用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 茶點有好介紹嗎?
go

茶點有好介紹嗎? [複製鏈接]

小朋友返學, 要自己帶茶點, 除咗餅乾, 仲可以帶咩呀?
   0    0    0    0

原帖由 1706baby 於 09-8-17 13:26 發表
小朋友返學, 要自己帶茶點, 除咗餅乾, 仲可以帶咩呀?

面包, 生果, 蛋糕仔

我都好想帶生果, 除咗提子, 其他好似好濕!

原帖由 1706baby 於 09-8-18 11:53 發表
我都好想帶生果, 除咗提子, 其他好似好濕!

橙都ok丫
放o係食物盒應該唔怕?!

usually cake or bread.

someone suggested me to make sushi as snack, I still have not tried yet. Seems need to buy a lot of things...

sushi 因為少少濕, 我怕容易有細菌!

可能冬天都仲可以帶sushi, 夏天真係帶乾糧好d

我每日都會帶兩樣野, 有以下配搭:

main course 係:
面包 / 蛋糕 / 餅乾 / 小三文治

side dish 係:
甘大枝 / 百力滋 / 朱古力手指 / 不同種類cereal / 桃哈多 / 藍草莓 / 棉花糖 / 薯片

嘩, 你地有咁多idea o既
我好求其架ja, 我marcus係食物焚化爐, 所以拎乜都冇所謂

原帖由 marcuscyrus 於 09-8-20 00:37 發表
嘩, 你地有咁多idea o既
我好求其架ja, 我marcus係食物焚化爐, 所以拎乜都冇所謂

以我的經驗(囝囝會讀K3)以及老師提點,其實茶點唔駛太多,一來食茶點時間唔多,二來太飽會眼瞓,三來如果小朋友要坐校車,太飽驚會嘔。

醒目開學勳章 貢獻勳章

我用保溫袋裝咗乳酪俾阿仔返學食.. 老師話唔好喎, 驚變壞! 激c我!

e+返暑期班, 我多數都係俾生果 (又唔話d生果會變壞喎!) 蛋糕仔, 蛋tart, 大少少會整三文治 (不過唔會用cheese, 呢個就真係易壞喇!) 其實我對sushi都好有興趣!

我yesterday bring jelly, 小朋友話老師say no喎!

原帖由 mchan 於 09-8-21 10:12 發表

以我的經驗(囝囝會讀K3)以及老師提點,其實茶點唔駛太多,一來食茶點時間唔多,二來太飽會眼瞓,三來如果小朋友要坐校車,太飽驚會嘔。

我都係咁諗呀, 平時marcus都唔會有tea time snacks, 不過學校話要帶, 我諗住求其湊下熱鬧比2塊餅佢就算數xddddd

簽名被屏蔽

原帖由 hiunam116 於 09-8-24 14:56 發表
點解茶點唔係學校供應既???

間間學校安排唔同,學校提供就要收茶點費,自己帶就唔駛收
‹ 上一主題|下一主題