用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 有關面試
樓主: 龍婆
go

有關面試 [複製鏈接]

請問有無人已交了表格呢?  portfolio與學校要求的文件應否放在同一個file呢?  多謝指教。

HITOMI,

謝謝您的回應!

見老師部份仲會問中英文題目添!  sigh....

原帖由 Man04 於 09-8-29 15:28 發表
請問見老師部份,需唔需要小朋友drawing?

請問如果面試在下午4.30舉行,而仔仔讀全日制,我讓他穿校服面試會否好怪?
您們認為當日應否中午接他回家吃飯休息,然後才去面試呢?

我仔仔今日都終於見左校長,佢都話淨係讀故事書,無其他問題啦! 唔通林校長見去年d方法通晒天(數snoopy),所以今年唔再玩?
讀書方面,阿仔話校長無叫佢地揀最鐘意果頁黎讀,反而要由頭讀起. 佢淨係話有個小朋友帶左本好大的dragon書,佢都想買番本.

原帖由 Vincent913 於 09-9-19 21:57 發表
已經in咗2nd in,我仔仔話校長任佢選讀中文or英文,只要讀兩頁,佢仲話間房有玩具。不過冇問佢其他問題﹗真係唔知校長點選?

雖然話帶兩本書, 不過其實我一早brief左阿仔面試時只需要讀其中一本就得啦! 所以基本上佢對最鍾意ge一本已滾瓜爛熟.
分數呢個問題, 除非係學校職員, 根本無可能知道, 但林校長曾在一公開場合說, 通常老師比高分的學生, 跟她的心水都會好吻合喎.

原帖由 brian8676 於 09-10-9 15:40 發表
我個仔都係任佢揀一本書要讀兩版,完成後呀仔話個個都有張黃色紙,但其他的小朋友寫乜東東他不知道,我見還釘有一張細紙仔印着"擁抱挑戰"。還想請問有無人知第一次見老師考中英數是怎樣計分的,如老師(分數)+校長(分數),咁幾 ...
‹ 上一主題|下一主題