用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 Aug 31 & Sept 1 大人係咪一齊坐 St Cat 校車返學放學? ...
go

Aug 31 & Sept 1 大人係咪一齊坐 St Cat 校車返學放學? [複製鏈接]

如題, 謝謝!
   0    0    0    0

係呀.....不過通常只比1個家長.

學生的第2名家長如果當天自行到校,不知可否入內?

only 1 parent can go with kid

話是一個家長倍小朋友一起上堂,但有好多家長都偷偷地咁入埋去個課室到。
多數企到旁邊,我上年試過的老師無趕的家長走,但今年就唔知了!
有必要咪試下囉,不過可能被趕走o架!唔好話我呀!

I think it's better not to have more than 1 adult to go into the classroom - It'll be overcrowded if many people do this and we'd better to follow the rule, at least in front of our children

原帖由 ipo167 於 09-8-26 17:41 發表
話是一個家長倍小朋友一起上堂,但有好多家長都偷偷地咁入埋去個課室到。
多數企到旁邊,我上年試過的老師無趕的家長走,但今年就唔知了!
有必要咪試下囉,不過可能被趕走o架!唔好話我呀!
...

封通知信又好似無講明只准一位家長陪小朋友入課室喎?只講明一位家長陪小朋友乘坐校車喎!是嗎?

原帖由 bebegirl 於 09-8-28 12:16 發表
封通知信又好似無講明只准一位家長陪小朋友入課室喎?只講明一位家長陪小朋友乘坐校車喎!是嗎?

I think so.  But I agree that the classroom may be overcrowed if all families have 2 adults there.
‹ 上一主題|下一主題