用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 英皇家長交流區
樓主: HIMAMA
go

英皇家長交流區   [複製鏈接]

原帖由 samuel89 於 09-8-31 23:14 發表

請問8秒入到學校泳隊嗎

泳隊好似唔係咁計

想入Uniform group 可去玩ST John Ambulance, D leader 都幾好,上星期安排左同SPCC ST John Ambulance (Nursing) 去 Camp.

2jkidsfather    發表於 23-1-22 13:40

請問呢位形ba係咪姓"賴"?

原帖由 samuel89 於 09-8-31 23:14 發表

請問8秒入到學校泳隊嗎

我仔都講左想入呢個

原帖由 cman_li 於 09-9-1 09:16 發表
想入Uniform group 可去玩ST John Ambulance, D leader 都幾好,上星期安排左同SPCC ST John Ambulance (Nursing) 去 Camp.

點解今年的測驗和考試又係在大假期後呀!
真慘!!!!!

吓...
test唔係11月, 考試唔係1月咩???
今年係點呀?
我要今晚先睇到呀

原帖由 Fat-C-9 於 09-9-1 13:58 發表
真慘!!!!!

原帖由 hhma 於 09-9-1 14:01 發表
嚇...
test唔係11月, 考試唔係1月咩???
今年係點呀?
我要今晚先睇到呀

同舊年一樣, 放完聖誔假先至來考第一次試!
第二次測驗就放完復活節先考囉!!
去玩無玩得咁過癮嘛!!!!!!

UT同Exam不嬲都係Holiday後,所以呀仔好多年未係假期時去旅行,要係屋企溫書。

原帖由 Fat-C-9 於 09-9-1 13:58 發表
真慘!!!!!

丫仔F1時剛巧泳池repair,所以佢從來未試過游li個經典的泳池。
入校隊不是在這個泳池water test的。遲D(may be next week)會有house meeting,到時要報swimming gala and soprts day的event,報左之後,F1需要往Kennedy Town Swimming Pool water test睇下你達唔達標(會吾會浸死,講笑),而校隊是要自己主動出擊,找老師報名(舊生除外),到時亦會有water test,好認真咁計時,唔fulfil minimum time, 就無行。當然喇,如果你以往已是小學泳隊或外面泳會的泳隊就多數達標。

請問8秒入到學校泳隊嗎:-?

violetching

thanks for the update
即係好似小學甘, 基本上得cny叫做玩得開心d

原帖由 violetching 於 09-9-1 16:14 發表
UT同Exam不嬲都係Holiday後,所以呀仔好多年未係假期時去旅行,要係屋企溫書。

甘學校會唔會安排操水?
一星期操幾多次?

原帖由 violetching 於 09-9-1 16:29 發表
丫仔F1時剛巧泳池repair,所以佢從來未試過游li個經典的泳池。
入校隊不是在這個泳池water test的。遲D(may be next week)會有house meeting,到時要報swimming gala and soprts day的event,報左之後,F1需要往Kennedy  ...

如入了泳隊,會安排在Kennedy Town and Wanchai (Harbour Road) Swimming pool practise. Both weekdays and Sat(about 3-4 times weekly) before inter-school swimming gala. There is no training after inter-school or in summer time.

原帖由 hhma 於 09-9-1 17:29 發表
甘學校會唔會安排操水?
一星期操幾多次?

F.2同學要小心課室出面個噴水池,試過有人小息時跌左落去。

今年居然打破傳統,將1A同1B既課室轉左比5D&5E,然後將F1向後移,唔知係米怕左D F1既家長企係條街到望。

原帖由 violetching 於 09-9-1 19:54 發表
今年居然打破傳統,將1A同1B既課室轉左比5D&5E,然後將F1向後移,唔知係米怕左D F1既家長企係條街到望。

係呀, 今朝我都望到, 或者是咁做可以方便d 大哥哥照顧吓我地d F1仔..
係呢點解要d學生企哂係班房門口等入課室, 但係都八點架啦都未入得有無人可以話我知呢??
hhma,
亞仔個班房係你亞仔隔間呀,  昨晚唔記得call Jackson 約埋一齊食lunch tim

原帖由 violetching 於 09-9-1 19:54 發表

即系你企係條街到望左阿仔成年啦。

! 我今年又有得望喇!如果比丫仔見到,實聽比佢炳!

原帖由 samuel89 於 09-9-2 11:04 發表

即系你企係條街到望左阿仔成年啦。

原帖由 violetching 於 09-9-2 11:34 發表
! 我今年又有得望喇!如果比丫仔見到,實聽比佢炳!

吓....你真系望左成年仲唔夠皮
真系服左你d24考靚媽

我今朝都望過吓
無企定望呀, 好似好瘀甘

我仔叫jason呀

原帖由 ffhhmama 於 09-9-2 09:50 發表

係呀, 今朝我都望到, 或者是咁做可以方便d 大哥哥照顧吓我地d F1仔..
係呢點解要d學生企哂係班房門口等入課室, 但係都八點架啦都未入得有無人可以話我知呢??
hhma,
亞仔個班房係你亞仔隔間呀,  昨晚唔記得 ...

我個仔讀咗成年, 今朝我行過學校, 第一次比我望到佢呀!
講真, 真係好開心架!!!!!!
不過, 佢見唔到我, 唔係, 我會同佢揮手添!!哈哈!!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊