用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 09-10 Dorset K1A Classmates
go

09-10 Dorset K1A Classmates [複製鏈接]

Hi,

仔仔會讀多實道K1A, 有無同學仔呀?
   0    0    0    0

My daughter will also be in Dorset K1A am.

原帖由 CandyChing 於 09-8-16 00:23 發表
Hi,

仔仔會讀多實道K1A, 有無同學仔呀?

Hi,

我下星期四, 五都要返學.  仔仔是星期四早上11:00, 囡囡是星期期五早上9:00.  您呢?

Candy

原帖由 Kangaroo 於 09-8-17 14:01 發表
My daughter will also be in Dorset K1A am.

The same, 27 Aug, 11:00 am for my little daughter. 28 Aug 9:00am for my elder son. Which class is your elder daughter?

原帖由 CandyChing 於 09-8-18 14:12 發表
Hi,

我下星期四, 五都要返學.  仔仔是星期四早上11:00, 囡囡是星期期五早上9:00.  您呢?

Candy

我仔仔都係讀K1A,
Nice to meet you
27/8 我是10am那個 session

Nice to meet you!

原帖由 MashiMaro 於 09-8-19 09:58 發表
我仔仔都係讀K1A,
Nice to meet you
27/8 我是10am那個 session

My elder daughter will be in K3I.

原帖由 Kangaroo 於 09-8-18 15:01 發表
The same, 27 Aug, 11:00 am for my little daughter. 28 Aug 9:00am for my elder son. Which class is your elder daughter?

請問知不知除了黑皮鞋同白波鞋外,
開學還有什麼東西要準備?

raincoat是不是普通膠雨衣就可以?

A cup with cap, a snack box, one dry towel and one wet tower. All things need to put a name on them.
raincoat is plastic one.

原帖由 MashiMaro 於 09-8-19 14:07 發表
請問知不知除了黑皮鞋同白波鞋外,
開學還有什麼東西要準備?

raincoat是不是普通膠雨衣就可以?

HI, 我個女K1F, 但可join facebook group, 都有K1其他班的家長. http://www.facebook.com/inbox/?ref=mb#/group.php?gid=101696379860

您們的小朋友怎麼樣?  今早仔仔自己坐校車回校, 入課室都沒哭.  老師帶他坐埋位就哭, 可能是發現我在偷看他.
剛致電回家, 99話仔仔跟他說今早媽媽無陪佢玩, 所以 , 之後老師陪他玩, 請他食餅, 好開心.

My daughter also did not cry today when she got onto the school bus. She also very happy to show me the biscuit that teacher gave her.

原帖由 CandyChing 於 09-8-31 12:48 發表
您們的小朋友怎麼樣?  今早仔仔自己坐校車回校, 入課室都沒哭.  老師帶他坐埋位就哭, 可能是發現我在偷看他.
剛致電回家, 99話仔仔跟他說今早媽媽無陪佢玩, 所以 , 之後老師陪他玩, 請他食餅, 好開心.: ...

仔仔今日第3日坐校車,
他很適應沒有喊,
反而送他搭車的弟弟就喊喎~~
好鬼攪笑 ~~

仔仔昨天都有話俾我聽老師給了他一包餅,
我問他點解會有餅,
他話自己 good boy,
都唔知真定假

K2同K3還未開學嗎?
我見我個車站得我個仔同另一K1小妹妹上車,
照計唔會咁少人讀KV??

原帖由 Kangaroo 於 09-8-31 17:26 發表
My daughter also did not cry today when she got onto the school bus. She also very happy to show me the biscuit that teacher gave her.

Hi,

K1和K2一齊開學, K3下星期一才開學.  因為K2只有下午班, 而上午班又放早一個鐘, 所以今個星期上午的校車只會見到K1的小朋友.

仔仔今早上校車仲眼濕濕, 好似好唔捨得我.  下午坐校車返屋企又俾老師投訴坐唔定, 佢仲同老師講話老師唔乖, 會搵警察叔叔捉您.  

原帖由 MashiMaro 於 09-9-2 10:31 發表
仔仔今日第3日坐校車,
他很適應沒有喊,
反而送他搭車的弟弟就喊喎~~
好鬼攪笑 ~~

仔仔昨天都有話俾我聽老師給了他一包餅,
我問他點解會有餅,
他話自己 good boy,
都唔知真定假

K2同K3還未開學嗎?
我見我個車站得我 ...

係喎...  忘記左K2會返下午添 ~~

你仔仔是不是第一次坐校車?
如果是, 真係要俾D時間佢適應下
同埋記得同佢講話放學一定會來接佢,
等佢唔駛驚

你點解會知"佢俾老師投訴坐唔定"?
是不是老師跟你說?
我都驚亞仔坐不定周圍攪攪震

原帖由 CandyChing 於 09-9-2 14:16 發表
Hi,

K1和K2一齊開學, K3下星期一才開學.  因為K2只有下午班, 而上午班又放早一個鐘, 所以今個星期上午的校車只會見到K1的小朋友.

仔仔今早上校車仲眼濕濕, 好似好唔捨得我.  下午坐校車返屋企又俾老師投訴坐唔定,  ...

仔仔無讀N班, 所以今個星期才開始過他的校園生活, 真係要俾D時間他學下坐定定.  是我奶奶接放學時, 校車的老師跟說仔仔坐下, 企下又爬下.  車上咁多吉位, 他以為可以盡情伸展手腳.

原帖由 MashiMaro 於 09-9-2 14:39 發表
係喎...  忘記左K2會返下午添 ~~

你仔仔是不是第一次坐校車?
如果是, 真係要俾D時間佢適應下
同埋記得同佢講話放學一定會來接佢,
等佢唔駛驚

你點解會知"佢俾老師投訴坐唔定"?
是不是老師跟你說?
我都驚亞仔坐不定 ...

我都發現仔會活潑D ,
應該返左一排就知規矩 ~~

係喎~~  你知不知他們現在返學會做什麼?
我問亞仔, 他又支吾以對 ~~
他們會分組活動嗎?

原帖由 CandyChing 於 09-9-3 11:55 發表
仔仔無讀N班, 所以今個星期才開始過他的校園生活, 真係要俾D時間他學下坐定定.  是我奶奶接放學時, 校車的老師跟說仔仔坐下, 企下又爬下.  車上咁多吉位, 他以為可以盡情伸展手腳.

...

昨天仔仔跟我說在學校餵魚,
還說魚糧我們不可以食,
好像很好玩的

咁開心呀!  不過, 仔仔沒跟我說昨天餵魚.  姐姐早兩年開學初期也有餵魚.

他昨天收到老師送的一張叮噹貼紙, 好開心!  他說女同學是白雪公主貼紙.

原帖由 MashiMaro 於 09-9-4 09:11 發表
昨天仔仔跟我說在學校餵魚,
還說魚糧我們不可以食,
好像很好玩的

我仔仔都有張Winnie the Pooh貼紙,
而昨天見到他的書包有一塊貓貓膠擦,
老師真係識氹小朋友
而星期五仔仔話去左玩滑梯,
見佢個樣, 真係好鬼開心呀 ~~

另外, 想問問哥哥在根德園讀,
收弟弟的機會是不是大一點?
我今年要幫弟弟報幼稚園

原帖由 CandyChing 於 09-9-4 12:00 發表
咁開心呀!  不過, 仔仔沒跟我說昨天餵魚.  姐姐早兩年開學初期也有餵魚.

他昨天收到老師送的一張叮噹貼紙, 好開心!  他說女同學是白雪公主貼紙.

...

‹ 上一主題|下一主題