用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

SN Interview [複製鏈接]

今年要幫囝囝報K1, 我想問佢地interview 是用廣東話還是英文, 因我囝囝通常用廣東話同我地溝通, 我怕如果用英文, 佢都未必識答..thanks!
   1    0    0    0

Dear Yee79,

上年interview用中文或英文都可以,內容都是問一般顏色、形狀、生果等及做一些配對(matching)遊戲。

SN的老師視乎小朋友狀况來發問,如小朋友表現害怕,她們會好有耐性等他們OK才開始面試,她們不會像其他幼稚園限時完成,不會流水作業咁。SN的面試是我見過5、6間幼稚園感覺最好的(個人意見)。所以不用太擔心。

原帖由 esiuha 於 09-8-11 17:46 發表
Dear Yee79,

上年interview用中文或英文都可以,內容都是問一般顏色、形狀、生果等及做一些配對(matching)遊戲。

SN的老師視乎小朋友狀况來發問,如小朋友表現害怕,她們會好有耐性等他們OK才開始面試,她們不會像其他幼稚 ...

我都學得SN interview感覺好主任問問題正面,我之前in過好幾間印象最好係sn及崇真,但我不明網上話sn多數都收,咁問咁多學術上問題,又為何?我最後選sn小班教每天有英語堂及一星期3天國語堂

thanks esiuha..

原帖由 esiuha 於 09-8-11 17:46 發表
Dear Yee79,

SN的老師視乎小朋友狀况來發問,如小朋友表現害怕,她們會好有耐性等他們OK才開始面試,她們不會像其他幼稚 ...

原帖由 Pkceddie 於 09-8-20 23:27 發表

我都學得SN interview感覺好主任問問題正面,我之前in過好幾間印象最好係sn及崇真,但我不明網上話sn多數都收,咁問咁多學術上問題,又為何?我最後選sn小班教每天有英語堂及一星期3天國語堂 ...

請問每天有多少時間係全英文?
及一星期3天國語堂 (呢個我喜歡)
‹ 上一主題|下一主題