t-shirt 1個wallet 1條電話繩
老公 : 1件 t-shirt, 1件裇衫 少少護膚品

仲有 d 紫菜呀, 魷魚絲, 零食, 泡菜, 公仔面, handcream, 眼藥水呀.....印象中係咪上下啦

原帖由 looby 於 09-8-28 14:21 發表
我都嚟報到先! :D
我仔巳經報咗學校嘅游水and童軍,
其它要佢返學先知,
但我唔想佢報咁多,
因重有校外嘅活動返緊~~~~~~

jazzmama:
係咪shop得好過引呢!? :D
買咗乜嘢呀?
我好後悔唔買多d Missha 嘅產品呀!
價錢平香港好多好 ...
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

jazzmama,

收獲好豐富. 我都想去shopping呀!

原帖由 jazzmama 於 09-8-28 14:42 發表
looby

shop 得勁開心

自己 : 主要係護膚品, 少少化妝品, 2件衫, 1條褲, 1個手袋
呀女 : 1條裙 1對耳環 1個頭乂 1個掛飾 好多指甲油
呀仔 : 3件 t-shirt 1個wallet 1條電話繩
老公 : 1件 t-shirt, 1件裇衫 少少護膚 ...

joanneka,

我個女一直都有學敲擊, 不過係中樂, 我見佢都好好玩, 左右手一齊打,  鑼鼓等都有玩過. 現在佢間中學, 要一人一樂器, 不過只有西樂. 佢都話想玩返敲擊.

我諗住中學好多都無中樂, 所以幫佢報左音統處既中樂團, 好好彩已經收左佢, 9月佢又可以玩返中樂敲擊.

原帖由 joanneka 於 09-8-28 14:21 發表
fion, hhma

係唔係因為你地係男校, 所以有bowling & 模型學會呢, 又真係幾好玩!

...

時間個d咩都未知呀
我仔小學時有玩敲擊樂.  唔知佢會唔會係中學continue, 等佢自己揀

原帖由 joanneka 於 09-8-28 14:21 發表
fion, hhma

...

想問下 bowling 會去邊樹上堂呀
因為祂顧念你們

必必
原來敲擊都有分中/西架!
甘你女主力係打物野?
中學你女又會揀物野樂器呀?

原帖由 必必 於 09-8-28 14:58 發表
joanneka,

我個女一直都有學敲擊, 不過係中樂, 我見佢都好好玩, 左右手一齊打,  鑼鼓等都有玩過. 現在佢間中學, 要一人一樂器, 不過只有西樂. 佢都話想玩返敲擊.

我諗住中學好多都無中樂, 所以幫佢報左音統處既中 ...

各位靚c9, 我都嚟報到先!!

想大家靚c9幫幫手時間緊迫, 想問一問邊個牌子女裝黑皮鞋好, 最好輕身/舒服. 我女今日返學校檢查校服, prefect 話佢對皮鞋係"漆皮"不合格, 要嚟緊呢兩日買9月1日要再檢查過.  拜託謝謝!!!

jazzmama,
佢地F1全部都要參加少年警訊, 學校希望佢地報3-5樣活動, 而且小學都玩開幾樣活動, 所以佢一早習慣, 參加多D活動等佢識多D人, 咁佢冇時間, 就唔洗心思思想上網打機...

Bowling好似有3次訓練, 正式時間地點未知, 我仔都係睇上年本校刊先知有Bowling玩咋...

hhma,
妳地有模型學會, 正! 我仔好鍾意高達...

joanneka,
我地d活動放學後&星期六都有, 正式時間未出.
我仔以前學單簧管, 小學係學校管樂隊, 通常學樂器就報樂器班, 想入團就要經試音考試, 成功才能入樂團, 可以代表學校參加比賽及表演.

jazzmama,

真係超羨慕..shopping..shop到忘形了
記得找咭數
我見你咁開心...真係好想去旅行架...
原本諗住聖誕節去架...點知昨天收到阿細張校曆
佢地竟然改左聖誕節假期後考試...即係又無行了

fions414,

好彩我都認得你姐...
我地學校仲未有資料去簡課外活動...
剩係知一返學有3個星期四要去泳池試水..預備水運會
每個學生最少一定參加一項比賽, 如果試水唔ok, 學校安排去學游水(不用參加比賽), 但係練習游泳時一定要學識...佢地覺得所有青少年一定要懂得游泳, 最少趺落海可以自救喎 但係眼見最近船河d人都係識游架...但大海情況有不用...點可以話識左就可以自救呢?

RoEcMa

我地之前有講過一款健康鞋叫 kinghealth
在 jusco 都有

原帖由 RoEcMa 於 09-8-28 16:35 發表

想大家靚c9幫幫手時間緊迫, 想問一問邊個牌子女裝黑皮鞋好, 最好輕身/舒服. 我女今日返學校檢查校服, prefect 話佢對皮鞋係"漆皮"不合格, 要嚟緊呢兩日買9月1日要再檢查過 ...
因為祂顧念你們

Fion

報 3-5 樣咁多...
咁唔洗做功課呀
日日放學去學其他野
d 活動係咪都係外面d 人教嫁

原帖由 fions414 於 09-8-28 16:49 發表
jazzmama,
佢地F1全部都要參加少年警訊, 學校希望佢地報3-5樣活動, 而且小學都玩開幾樣活動, 所以佢一早習慣, 參加多D活動等佢識多D人, 咁佢冇時間, 就唔洗心思思想上網打機...

Bowling好似有3次訓練, 正式時間地點 ...
因為祂顧念你們

Hello,

My daughter is F1 also.

JSC

我仔已經 PLAN 定農曆新年再玩啦
成日掛住外遊坐飛機....

原帖由 JSCfamily 於 09-8-28 16:49 發表
jazzmama,

真係超羨慕..shopping..shop到忘形了
記得找咭數
我見你咁開心...真係好想去旅行架...
原本諗住聖誕節去架...點知昨天收到阿細張校曆
佢地竟然改左聖誕節假期後考試...即係又無行了:naug ...
因為祂顧念你們

welcome
唔緊要, 仲有時間呀

原帖由 RoEcMa 於 09-8-28 16:35 發表

想大家靚c9幫幫手時間緊迫, 想問一問邊個牌子女裝黑皮鞋好, 最好輕身/舒服. 我女今日返學校檢查校服, prefect 話佢對皮鞋係"漆皮"不合格, 要嚟緊呢兩日買9月1日要再檢查過 ...

welcome
nice to meet u
多d入黎呀

原帖由 salina0817 於 09-8-28 16:57 發表
Hello,

My daughter is F1 also.

我仔都中意gundam, 成屋都係, 睇見就煩

原帖由 fions414 於 09-8-28 16:49 發表
jazzmama,

Bowling好似有3次訓練, 正式時間地點 ...

jazzmama,

唔好話你阿仔啦...
其實我都好成日想搭飛機架...
我識得一個朋友,一個月有半個月搭飛機去玩...超羨慕
但係人地係老闆又有錢米得囉!

原帖由 jazzmama 於 09-8-28 16:57 發表
JSC

我仔已經 PLAN 定農曆新年再玩啦
成日掛住外遊坐飛機....
‹ 上一主題|下一主題