用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 關於8月22日的家長會
go

關於8月22日的家長會 [複製鏈接]

請問當日家長會講d咩, 因為要返工, 所以無出席, 但聽朋友講佢話講下校車, 老師,校長姓何, ...佢都有d亂, 請問有無人可以講講當日家長會講d咩, 謝謝!
   0    0    0    0

你係咪小一家長?

你都聽過小一迎新會囉!

原帖由 hippocity 於 09-8-22 22:26 發表
請問當日家長會講d咩, 因為要返工, 所以無出席, 但聽朋友講佢話講下校車, 老師,校長姓何, ...佢都有d亂, 請問有無人可以講講當日家長會講d咩, 謝謝!

...佢都有d亂?

亂?

原帖由 hippocity 於 09-8-22 22:26 發表

不算亂...
當日內容大致如下:
(1) 新校長講吓佢一些理念, 包括用中/英教數, 辦學理念  
      (以木桶理論, 如重德育及有拔尖計劃)...
(2) 副校長介紹一年級各班主任, 及科目老師亮相
(3) 08/09年度的兩位小一生, 以英語及普通話講述小一生
      活....我十分喜歡這環節, 因為她倆的口音很不錯....
(4) 現升讀鄉中及St. Paul Co-ed中二 的前J Lee畢業生
      的分享
(5) 家長分組, 由家長會成員解答問題...

我係今年小一家長,請問a-e班係咪無分別,

亂>>>>係我個朋友講得亂

原帖由 09Civic 於 09-8-23 00:13 發表

...佢都有d亂?

亂?

原帖由 hippocity 於 09-8-23 20:31 發表
我係今年小一家長,請問a-e班係咪無分別,

有!咪A 同 E個字既分別........仲有唔同班........仲有唔同班主任.......仲有唔同的同學........還有唔同的班房.........囉!

你地咪咁衰啦, 人地冇來開會梗係有D野會亂D啦, 咁樣話人....

我有去開家長會, 但有事要早走, 所以係仲有一D 漏咗唔記得問, 就係:

1. 9月1號果日要帶乜野返學?
2. 到而家仲未有校車的時間, 咁9月1號有冇校車接送呢?
3. ...........................?唔知問乜好.....
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]

由9月1日開始己經有校車, 詳情可問校務處..

我啱啱收到校車公司打電話喇,1號都有車坐
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]
‹ 上一主題|下一主題