用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

N1F 班 [複製鏈接]

請多多指教!
其實我暫時都滿意呢間幼稚園,因之前考試及現在正面,Miss Wong都好及主動講番個仔上堂情况不過班房好似少咗英文
   0    0    0    0

你好呀, 我個囡囡都系讀N1F 呢.. 請多多指教!!

原帖由 Pkceddie 於 09-8-16 11:41 發表
請多多指教!
其實我暫時都滿意呢間幼稚園,因之前考試及現在正面,Miss Wong都好及主動講番個仔上堂情况不過班房好似少咗英文

大家好, 我囝囝都係讀N1F班架, 有咩資訊大家可以溝通吓.
係呢, 你地是否在職媽咪呢?

大家好, 我囝囝都係讀N1F班架, 我係在職媽咪同囝囝搭校車,所以我每日都問囝囝在學校發生咩事,

大家好,我個囝囝都係讀N1F,Miss Wong都很好,她有向我講個仔D情況比我聽,有D都好好笑,我個仔叫Max,多多指教!

我個仔叫Qimat
張枱對住米奇老鼠!住調嶺晚上要8:30訓架,請多多指教,請問你地會畀小朋友學咩呀!

我仔仔叫Jason, 坐米奇老鼠枱架.
我尋晚問阿仔老師教左d咩, 可以教我嗎?
佢只係話a-p-p... apple, 我話好似唔係咁串喎,
後來諗諗吓先記得 a-p-p-l-e , 佢串岩左我就讚佢叻仔,
佢不知幾開心, daddy返黎又再串比daddy聽添.
我估老師有教串字, 不過唔知點教.
唱歌就成日唱住果隻 " I'm driving in my car...."
我問佢ms. puja無教新歌咩, 佢話無喎, 都唔知係咪.
但我見其他班既mami post上黎講, 都好似教左好多野,
唔知每班教既野係咪一樣既呢??

我仲未安排其他野比阿仔學呀, 諗住遲小小先, 我想比佢學Phonics & E.nopi math

原帖由 prudencelsw 於 09-8-17 22:50 發表
大家好,我個囝囝都係讀N1F,Miss Wong都很好,她有向我講個仔D情況比我聽,有D都好好笑,我個仔叫Max,多多指教!

Max 媽媽
你哋是不是住TKO,我個仔Qimat 同shool Bus返到學校一齊玩架,係Miss wong講我個仔同你個仔時常一起分享玩具但不枱坐的我個仔米奇老鼠組.

原帖由 626 於 09-8-19 14:28 發表
我仔仔叫Jason, 坐米奇老鼠枱架.
我尋晚問阿仔老師教左d咩, 可以教我嗎?
佢只係話a-p-p... apple, 我話好似唔係咁串喎,
後來諗諗吓先記得 a-p-p-l-e , 佢串岩左我就讚佢叻仔,
佢不知幾開心, daddy返黎又再串比daddy ...

Hi你好呀!你個仔好叻呀串到字,請問幾月出世呀!我個仔認讀好多英文但未聽過佢串,不過有講學国語及唱歌,有一個記憶法好似話幾好$1900一星期2堂每次90分鐘都幾貴!都未知學唔學好

Qimat 媽,

我個仔2006/06尾出世, 佢不算叻了, 因我見有d小朋友已識串好多生字.
記憶法我都有聽人講過, 好似都幾好架, 不過我諗住想比阿仔學左phonics先, 之後慢慢再考慮學其他.
你個仔係咪坐在近遊戲屋門口位附近呢? 有個女同學坐隔離既?

hi

我個仔坐大門口入嚟第一張台,佢隔離有個女仔,我想問有二張台定三張呀?
妳地有冇報興趣班呀? 我想報逢星期二,四

Hi, 我也是N1F的家長,我的小朋友叫周朗喬, 我也煩緊讀唔讀放學後的興趣班, 因為佢日日都要午睡2-3小時, 我怕佢好疲倦

原帖由 626 於 09-8-22 11:24 發表
Qimat 媽,

我個仔2006/06尾出世, 佢不算叻了, 因我見有d小朋友已識串好多生字.
記憶法我都有聽人講過, 好似都幾好架, 不過我諗住想比阿仔學左phonics先, 之後慢慢再考慮學其他.
你個仔係咪坐在近遊戲屋門口位附近 ...

我個仔7月頭坐係放書包前隔離有女同學而家識唱早安歌啦

原帖由 EliseLau 於 09-8-23 09:28 發表
Hi, 我也是N1F的家長,我的小朋友叫周朗喬, 我也煩緊讀唔讀放學後的興趣班, 因為佢日日都要午睡2-3小時, 我怕佢好疲倦

Hi!你好呀你剛剛加入,我應該畀佢送一三五興趣班好就繼續,畀佢早D睡覺8點左右咁不用午睡我個仔冇午睡每天早上6點左右起床

原帖由 ddby 於 09-8-23 08:52 發表
hi

我個仔坐大門口入嚟第一張台,佢隔離有個女仔,我想問有二張台定三張呀?

有3張枱我個仔米奇老鼠最入的我就報可能一、三、五因獨仔佢喜歡返學

因我個仔星期五病左無返學, 所以仲未收到通告話有興趣班, 未知有咩學添, 等我今晚睇左先再決定.
不過我個仔都習慣左午睡個零2個鐘, 所以我都怕他會攰.

Hi,
因為我仔仔日日都要午睡2-3小時, 我怕佢好疲倦,而有我興趣參加,所有問miss wong 佢叫我報星期二及星期四,如果冇問題就轉返星期一,三,五.因為我見我地班都有人報星期一,三,五,到時又可以一起玩

Qimat 媽,

我個仔好似坐melody枱,佢週圍玩,好怕一個人悶,把 "咀" 又講唔停。
我係住TKO
Max係細仔(22/12/2006出世)

hihi, 我個女都系入大門口第一張枱呀

原帖由 ddby 於 09-8-23 08:52 發表
hi

hi

我同妳個女都係坐第一張台呀,我個仔叫matthew ,妳個女叫咩名呀?

ddby

原帖由 可口可樂123 於 09-8-27 11:42 發表
hihi, 我個女都系入大門口第一張枱呀
‹ 上一主題|下一主題