用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 09/10 K20 同學會
樓主: TszWun
go

09/10 K20 同學會 [複製鏈接]

K2O好熱鬧好旺埸, 間中都要入lai 8下先...hehe

Hi Tsz Wun,

明白 !

由於人數咁勇躍,真的可以考慮吓開多兩架旅遊巴。如果多啲人可以一齊去會開心好多。
明白到兩架旅遊巴 可能控制上比較難,但我唸大家到時可以幫吓手。

Hi Tsz Wun,

上次5.1 missed 左, 今次後備都好, 希望博下有兩車..

新資料如下:

1)wenwenlou   -  柏言  2大 1小
2)CrystalSo    -  Ryan Wong 2大2小
3)tszwun        -  alvin 2大 1小 +1個bb
4)Keroro_Him - 子謙  2大 1小 +1個bb
5)CandyPoon  - 學禮2大 1小 +1個bb
6)Cruxcat       - 逸喬 2大1小
7)Maggie Pang - 郁郁 2大 2小
8)ng360          - 2大1小
9)bjw              - 永永 2大1小 + 1個BB
10)hin yueng     - 顯揚 2大1小 (bjw代報)
11)vsycheng     - Rita 2大1小
12)jumbo_mandy - 嘉嘉 2大1小
13)simmy          - amy2大1小
14)mackyfungng - issac 2大1小
15)amymitpro - Arthur 2大1 小
16)luckygirl      - Kyle 2大1 小
17)jessken       - adan 2大1 小
18)Karissamama-  恩祈2大1 小

後備如下:
19)Kathyw2   - Kim 2大2小
20)Mankeimama - 琦琦2大1小
21)angellychan - Jason Cheung2大1小
22)katieng -  Moses Law2大1小
23)weewee - Chun Him 2大1小
24)alberychu - Isaac2大1小

原帖由 kathyw2 於 09-9-3 13:54 發表
Hi Tsz Wun,

明白 !

由於人數咁勇躍,真的可以考慮吓開多兩架旅遊巴。如果多啲人可以一齊去會開心好多。
明白到兩架旅遊巴 可能控制上比較難,但我唸大家到時可以幫吓手。 ...

Hi All,

想問吓大家知唔知喺咪轉咗位

我前日問個仔先話係西瓜組,但係今日佢又話自己去咗萄子組啦。

Hi kathyw2,
我估冇咁快調組, 今晚返反去問下囝囝先!

柏言媽咪

原帖由 kathyw2 於 09-9-3 14:21 發表
Hi All,

kathw2,

Kyle話佢自己同小朋友爭玩具 , 之後老師安排佢同陳溢謙對調,所以KYLE而且家係西瓜組, 佢一返到屋企就話比我聽, 仲要講明話係3個小朋友一齊爭, 唔係淨係佢一個爭晒 ...
原帖由 kathyw2 於 09-9-3 14:21 發表
Hi All,

小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

hi all,

係調左組, alvin調左提子組!
因為miss wong話有d同學掛住傾計,
所以會調前d, 等miss wong可以睇實佢地!

Hi all,

而家坐校車冇咁方便, 之前自己接送有咩特別事都可以同老師傾幾句, 如果一陣打電話比Miss Wong問會唔會緊張咗D呢?
原帖由 LuckyGirl 於 09-9-3 15:06 發表
kathw2,

Kyle話佢自己同小朋友爭玩具 , 之後老師安排佢同陳溢謙對調,所以KYLE而且家係西瓜組, 佢一返到屋企就話比我聽, 仲要講明話係3個小朋友一齊爭, 唔係淨係佢一個爭晒 ... ...
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

我試下聯絡下旅行社先,
度度會唔會開第2架車,
然後回覆大家!

原帖由 kathyw2 於 09-9-3 13:54 發表
Hi Tsz Wun,

明白 !

明白到兩架旅遊巴 可能控制上比較難,但我唸大家到時可以幫吓手。 ...

hi joanne,

唔好意思,
過日衝衝忙忙都冇同你講多2句添,
waiting list唔見你喎, 你地會唔會來呀?
現在都要等緊旅行社點回覆我,
所以都諗緊會唔會攪多車!
有消息再同大家聯繫!

原帖由 jjhh 於 09-9-3 13:41 發表
K2O好熱鬧好旺埸, 間中都要入lai 8下先...hehe

hi all,

今日miss wong教畫3條線,

然後响上面寫大階A,

大家可以比小朋友玩下喎!

Hi LuckyGirl,

明白了,我重以為咁快又換位。

原帖由 LuckyGirl 於 09-9-3 15:06 發表
kathw2,

Kyle話佢自己同小朋友爭玩具 , 之後老師安排佢同陳溢謙對調,所以KYLE而且家係西瓜組, 佢一返到屋企就話比我聽, 仲要講明話係3個小朋友一齊爭, 唔係淨係佢一個爭晒 ... ...

sunny,

你一呼百應, 真係勁, 我唸仲有好多人想報名, 希望可以有兩架旅遊巴啦

原帖由 alberychu 於 09-9-3 14:09 發表
Hi Tsz Wun,

上次5.1 missed 左, 今次後備都好, 希望博下有兩車..

新資料如下:

2)CrystalSo    -  Ryan Wong 2大2小
3)tszwun        -  alvin 2大 1小 +1個bb
4)Keroro_Him -  ...

新資料如下:

4)Keroro_Him - 子謙  2大 1小 +1個bb
9)bjw              - 永永 2大1小 + 1個BB
10)hin yueng     - 顯揚 2大1小 (bjw代報)
16)luckygirl      - Kyle 2大1 小

後備如下:
21)angellychan - Jason Cheung2大1小
25)Soon Chu - Hing Lok 2大2小

Dear all,

Do you mind to put me in your waiting list?  

My son, Daniel is from 2I.  We are 2大 1小.

Thanks.

hehe唔緊要喇, 我同我老公都要趕住返番公司(蛇出lai... )所以都不便久留...
hey, 要waiting list呀-- 3大2小
細佬剛兩歲, 是否計小朋友呢? 如果wait得成呢, 今次諗住會帶埋個新工人去 (其實佢未lai, 9月中先上任)諗住俾d"溫暖"佢嘛...
加多少少, 阿囝家下o係K2R, 樓上唔知幾多號班房(已經唔記得o左, 我這個做阿媽既呢...)
原帖由 TszWun 於 09-9-3 15:22 發表
hi joanne,

唔好意思,
過日衝衝忙忙都冇同你講多2句添,
waiting list唔見你喎, 你地會唔會來呀?
現在都要等緊旅行社點回覆我,
所以都諗緊會唔會攪多車!
有消息再同大家聯繫!

...

原帖由 mackyfungng 於 09-9-3 21:53 發表
sunny,

你一呼百應, 真係勁, 我唸仲有好多人想報名, 希望可以有兩架旅遊巴啦

Hi Sunny,

我都想感謝你呢位daddy好耐, 雖然我並不認識你, 但係你果份主動, 唔怕麻煩嘅心意, 令到kv家長可有機會聚一聚, 非常難得
上次旅行其實K1G Nicolas mami有同我講叫我join, 最衰果日我唔得, 所以錯過了, 好在今次補得番。

hi,

i wanna join also

Coco--macros  2 adults 1 child

原帖由 soon_chu 於 09-9-3 23:50 發表
新資料如下:

6)Cruxcat   ...

新資料如下:

後備如下:
25)Soon Chu - Hing Lok 2大2小
26)Coco- Macros 2大 1小

hi mandy

原來你識Nicolas!
我都想揾佢去架, 但呢幾日反學又見唔佢喎!
我都係睇下會唔會開多車再決定,

其實都唔算好煩,
最煩係一定要揾夠人數,
要以一架一架旅遊巴為單位,
呢個亦都係考慮開唔開多團既其中一個問題,
而我地上次5.1旅行好博架~~
因為响未夠人既時候, 已經要比晒錢旅行社,
旅行社規定一個月前要比訂金, 14日要前比晒所有錢!
响最後都可以揾夠, 而且除番開仲有小小余錢,
可以每個小朋友都買d小禮物比佢!
所以大家過次都好開心!
過次我仲買左一人一支水拎去比大家,
總共60支呀...拎到呢.....不過大家開心又冇咩所謂啦!
但開多團就變左120支.....
真係有d力不從心......
但見到咁多家長都想去,
又唔想捨棄咁多人,
我呢2日會覆實大家會唔會攪第2團啦!
‹ 上一主題|下一主題