用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利諾神父教會學校(小學部) 有爸爸浸洗證明,係咪會有分加?
go

有爸爸浸洗證明,係咪會有分加? [複製鏈接]

我個仔有爸爸浸洗證明,係咪會有5分加? 睇學校自行收生, 話父母有浸洗, 會優先收喎, 係咪真呀?
   0    0    0    0

是, 加5 分

唔係喎!?!
係小朋友有天主教領洗證明先加5分喎。爸爸唔計數。

No....要睇學校是否認可, 我case 與你一樣, 爸爸是天主教徒, 我同仔仔不是, 都計左5分, 是我在座談會問副校長的, 我仔仔在自行分配時收左, 現在讀緊小一!

但我09年參加開放日時校長重覆講計分係要小朋友有天主教領洗紙先有5分,但家長有而小朋友冇只可優先並不是可以有5分.如有听錯請指正.
原帖由 wince_612 於 09-9-13 18:52 發表
No....要睇學校是否認可, 我case 與你一樣, 爸爸是天主教徒, 我同仔仔不是, 都計左5分, 是我在座談會問副校長的, 我仔仔在自行分配時收左, 現在讀緊小一! ...

上星期我剛剛聽完座談會, 校長係台上講父母係天主教, 子女無, 都可加5分, 我初時以為聽錯, 之後直接再問清楚副校長, 肯定咗我無聽錯..而且上年係20分係100%收添...

下..乜 parents 係 already ok?
‹ 上一主題|下一主題