用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Pkceddie
go

N1F 班 [複製鏈接]

Hi  

我應該買國語,因為我國語唔係好好,所以會買一套,比佢在家溫.

Matthew 媽咪
thk!
原帖由 C9LAM 於 09-9-7 16:00 發表

我個仔叫Paco坐Melody枱,但坐3A車.
我問過MS WONG 吾一定要買,但同上堂用一樣,買左可以系屋企重溫.

唔知班裹面是否有2個Jason呢? 因我個仔都叫Jason但他不是搭校車個喎!

有無Mami有興趣夾份訂cd/vcd教材碟呢?
有的話可PM我留電話再聯絡

tks,
Jason 媽咪

原帖由 prudencelsw 於 09-9-7 22:02 發表
我個仔Max(張梓朗)坐melody枱,佢都話有同學叫麥庭欣、Jason、希希、Nichole......佢話有個孔卓禮(唔知我有冇聽錯)同一架車。

我個女今日又話柏豪坐3A車,姓"梁",同佢好friend. 唔知係咪你個仔呢 (但我個女坐little twin star 檯)

原帖由 C9LAM 於 09-9-7 16:00 發表

我個仔叫Paco坐Melody枱,但坐3A車.
我問過MS WONG 吾一定要買,但同上堂用一樣,買左可以系屋企重溫.

原帖由 KarinaChung 於 09-9-8 21:19 發表
我個女今日又話柏豪坐3A車,姓"梁",同佢好friend. 唔知係咪你個仔呢 (但我個女坐little twin star 檯)
sorry!囝囝姓"林",我囝囝都吾記得d同學,你d仔女可以記得甘多好"叻"呀!

Hi C9Lam,

我阿仔有提到同佢好好朋友既同學叫柏豪, 佢話佢好乖架, 不過就有時喊囉, 唔知真定假, 不過佢講得好搞笑.

另外又提過Max & christy 都有一齊玩架, 不過我問佢地係咪同埋一張枱坐架, 佢話唔係, 佢地坐Melody枱架.

尋晚阿仔唱左隻普通話版既放學歌, 好好聽呀, 氹得我鬼死咁開心

原帖由 626 於 09-9-10 15:57 發表
Hi C9Lam,

我阿仔有提到同佢好好朋友既同學叫柏豪, 佢話佢好乖架, 不過就有時喊囉, 唔知真定假, 不過佢講得好搞笑.

另外又提過Max & christy 都有一齊玩架, 不過我問佢地係咪同埋一張枱坐架, 佢話唔係, 佢地坐Melo ...

Hi 626,
我囝囝請左兩日病假,miss wong 話melody枱重有一位同學請病假,大家take care!!問我囝囝同邊個同學一齊玩,佢都會話"吾知呀"不過christy係坐隔離,同ian同一齊玩.

回覆 14# Pkceddie 的文章

我個仔朗喬都又提起欣欣鍾意用沙巾喎

回覆 1# EliseLau 的文章

係呀!因為欣欣想睡覺時要咬住沙巾啊!

各位媽咪

星期五生日會妳地會帶小食嗎?
我會帶三文治比小朋友分享.

原帖由 kw250 於 09-9-18 19:26 發表
係呀!因為欣欣想睡覺時要咬住沙巾啊!

下個月不返興趣班,差不多6:00先返到家,返到屋企報其他班返咗2次EQ班都幾開心,佢唔似3歲多小朋友懂事好喜歡幫人尤其捐款都捐自已一部份利是事錢,又會講大個做醫生.好搞笑架

回覆 2# ddby 的文章

Hi ddby,

祝Matthew 同埋其他生日的小朋友, 生日快樂, 身體健康.

今早送Jason返學見到Matthew著得好靚仔好醒目呀, 件衫仲有Matthew個名同埋個3字添, 佢仲同我講對波鞋係新買架, 在apm買架, 好搞笑

Jason 媽咪

Hi C9Lam,

Jason時常提起的好朋友其中一個叫珀豪, 今早特別叫我陪他入課室介紹給我識. 當我見到珀豪第一個感覺係佢好高大呀, 睇起上黎好似4歲小朋友咁, 足足高過我仔大半個頭, 睇黎你倆公婆都應該是高人一等.

Jason 媽咪

原帖由 C9LAM 於 09-9-11 14:14 發表

Hi 626,
我囝囝請左兩日病假,miss wong 話melody枱重有一位同學請病假,大家take care!!問我囝囝同邊個同學一齊玩,佢都會話"吾知呀"不過christy係坐隔離,同ian同一齊玩. ...

Hi 626,

囝囝似我先生比較高,不過最緊要身體健康,囝囝自從開學到現在已經病左3次,最近重腸胃炎 到好瘦,好肉赤
原帖由 626 於 09-9-25 12:01 發表
Hi C9Lam,

Jason時常提起的好朋友其中一個叫珀豪, 今早特別叫我陪他入課室介紹給我識. 當我見到珀豪第一個感覺係佢好高大呀, 睇起上黎好似4歲小朋友咁, 足足高過我仔大半個頭, 睇黎你倆公婆都應該是高人一等.:joyou ...

請問大家秋季旅行去吾去呀

我已報左名同仔仔一齊去啦! 你地呢??

hi

我都有報名呀!到時見

matthew 媽咪

原帖由 626 於 09-10-19 15:12 發表

hi jason 媽咪
多謝晒,我個仔係多口仔,成日講晒d家事比人聽呀

matthew媽咪

原帖由 626 於 09-9-25 11:23 發表
Hi ddby,

祝Matthew 同埋其他生日的小朋友, 生日快樂, 身體健康.

今早送Jason返學見到Matthew著得好靚仔好醒目呀, 件衫仲有Matthew個名同埋個3字添, 佢仲同我講對波鞋係新買架, 在apm買架, 好搞笑

Jason  ...

原帖由 626 於 09-10-19 15:12 發表

我哋一家三口都去呀!你哋小朋友講嘢有無進步呀,我個仔而家講嘢好叻有時畀佢攪到○哂嘴

我發覺他主動左講英文, 時不時都會彈句英文出黎, 不過有時都唔係完整架, 佢諗到咩就講咩, 真係比佢笑死.

C9Lam,

仔仔好番未呀? E家真係咩都有菌有毒好難預防, 唯有事事小心啦.
你仲未決定去唔去旅行呀? 好似截左止喎, 如想去的話快d打去學校問吓啦!

Jason mami
‹ 上一主題|下一主題