用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 細仔讀 N1 是否要讀多一年??????
go

細仔讀 N1 是否要讀多一年?????? [複製鏈接]

請問下, 我個仔 2008年 2月 12日出生
到 2010年10月12日 先夠 2歲8個月, 如果報 2010-2011年度 既 K1.
聽人講幼稚園會照收, 不過2010年9月開學果時就唔俾佢上堂,
直至 2010年10月12日過左生日先俾返, 真的嗎?

問題二.
REF 問題一, 如果K1 照收既, 咁樣讀上去,
2013年8月讀完了 K3, 不過 2013年9月 仲未夠5歲8個月. 咪昇唔到 小一?
咁點算???? 重讀K3? 定係屋企等到 2013年10月 夠5歲8個月先再返小一.?
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

如果間nursery多人爭, 多數佢唔會啋你, 會叫你遲一年再報
如果間nursery有位, 佢會叫你下學期返學, 然後either n1或k1讀多一年(你都識數, 照上係唔足齡的), 我仔果時就係讀左1.5年n1
原帖由 world309 於 09-8-14 04:44 PM 發表
請問下, 我個仔 2008年 2月 12日出生
到 2010年10月12日 先夠 2歲8個月, 如果報 2010-2011年度 既 K1.
聽人講幼稚園會照收, 不過2010年9月開學果時就唔俾佢上堂,
直至 2010年10月12日過左生日先俾返, 真的嗎?

問 ...
‹ 上一主題|下一主題