用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問有無人交左英華(2010)的報名表
go

請問有無人交左英華(2010)的報名表 [複製鏈接]

如題。portfolio與其他學校要求的文件應放在同一個file 或分開放?
   0    0    0    0

今日我交咗, 將你所需要submit的文件放入Portfolio就可, 如出世紙, 成績表等等....而我就將報名表分開交.

原帖由 fooky-hk 於 09-8-14 19:02 發表
今日我交咗, 將你所需要submit的文件放入Portfolio就可, 如出世紙, 成績表等等....而我就將報名表分開交.

乜咁早既咩?
唔係九月廿零號咩?
無知是福

醒目開學勳章

交表日期:2009年8月13日- 8月24日(星期日除外)
辦公時間:9:00-12:00,1:00-4:00

原帖由 fooky-hk 於 09-8-14 19:02 發表

是否用clear file or 要釘裝???

原帖由 Geni 於 09-8-14 19:58 發表
交表日期:2009年8月13日- 8月24日(星期日除外)
辦公時間:9:00-12:00,1:00-4:00

明白了,原來私校早咁多.
因本人從未稔過私校/直資,故不知道.
無知是福

回覆 5# annienorman 的文章

隨便你用那種釘裝, 我得幾頁紙所以我用了"圈圈釘裝" $6/本

係唔係星期六(22/8)都收表格呀?我仲做緊個pofolio, 星期1-5都要返工, 星期6先有時間

long-long媽咪
上面geni都寫左個時間同日期既啦.詳情你可以睇番網頁.
http://202.82.16.200/web/newsflash/p1appform/c_info.pdf
原帖由 LONG-LONG媽咪 於 09-8-18 21:00 發表
係唔係星期六(22/8)都收表格呀?我仲做緊個pofolio, 星期1-5都要返工, 星期6先有時間
http://era-central.blogspot.com/

係咪早交申請表就早interview ? 越早interview會好d呢 ?

另申請表, 出世紙同profolio駛唔駛分開 ? 定係可以入晒一個clear folder 內 ? Thanks!

原帖由 Era 於 09-8-19 10:53 發表
long-long媽咪
上面geni都寫左個時間同日期既啦.詳情你可以睇番網頁.
http://202.82.16.200/web/newsflash/p1appform/c_info.pdf

Not exactly.

As per past years experience, they will process in one batch - all the kids (>1,500 boys) to have 1st round interview spreading through a few days and then shortlist about 300 for 2nd interview - 15 min each with parents.

Its' come No. 7xx when I hand the form  at the yesterday noon.

乜咁早就要交Protfolio架? 之前聽好多人講1st乜都唔洗比住, 因學校唔睇, 到叩門先有用.....???

醒目開學勳章

原帖由 waiwing 於 09-8-20 18:07 發表
乜咁早就要交Protfolio架? 之前聽好多人講1st乜都唔洗比住, 因學校唔睇, 到叩門先有用.....???

英華係直資, 可以自己揀學生, 所以報名o既時候一般都會交埋profile俾學校多do野做參考.

你聽人講o既first round唔洗交等叩門先用, 係講緊官津, 因為first round同大抽獎佢地都冇權自己揀學生, 所以唔洗交profile, 到統一派位完哂, 仲有位o既話佢就可以自己揀學生, 所以叩門o既時候佢地會睇profile.

oh 死火, 我仲諗住無咁快要交profile, 無交到添..... 唉........   

原帖由 Geni 於 09-8-20 18:53 發表

英華係直資, 可以自己揀學生, 所以報名o既時候一般都會交埋profile俾學校多do野做參考.

你聽人講o既first round唔洗交等叩門先用, 係講緊官津, 因為first round同大抽獎佢地都冇權自己揀學生, 所以唔洗交profile, ...

咁你快d補番啦,校長講明佢自己一定會睇架,咪佢以為你冇誠意,連profile都唔做就唔好啦.
原帖由 waiwing 於 09-8-21 01:08 發表
oh 死火, 我仲諗住無咁快要交profile, 無交到添..... 唉........   
http://era-central.blogspot.com/

舊年應該係跟號數來排interview次序既.但係唔代表早in就會好d,我既記憶,舊年頭果個batch入到2nd in既都唔係好多啫.分左成4日來in,都唔會話in到倦晒,後面既就唔著數既.

乜都可以入晒一個clear folder度,唔洗分開.
原帖由 肥司拉 於 09-8-19 23:43 發表
係咪早交申請表就早interview ? 越早interview會好d呢 ?

另申請表, 出世紙同profolio駛唔駛分開 ? 定係可以入晒一個clear folder 內 ? Thanks!

唔該晒
今日已交表

原帖由 Era 於 09-8-21 14:14 發表
舊年應該係跟號數來排interview次序既.但係唔代表早in就會好d,我既記憶,舊年頭果個batch入到2nd in既都唔係好多啫.分左成4日來in,都唔會話in到倦晒,後面既就唔著數既.

乜都可以入晒一個clear folder度,唔洗分開.
...
‹ 上一主題|下一主題