用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問有無「第62屆香港學校音樂節」既樂譜? ...
樓主: PaPa
go

請問有無「第62屆香港學校音樂節」既樂譜? [複製鏈接]

Hi Ming2,

佢冇見過份譜,不過我上過youtube聽過真人彈奏113&114呢兩首歌,而呀仔話佢想彈114多d(因為114係快歌同埋簡單d喎.........)所以明知你有112同113歌譜都冇用呀.........................佢係都堅持要彈114.............

雖然暫時未有.但都好唔該你個回應呀;你真係幫助左好多bk mami......................希望遲d有機會有啦...................

原帖由 ming2 於 09-9-23 23:02 發表

Huisys

你囝囝想彈#114??佢見過份#114 0既譜??..暫時我就只係搵到咁多,除非我個徒弟仔可以幫我再搵到D譜,又或者有BK MAMI搵到D譜之後會send俾我upload俾大家啦....anyway,如果我再搵到,我會繼續upload上去架啦... ...

回覆 3# ming2 的文章

佢就系叫我搵d琴譜比佢睇吓才決定報邊首...所以我都唔知點算好

簽名被屏蔽

ming2,
我入唔到你blog,我想要grade1&2.
thx

Dear Ming2

謝謝你百忙之中能夠幫揾到琴譜。

因為教我囝囝個琴老師,本身自己有正職,係放工後上來教佢。佢見到你啲琴譜後, 佢讚你好犀利,佢自己都係揾到一首,佢啲朋友仔仲喺度幫佢揾緊琴譜。

再一次要感激你o既大恩大德!

原帖由 ming2 於 09-9-24 22:54 發表

哦....收到..

但係..多口講句..點解你地d老師咁"舒服"唔洗搵譜,而係叫家長去搵0既??乜呢d唔係做老師0既責任咩???...定係我做得"太多"?????

你睇下今次入唔入到

http://hk.myblog.yahoo.com/bamboo_piano_inst/article?mid=402

入到Ming個blog之後, 你就會睇到

如果睇唔到d譜,就去下面條link 睇睇啦..

Click去下面個link,你就會見到o架啦!

原帖由 bbJP 於 09-9-25 11:16 發表
ming2,
我入唔到你blog,我想要grade1&2.
thx

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

請問可否POST 114 YOUTUBE條LINK出黎呀?

因我地都要報呢隻, 想聽下係點樣的, 唔該晒你.

原帖由 Huisys 於 09-9-24 10:03 發表
Hi Ming2,

佢冇見過份譜,不過我上過youtube聽過真人彈奏113&114呢兩首歌,而呀仔話佢想彈114多d(因為114係快歌同埋簡單d喎.........)所以明知你有112同113歌譜都冇用呀.........................佢係都堅持要彈114.. ...

This is excellent. Thanks for all the resources!

http://www.youtube.com/results?search_query=Gavotte+Shostakovich&search_type=&aq=f

原帖由 happypiano 於 09-9-25 17:14 發表
請問可否POST 114 YOUTUBE條LINK出黎呀?

因我地都要報呢隻, 想聽下係點樣的, 唔該晒你.

cm

唔該你呀..咁快代我答埋添............

hi Ming2

thanks yr sharing!

我見到piano G3 #109 只有1頁,但其他的有2-3頁,請問它是否只得1頁? 係就好啦!!!

Thank you very much!!!

簽名被屏蔽

ming2,

我想問吓你知106那首曲的旋律嗎? 可否講吓你對二級的幾首曲目有咩分別呀? 謝謝!

原帖由 ming2 於 09-9-25 12:27 發表

bbJP

係呀..你跟小B媽咪俾你0既link去click入去睇睇啦...

dear all,

i want to hear 105 adagio by daniel steibelt. can source can here?
thanks a lot

其實你做得好岩! 我地作為家長外行人,都唔知去邊到搵! 我都覺得係琴老師盡能力去搵的。如果老師叫我去搵譜,我覺得真係搵笨!

原帖由 ming2 於 09-9-24 22:54 發表

哦....收到..

但係..多口講句..點解你地d老師咁"舒服"唔洗搵譜,而係叫家長去搵0既??乜呢d唔係做老師0既責任咩???...定係我做得"太多"?????

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

ming2

我在妳的web-site downdload 左啦
thank you very much
‹ 上一主題|下一主題