用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 想問知唔知韓國買蒙特梭利會唔會平啲! ...
go

想問知唔知韓國買蒙特梭利會唔會平啲! [複製鏈接]

如題
   0    0    0    0

如果買返hk蒙特梭利公司果套就平好多, 係1/3-1/2價錢....

我對這套教材也很有興趣, 為此我曾搜集了很多的資料.

以我所知, 我們不容易買到韓國的貨. 我之前有試過跟韓國聯絡, 但回覆是不會這樣買給我, 好像是要先成為會員, 又要上堂咁...

我也有聯絡過在香港聲稱有貨的買家, 他們未必提供中文使用手冊, 就算有提供中文使用手冊, 也要先付款, 感覺沒有保障. 所以, 到最後, 我也未有向他們購買.

P.S. 最後, 我的朋友幫我買到了, 而且, 是收到貨後, 才付款. 如果, 你有興趣, 請PM我, 我可以幫你問價代訂.

平好多~BABY MONTESSORI計返港幣$4000有找
我早兩日先E-MAIL去問~佢地話可以寄OVERSEA
郵費梗係要自己俾..不過最衰冇中文/英文家長手冊...

郵費要幾多呀? 因為我想買hurray english 套書呀...

baby montessori我就無買喇, 因為我係大陸廠度訂左套infant & toddler set, 係出口歐洲既品質, 不過覺得佢d書同買home montessori都幾好...

嘩, 你咁厲害既, 我當時搵咗個識韓文既人幫我同佢哋聯絡, 佢哋都話咩會員制, 唔肯買比我呀!! 結果, 我呢套玩具(教具)係搵朋友幫我買架!!但而家, 佢話無哂貨, 只係得嗰四套英語教材買咋!!

P.S. 中文使用手冊對學英文嗰幾套就好重要, Baby Montessori既玩具, 我個人認為無中文使用手冊都唔算太難用.

原帖由 LilMama 於 09-8-15 09:43 發表
平好多~BABY MONTESSORI計返港幣$4000有找
我早兩日先E-MAIL去問~佢地話可以寄OVERSEA
郵費梗係要自己俾..不過最衰冇中文/英文家長手冊...

原帖由 cyl299 於 09-8-14 10:23 PM 發表
郵費要幾多呀? 因為我想買hurray english 套書呀...

baby montessori我就無買喇, 因為我係大陸廠度訂左套infant & toddler set, 係出口歐洲既品質, 不過覺得佢d書同買home montessori都幾好... ...

郵費我未問啊~你想知我可以幫你問下
不過得韓文嘅家長指引你OK!?

HURRAY ENGLISH1賣韓幣413000WON
DVD分開賣22000WON~即係港幣差唔多$2700
套書聽講都幾重下~不過我諗加埋貴極點都平香港好多

可唔可以幫我問埋baby montessori幾錢同埋郵費呀? thanks

原帖由 LilMama 於 09-8-17 14:59 發表

套書聽講都幾重下~不過我諗加埋貴極點都平香港好多 ...

原帖由 Yuetyuetbb 於 09-8-15 03:23 AM 發表
嘩, 你咁厲害既, 我當時搵咗個識韓文既人幫我同佢哋聯絡, 佢哋都話咩會員制, 唔肯買比我呀!! 結果, 我呢套玩具(教具)係搵朋友幫我買架!!但而家, 佢話無哂貨, 只係得嗰四套英語教材買咋!!

P.S. 中文使用手冊對學英文 ...

都係駁下亂問架咋~我唔識韓文不過識日文
上網用果D翻譯網站翻譯~翻譯器譯出黎其實都怪怪地
之後一日就有人覆我話可以寄~不過郵費要另計自己俾
我睇佢網站都有寫話要入會~但係唔知點解個人又冇提過

咁你最後買左邊套!?你覺得冇家長指引真係OK??
我仲15/16唔知買唔買好~因為好驚買左之後唔識用
我仲問過大陸同臺灣~個個都話唔可以分開單買家長指引

同埋我想問你搵果個賣家佢四套分別賣幾錢啊!?
如果唔係貴韓國好多~當為本家長指引我覺得都OK諗得過
太空寶寶又有冇需要呢??唔知可唔可以用普通CD機播@@

原帖由 LilMama 於 09-8-17 14:59 發表

套書聽講都幾重下~不過我諗加埋貴極點都平香港好多 ...

我都係同你一樣, 上佢網然後用google translate做英文睇, 不過我就無email佢地, 因為我有一個韓國朋友, 諗住叫佢幫下手添!

無家長指引我都ok, 因為我有個朋友係hk買左baby montessori, 我諗可以問佢點玩掛, 不過因為我買左呢套(我係大陸買出口歐洲貨, 得21件不過我無另外買埋果4件)
http://montessori123.multiply.com/photos/album/29/Montessori_Infant_and_Toddler_Set_2990_25_items
所以我唔買寶寶蒙特梭利lu...

如果可以你幫我問下hurray english 1+2+dvd+郵費幾錢呀? 因為我中意佢果d大書, thanks!

啊!! LilMama, 我個人對太空寶寶的作用還在摸索階段, 因我的小寶寶只有十個月大, 暫時都只是播放SBB's CD比佢聽下故事, 兒歌等. 所以, 我未能肯定告訴你太空寶寶是否很重要.

而我借了部份教材給我姐姐用, 她沒有太空寶寶的, 但她也用得不錯.

CD是可以用普通的音響播放, 但每套教材內有一隻DVD是要用太空寶寶播放的. 內容應該是一樣的, 只是用太空寶寶可以分開一頁一頁重覆播放, 普通音響就不能做到.

P.S. 我的朋友無賣太空寶寶的, 我是找人用很煩的方法購買的, 所以, 不會代購. 如你有需要, 可自行聯絡韓國購買.

原帖由 cyl299 於 09-8-17 06:10 AM 發表

我都係同你一樣, 上佢網然後用google translate做英文睇, 不過我就無email佢地, 因為我有一個韓國朋友, 諗住叫佢幫下手添!

無家長指引我都ok, 因為我有個朋友係hk買左baby montessori, 我諗可以問佢點玩掛, 不過因 ...

你就好~叫個FRD借本家長指引俾你影印都得啦
我仲等緊韓國果邊覆我..有消息我再上黎話你知...

等多幾日再唔SO我就搵個韓國人問!唔信買唔到

原帖由 Yuetyuetbb 於 09-8-17 09:30 AM 發表
哈, 我都試過用網上翻譯聯絡佢哋, 但無覆我喎, 你真係好彩.

我最後買咗HE1 &2, SBB1 &2, 是向我買開嘢個朋友買既, 佢收我友情價$5000以下一套(實際費用不便公開, 唔好意思), 包中文說明書, 整套教材除欠太空寶寶外, ...

哇~買曬咁多套你都好重本
我個女啱啱7個月~諗住買BABY MONTESSORI
HURRAY ENGLISH1同STORY BOOM BOOM1先
用得好先買埋2~一次買太多男人會"炸型"

做開幼教E行~你覺得MONTESSORI依套書好唔好啊

我之前都係搵朋友幫我買左Hurray English 1 &2 同埋 Story Boom Boom1, 阿仔宜家一歲, 用得最多就係SBB1, Hurray English 就麻麻地有興趣, 希望遲d會好d.
我都想買Baby montessori同佢玩, LiMama, 如果你問到有消息,知到幾錢同郵費,可唔可以話比我聽呀?

if you search from Taobao (China website), they only sale $6800 to 11000

原帖由 Quentin0227 於 09-8-20 01:28 PM 發表
if you search from Taobao (China website), they only sale $6800 to 11000

我諗你係講普通MONTESSORI嘅教具~唔係韓國出依幾套!?
因為我一早搵過淘寶唔見有~大陸問過一間賣得仲貴過香港
BABY MONTESSORI一套要成差唔多兩萬蚊人民幣

原帖由 Monchhichi926 於 09-8-20 11:36 AM 發表
我之前都係搵朋友幫我買左Hurray English 1 &2 同埋 Story Boom Boom1, 阿仔宜家一歲, 用得最多就係SBB1, Hurray English 就麻麻地有興趣, 希望遲d會好d.
我都想買Baby montessori同佢玩, LiMama, 如果你問到有消息 ...

OK~我有消息會上黎開個POST話俾大家知
全部都係媽咪~希望一齊執到平野啦

係呀!!我都幾顛架, 另一半都有話過我, 不過, 我真係做哂資料搜集, 亦盡力找最便宜, 最有保障的方法購買, 算係咁啦!!

好難講D書好唔好, 我個人就幾鐘意呢套教材既連貫性, 不過, 這套教材就真係好需要大人參與. 另外, 我亦買咗二手既DWE, 都係嗰句啦 -- 所有教材都有其優點同缺點, 只係睇點樣使用啫.

原帖由 LilMama 於 09-8-20 17:33 發表

哇~買曬咁多套你都好重本
我個女啱啱7個月~諗住買BABY MONTESSORI
HURRAY ENGLISH1同STORY BOOM BOOM1先
用得好先買埋2~一次買太多男人會"炸型"

做開幼教E行~你覺得MONTESSORI依套書好唔好啊 ...

原帖由 Yuetyuetbb 於 09-8-21 10:46 AM 發表
係呀!!我都幾顛架, 另一半都有話過我, 不過, 我真係做哂資料搜集, 亦盡力找最便宜, 最有保障的方法購買, 算係咁啦!!

好難講D書好唔好, 我個人就幾鐘意呢套教材既連貫性, 不過, 這套教材就真係好需要大人參與. 另外 ...

嗯~我全職湊女所以好多時間對住個佢
佢又百厭女仔之家成日冇時停~啱啱識爬已經要看牛咁...
細細個已經冇乜耐性郁D就發脾氣~個個都叫我諗辦法教好佢

好在佢自小鐘意聽歌~同佢講故仔先好似可以專心D靜落黎
本身我都幾BUY MONTESSORI套理論~希望佢會鐘意啦=P

原帖由 LilMama 於 09-8-22 07:08 發表

嗯~我全職湊女所以好多時間對住個佢
佢又百厭女仔之家成日冇時停~啱啱識爬已經要看牛咁...
細細個已經冇乜耐性郁D就發脾氣~個個都叫我諗辦法教好佢

好在佢自小鐘意聽歌~同佢講故仔先好似可以專心D靜落黎
本身我都 ...

咦, 我都係全職媽咪喎, 不過我到阿女兩歲先接觸到montessori, 而家諗住教好d阿女同埋由細開始教阿仔啦! 雖然montessori d老師個個都叫我唔好買教具, 不過我懶得整, 所以都係買d啦!

其實我覺得hurray english果d書唔係太montessori, 因為係平面教學, 不過我覺得d 大書用來講故事比細路聽都好!
‹ 上一主題|下一主題