用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2009-2010 K1F (Kent Road)一齊入嚟傾吓,分享吓!! ...
樓主: 可愛QQ
go

2009-2010 K1F (Kent Road)一齊入嚟傾吓,分享吓!! [複製鏈接]

問過Miss Tam,佢話係其中一個家長整呀! 都幾有心思!

K1F
-------
HelloDicDic - 迪迪 (Adrian)
qqbaba - 喬喬 (謝詠喬)
可愛qq-凱喬 (茹凱喬)

原帖由 HelloDicDic 於 09-9-4 16:43 發表
問過Miss Tam,佢話係其中一個家長整呀! 都幾有心思!

K1F
-------
可愛qq-凱喬 (茹凱喬)

Thanks!! I C。

回覆 4# 可愛QQ 的文章

我個囡囡叫樂恩.

我個囡話今日識到四個新同學叫 (以諾, Matthew, crystine, 紫恩).
希望我個囡無講錯 la.

今天教左什么?

我個囡話今日玩左"行木橋", 看電視學"過馬路". 學左生字"畫畫".

不知真定假, 有無家長可以回應?

原帖由 GoodDady 於 09-9-5 00:04 發表
我個囡話今日玩左"行木橋", 看電視學"過馬路". 學左生字"畫畫".

不知真定假, 有無家長可以回應?

我囡返嚟都有講玩咗"木橋"2次,跟住睇電視學"bus"(可能tv講bus & 過馬路,所以我囡混淆咗) ,但係就無講過學字。

阿仔都只係講去Playground玩木橋咋,其它問極都唔講!

K1F
-------
可愛qq - 凱喬 (茹凱喬)
GoodDady - 樂恩

我囡囡話今日去左餵魚, 唱左歌, 佢話有唱中文和英文!

原帖由 HelloDicDic 於 09-9-7 11:17 發表
阿仔都只係講去Playground玩木橋咋,其它問極都唔講!

K1F
-------
可愛qq - 凱喬 (茹凱喬)
GoodDady - 樂恩

終於有得餵魚啦...太好啦,阿仔期待左好耐!

原帖由 mandymfl 於 09-9-7 17:42 發表
我囡囡話今日去左餵魚, 唱左歌, 佢話有唱中文和英文!

大家近排點呀?

hello DicDic 媽, DicDic 嘅中文名係唔係叫廸偉呀? 我個女話迪偉係佢朋友喎!

係呀,佢叫迪瑋...
阿仔都話識詠喬...佢地大家坐對面!

原帖由 qqbaba 於 09-9-10 11:49 發表
hello DicDic 媽, DicDic 嘅中文名係唔係叫廸偉呀? 我個女話迪偉係佢朋友喎!

我個囡都唔知佢身邊d同學叫咩名,反嚟淨係識講玩咗咩,佢話老師話聽日同佢哋玩"sir"滑梯 & 如果3號風球就唔使返學,一落校車就話老師獎糖問我食唔食得添,問佢有無餵魚佢又話無......

2009-2010 K1F (Kent Road)一齊入嚟傾吓,分享吓!!

大家好,我囡囡叫Christy (藍諾兒),都係返K1F呀。 她返根德园都返得很開心,她今日還有餵魚,然後才去洗手呢  :

今日又有得餵魚呀, 真係好!! 迪迪好鐘意呀!

希望聽日唔好掛三號同埋唔好落大雨啦,如果唔係返學放學都好"呢hea"

原帖由 Lams 於 09-9-10 15:05 發表
大家好,我囡囡叫Christy (藍諾兒),都係返K1F呀。 她返根德园都返得很開心,她今日還有餵魚,然後才去洗手呢  ::" />

我個囡囡樂恩識得你個囡囡Christy.
成日話有同Christy玩 woh.
話Christy 好聽老師話.

2009-2010 K1F (Kent Road)一齊入嚟傾吓

好高興認識你們。gooddady, Christy都記得樂恩,還說她們一齊玩"煮飯仔"呢!

原帖由 Lams 於 09-9-12 16:39 發表
好高興認識你們。gooddady, Christy都記得樂恩,還說她們一齊玩"煮飯仔"呢!

我個囡樂恩話上星期五Christy病左, 無返學校.
希望Christy早日康復. :)

最近有許多學生傷風感冒病左, 無返學校.

原帖由 HelloDicDic 於 09-9-10 12:50 發表
係呀,佢叫迪瑋...
阿仔都話識詠喬...佢地大家坐對面!

我個囡樂恩都話識得廸偉, 好高興認識你們.
:)

2009-2010 K1F (Kent Road)一齊入嚟傾吓,分享吓!!

係呀, Christy上星期五有D咳, 避免傳染其他小朋友, 所以冇返學, 現在冇事啦。 多謝關心。

明天上學見!

今日CHRISTY書包內有本書"兒童樂園",  有没有人知道是否教完啦?

謝謝。
‹ 上一主題|下一主題