用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培僑書院 培僑小一 1P 請進
樓主: kokaiho
go

培僑小一 1P 請進 [複製鏈接]

Hi kokaiho,

thank you so much!!!

原帖由 kokaiho 於 09-9-23 18:10 發表

我幫你問左囝囝,佢話朝早返學組長會叫同學仔俾晒d工課佢
然後再由組長交俾老師!

原帖由 conniengor 於 09-9-23 15:51 發表
Hi kokaiko,

你好! 多谢回覆!! 佢做完功課後我都係叫佢全放入書包內, 但我上網check, homework 進度, ヌ係無交, 真唔知搞乜? 可否問一問你仔究境交去那?謝!!!是否要交去1樓老師房呢? ...

請問在e-class 那位置可check 功課進度? 煩請告知

Hi, mamapacat,

你好! 以下步驟希望可幫到:

1) login e-class後,在版面右方的"Groups" 選"Grade 1 English"
2) 跳至另一版面後, 於頂部位置選"Bulletin"
3) 然後double-click "1P", 所有Mr Brousseau 的messages 可在這裡找
4) 選"Homework Status", Mr Brousseau 將所有同學的交功課紀錄都列在表上

ACAC

原帖由 mamapacat 於 09-9-25 13:22 發表

請問在e-class 那位置可check 功課進度? 煩請告知

原帖由 ACAC 於 09-9-25 17:59 發表
Hi, mamapacat,

你好! 以下步驟希望可幫到:

1) login e-class後,在版面右方的"Groups" 選"Grade 1 English"
2) 跳至另一版面後, 於頂部位置選"Bulletin"
3) 然後double-click "1P", 所有Mr Brousseau 的messages  ...

明白了~~~ 十分感謝你的詳細解釋

原帖由 權爸爸 於 09-8-29 11:49 發表

可以看到timetable嗎?剛email給你...

權爸爸, 諾諾好靚女呀.......................hugo 's mum

各位,請問有無project個張通告?
無左回事tim! 有無人可以幫幫手?

今日問左校務處,佢地話冬季運動服要25,26號左右先分發!其間可以著素色長褲!

1P班多唔多人去旅行呢??

有一些上星期1P班去沙田公園的照片給大家公享:
http://picasaweb.google.com/kokaiho/1P#

原帖由 kokaiho 於 10-1-18 16:23 發表
有一些上星期1P班去沙田公園的照片給大家公享:
http://picasaweb.google.com/kokaiho/1P#

It is a happy school.
‹ 上一主題|下一主題