用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2009-2010 K1B - Kent Road
go

2009-2010 K1B - Kent Road [複製鏈接]

請問有無2009-2010 K1B 同學仔?

0    0    0    0

回覆 1# Big-Mouth 的文章

你好, 我個女都讀K1B。

HI, 我個女K1F, 但可join facebook group, 都有K1其他班的家長. http://www.facebook.com/inbox/?ref=mb#/group.php?gid=101696379860

你好!我仔仔都是K1B Dorset Crescent
原帖由 Big-Mouth 於 09-8-18 09:17 發表
請問有無2009-2010 K1B 同學仔?

大家好我個仔都係K1B的, 多多指教

Oh..so sorry..搞錯左...

Hello 大家好呀!我個仔-天量-係K1B am.-Kent Road; 我地 27號 9:00am返學校,到時可以見下其他同學仔啦 係呢,有無同學都係坐校車架?因為我都幾擔心個仔會坐唔穩。。

我小朋友係27/8返10:am, 點解大家同一班但唔同時間?

我估可能班房唔夠大,一班成30個小朋友,加埋家長,真係要分幾個section架

我個仔都係1B班!星期四9點返去.

開學啦! 啊仔今日上校車沒有哭, 希望今天順利渡過

係呀,都出乎我意料之外,順利上校車。 我跟住去學校等個仔落車,原來學校有一排樓梯,等小朋友在太平門落車,又有數位老師在學校門口幫他們,眼見個個同學仔都好乖,一個跟一個,又開開心心,我都放心  !
個仔見到我係學校出現,仲同我講:點解你係根德園等我ge? (因爲我無同佢講過媽咪會去學校等佢) 臨走佢都好合作,話:媽咪你走啦,byebye

希望所有同學仔都開開心心開學啦,各位媽咪記得多D上來傾下計呀

聽Miss Wong 講K1B第一日沒有小朋友喊, 你地小朋友有無講係學校做咩嘢? 我個仔話玩車、波、puzzle、睇電視。

個仔噙日同我講話Miss Wong話星期一可以“目第”魚魚;我唔肯定係已經“目第”左or not?

我小朋友叫"栢濠" & "Paco", 唔知其小朋友叫咩名, 因為 Paco沒有提及其他同學。我係其他班到知道學了"大"及"手"字, 用字卡問佢, 又識喎!希望其他家長多些交流。

我個女話老師教咗唱打開雪櫃,原來係改編自打開蚊帳

我個女叫詠棋, 可能她是細女,不會主動講老師教了什麼。好彩有同學仔媽咪在這裡分享, 我問返個女, 她又說有教。我都希望多d同學仔媽咪在這裡留言及分享。

我問過Miss Wong, 她說K1B 有23個學生。

Hello marcella,
返屋企問吓呀仔識唔識"詠棋"先, 另外Miss Wong昨天打電話說 K1B有一個學生碓診, 要帶口罩, 亦知道分了組, 栢濠係星星組, Miss Wong教了佢哋變大字,晚上我叫佢變大字, 佢又識

Hello Big Mouth,

亞女無同我主動講分了組, 我問返佢, 佢話係太陽組。中文字巳教耳,口,鼻。 不過未知英文字母及數字教到邊。亞女話今天玩lego。

my son was in K1B last yr, you kids are so lucky to be K1B student as Ms. Wong is very nice and care about the children.  My kid is still missing Ms. Wong all the times...... hope all your children enjoy the class, good luck.
‹ 上一主題|下一主題