用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請大家給些意見關於我仔仔補習班問題
go

請大家給些意見關於我仔仔補習班問題 [複製鏈接]

我仔仔今年暑假後升小二, 準備找補習社, 我看見補習社有全科補是教做工課及溫習, 但我致電去問過每班有8-10人,會有一年至二年級的GROUP在一班. 每個星期返5日每堂1個半小時.
各位媽咪請你們俾些意見, 這些補全科好不好及有效嗎?
   0    0    0    0

原帖由 Purple 於 09-8-27 13:31 發表
我仔仔今年暑假後升小二, 準備找補習社, 我看見補習社有全科補是教做工課及溫習, 但我致電去問過每班有8-10人,會有一年至二年級的GROUP在一班. 每個星期返5日每堂1個半小時.
各位媽咪請你們俾些意見, 這些補全科好不 ...

8-10人太多了,就算老師叻到識飛都冇法兼顧.
4-6人好啲,避左繁忙時間(15:00-18:00)又少人啲.
全科補習社真係唔試唔知好唔好,試左唔好即轉囉.
無知是福

Hello,

我兒巳有補習社差不多兩年.  成績也明顯大進步.
也是全科1-6人,每個星期返5日每堂2小時.
在補習社的時間,做功課,預默,溫小測.  還有時間做補充作業.  而他的同學也有到別的補習社,但是成效不佳.
所以,你可以問問朋友的口碑,或者,問成績好的同學有否介紹.   就是不要白白浪費金錢和時間呢!

原帖由 Purple 於 09-8-27 13:31 發表
各位媽咪請你們俾些意見, 這些補全科好不 ...
Best Regards
Candy

多謝大家給我的意見作參考, 謝!
‹ 上一主題|下一主題