用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2009/10 K1E (am class) at Kent Road
樓主: Jackiejones
go

2009/10 K1E (am class) at Kent Road [複製鏈接]

Joannecheung,

係呀, 我個女成日講"博博"同d同學...佢話"博博"轉左坐校車呀?係咪真架?我地好羡慕你成日送佢返學放學架...

原帖由 Joannecheung 於 09-11-2 23:55 發表
Hi, 大家好! 我是新加入的. 我個仔仔"博博"都是"蘋果"組,同你個囡囡一樣. 我應該在送返學時候見過你同囡囡, 不過唔係好限定? 日後大家可以多D溝通.

Akinasin:

係呀,仔仔轉咗坐校車. 因為佢由PN時己經成日話要坐校車,所以比去試吓! 不過校車好遲至返到學校同屋企,所以有時我會自己送或接去. Denise佢好醒識得同你講好多關於學校生活. 我仔仔只是間中講吓,但係去唔記得d同學名.

原帖由 akinasin 於 09-11-3 21:08 發表
Joannecheung,

係呀, 我個女成日講"博博"同d同學...佢話"博博"轉左坐校車呀?係咪真架?我地好羡慕你成日送佢返學放學架...

AshleySo/Jackiejones:

你地好! 建議你地試吓比小朋友用"三甬筆"希望可以幫到去地.

原帖由 AshleySo 於 09-10-29 01:10 發表
me too, 吳老師話潼潼常用拳頭,不是用手指[搾]筆!
潼潼係Banana組的!
To long long mama~ 有時間一齊出來玩呀!btw 你商塲間Kid Smart School 學英文好嗎?我去公文式問,但學語文沒有位了,所以想問多幾間再決定!

Here the son ...

Welcome.  Thanks for your sharing.
原帖由 Joannecheung 於 09-11-3 23:23 發表
AshleySo/Jackiejones:

你地好! 建議你地試吓比小朋友用"三甬筆"希望可以幫到去地.

今日小朋友調左位..亞女調到好前好前(可能佢矮 )..變左橙組...仲好開心識左新朋友:) ..博博都係一起去左橙組呀!!

Long also in orange group wor!
原帖由 akinasin 於 09-11-12 23:57 發表
今日小朋友調左位..亞女調到好前好前(可能佢矮:lol :lol )..變左橙組...仲好開心識左新朋友:) ..博博都係一起去左橙組呀!!

No news heard from other parents for a long long time la.
原帖由 Jackiejones 於 09-11-14 18:28 發表
Long also in orange group wor!

係呀..可能臨近聖誕大家都好忙忙:D :D
聖誕有成十幾日假期,你地同小朋友去邊玩?

may be Ocean Park.
原帖由 akinasin 於 09-12-9 23:12 發表

我同亞囝會去日本過白色聖誕.

原帖由 akinasin 於 09-12-9 23:12 發表

呢個假期過長唔長,話短唔短,我都幫亞女安排滿晒 ...我地今個星期六日先去Disneyland+party, 跟住平安夜出發去北海道+東京 ...唔知會唔會遇見博博呢????!!!!

大家好. 我地回來啦,亞仔係北海道玩得好開心 , 好彩我地係28號回來而不是27號,如果係27號回來就要留咗係札幌機場四個鍾 . Akinasin你同囡囡回來味??? 有沒有影響你地??

原帖由 akinasin 於 09-12-17 00:51 發表
呢個假期過長唔長,話短唔短,我都幫亞女安排滿晒 ...我地今個星期六日先去Disneyland+party, 跟住平安夜出發去北海道+東京 ...唔知會唔會遇見博博呢????!!!! ...

我地2號先返,同埋係ANA,所以唔會有事.:D 亞女好開心, 鍾意玩雪外,仲好開心可以同Minnie跳舞..

原帖由 Joannecheung 於 09-12-30 01:54 發表
大家好. 我地回來啦,亞仔係北海道玩得好開心 , 好彩我地係28號回來而不是27號,如果係27號回來就要留咗係札幌機場四個鍾 . Akinasin你同囡囡回來味??? 有沒有影響你地??

...

講番聖誕,小朋友收得多唔多聖誕卡?我覺得大家好熱情,亞女仲收到禮物..佢真係過個好豐富既聖誕!!:D

原帖由 Jackiejones 於 09-8-16 21:59 發表
My son was allocated to K1E, please let's keep in touch in the future, thanks.

大家好^^

我囝囝都係K1E ms ng班主任架^^

囝囝叫Max Chan 聰聰

nice to meet u^^

welcome~
原帖由 gie_angie 於 10-1-18 16:58 發表

大家好^^

hihi Max mami...:loveliness:

亞女都有講過Max架...大家都係橙紅0麻..

原帖由 gie_angie 於 10-1-18 16:58 發表

大家好^^

祝大家
新年快樂!!!! 身體健康!!!! 學業進步!!!

原帖由 akinasin 於 10-1-20 23:13 發表
hihi Max mami...:loveliness:

亞女都有講過Max架...大家都係橙紅0麻..

係呀! MAX(聰聰)話自己係橙組架

另外,想問大家, 呢個新年假期有幾多樣功課呢?
我見書包有2張PAPER, 分別係填色同埋寫數目字,
再有1個老師pack好左既成績表連試卷
係咪應該仲有2本功課呢?
我好驚比佢拎左去玩
HELP!!!

你地26/2幾點返去家長日呀?

我地9:15am呀!

唔知見唔見到面呢
‹ 上一主題|下一主題