用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啓思好嗎?
go

啓思好嗎? [複製鏈接]

啓思是否很難入?
   0    0    0    0
;-) ;-) HOW ARE YOU :-P :-P

原帖由 QueenyMa 於 09-8-11 04:54 發表
啓思是否很難入?

唔難呀 ! 我大囡當年考左兩間啟思, 兩間都收左佢, 最後選左九龍塘啟思, 不過只讀左K1上學期, 下學期轉左去第二間幼稚園. 我唔敢話啟思唔好, 我只係覺得唔適合我小朋友. 我囡囡今年升K3啦 !

Should be easy

chincco, 讀九龍塘那間啟思, 你可否告知點解要轉校...因為我正為小朋友報學校...如果唔方便你可send message比我, or send mail to me [email protected]
thank you..

原帖由 yimchan 於 09-8-13 00:57 發表
chincco, 讀九龍塘那間啟思, 你可否告知點解要轉校...因為我正為小朋友報學校...如果唔方便你可send message比我, or send mail to me [email protected]
thank you..

pls check message !

原帖由 Chincco 於 09-8-11 12:40 發表

唔難呀 ! 我大囡當年考左兩間啟思, 兩間都收左佢, 最後選左九龍塘啟思, 不過只讀左K1上學期, 下學期轉左去第二間幼稚園. 我唔敢話啟思唔好, 我只係覺得唔適合我小朋友. 我囡囡今年升K3啦 ! ...

Chincco, can u PM me why u changed to another school, thanks!

pls check PM

我都好想知道呀!可否pm比我呢?

我個女明年讀k1, 九龍塘啟思是我考慮中的一間. 我都想知點解, 請pm 給我, 謝謝!

Pls also pm me thanks!

原帖由 Chincco 於 09-8-11 12:40 發表

唔難呀 ! 我大囡當年考左兩間啟思, 兩間都收左佢, 最後選左九龍塘啟思, 不過只讀左K1上學期, 下學期轉左去第二間幼稚園. 我唔敢話啟思唔好, 我只係覺得唔適合我小朋友. 我囡囡今年升K3啦 ! ...

pls PM to us. thank!

回覆 2# Chincco 的文章

可否告知我轉校的原因呀! email: [email protected]

其實每間幼稚園都有佢哋啲優點同缺點, 我只係覺得佢哋唔適合我囡囡. 但依然有好多家長覺得好好架, 大家無需太担心, 多d了解吓間學校, 就可以幫小朋友揾到間適合佢哋啲幼稚園.

我都想知請pm
原帖由 Chincco 於 09-8-19 23:33 發表
pls check PM

Would you pls also pm me?  Thanks.

我都想知請pm, thanks.

我都想知, 可否PM我呀.

我都想知, 請pm or email to me: [email protected]

Thanks.

佢哋會要求9-12月出世啲細b repeat一年, 即使小朋友向學習上跟得上, 雖然並唔係強制性要小朋友repeat,但對於d 叻啲細b就好唔公平, 如果係咁, 點解佢哋唔好似培正咁, 話明唔收細b, 等家長可以自己考慮.

我囡囡雖然係12月出世啲細囡, 但對於要應付佢哋啲課程, 依然卓卓有如. 我最後幫囡囡轉左去另一間程度較深啲幼稚園. 佢雖然係全班最細, 但成績都好好, 仲考到前3名. 但如果當年repeat.......

要幫囡囡轉校, 我只係覺得間學校唔適合我囡囡, 亦同我啲理念有出入. 並唔代表間幼稚園唔好.

其實間間幼稚園都有佢啲優點同缺點, 只要大家衡量吓, 適唔適合自己個小朋友啲個性,同學習能力, 就可以幫小朋友揾到間合適啲幼稚園. 間間幼稚園都有小朋友讀讀吓會轉校架啦, 咁亦唔代表咩嘢. 大家真係無需太担心, 只要你哋覺得適合就ok啦 !
‹ 上一主題|下一主題