用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 urgent 有無媽咪買左套~迪士尼美語世界~
go

urgent 有無媽咪買左套~迪士尼美語世界~ [複製鏈接]

請問有無媽咪買左套~迪士尼美語世界~, 大家覺得work 唔work 呀? bb 鍾意嗎? thanks
   0    0    0    0

原帖由 kendorisbb 於 09-8-8 23:34 發表
請問有無媽咪買左套~迪士尼美語世界~, 大家覺得work 唔work 呀? bb 鍾意嗎? thanks

我囡由一歲起用左兩年多, 好鍾意, 依家仍然每日keep住睇同聽, 亦都愛上睇書, 效果幾理想, 有需要可以PM我交流下或者睇下我囡既blog^^

原帖由 kendorisbb 於 09-8-8 23:34 發表

今日係BB展睇過...我鍾意English Time多D

我買左.....8、9年前la!! 最近仲upgrade埋個卡拉ok Mate!!

醒目開學勳章

多謝各位解答...
我昨天決定買la, 係basic 個套都成4萬幾, 希望bb 真係用得好la (佢而家歲半), 第時可能有好多問題要問或分享呢.......
thanks

我想間sennywoo你個blog係咩呀,我都有用dwe,近日都諗住upgrade,心大心細,不過我都feel仔仔用得好好,不過都想睇下人地意見

I've brought it since my daughter was born. It has been 2.5 years. She loves it and use it very well. She can talk with me by using simple English. Compared to my friend using English Time. She is still can't talk in English.

醒目開學勳章

很想和你們分享我的開心事!我昨天開了二盒game card, 然後我拿著每一張咭, 亞囡都差不多識讀晒, 佢今個月才2歲半, 我真係好開心呀!之前睇佢隻demo碟, 有個小朋友係咁讀D英文字, 當時我諗我囡都不知幾時先識讀, 宜家自己都親身經歷, 真係好開心, 雖然教材係貴, 但宜家睇到收獲, 真係覺得好值得!

原帖由 安安太太 於 09-9-10 13:24 發表
很想和你們分享我的開心事!我昨天開了二盒game card, 然後我拿著每一張咭, 亞囡都差不多識讀晒, 佢今個月才2歲半, 我真係好開心呀!之前睇佢隻demo碟, 有個小朋友係咁讀D英文字, 當時我諗我囡都不知幾時先識讀, 宜家 ...

係呀,係呀,demo碟嗰個呀嘛!
無估到咁work!
我baby 而家25個月,兩歲前已經識哂game card d字!
要有心機用ar!

醒目開學勳章 貢獻勳章

我仔仔2個月大開始用, 我係買晒全套, 依家2歲半差唔多隻隻歌都識唱, 不過佢就怕羞唔敢大聲唱囉~
佢仲日日自己拎書睇, 又會簡DVD叫我開~

比你地講到心郁郁
準備升K1

why my boy still not know how to read the game card word???

有冇mama想sell呀?我budget有限, 想買套比BB呀!

mine i s 2yrs old, he used DWE since 1 yr old ar
原帖由 Jeco 於 09-11-19 14:43 發表

你囝囝由幾多歲開始睇? 而家幾大呀?

I bought it in 2004 when I was pregnant. My girl has finished using the set, and just left aside.
Her English is pretty good, but not sure if all contribute by DWE
[url=http://[/url]

醒目開學勳章

我囡囡2歲時未係好識講野, 所以根本無諗過俾D咭佢讀, 另外我宜家都係叫美語姐姐打電話來唱歌, 睇完你的分享, 等我都叫美語姐姐同囡囡讀下課本, 有時我地又會自己扮美語姐姐打俾個囡同佢唱歌, 我個囡就好鬼開心!

原帖由 Jeco 於 09-11-14 23:16 發表

我都好明白你有幾開心 ^^ 但其實你遲左發現渣...可能你囡囡2yrs時已經可以差唔多讀晒都未定...因為我囝囝岩岩2yrs...我囝囝1yrs開始用, 到1yrs 10個月我攞啲卡出黎佢都差唔多讀晒啦, 真係估唔到架! :p 佢發音好準. ...
‹ 上一主題|下一主題