用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 你們小朋友在幼稚園的習作和書, 你們會唔會留念, 點處理 ...
go

你們小朋友在幼稚園的習作和書, 你們會唔會留念, 點處理? [複製鏈接]

太多, 唔知邊的唔要, 你們會用相機留念或將文件掃描嗎?

0    0    0    0

我簡左可留既手工(泥膠等唔留得), 書, 習作, 一年一個大膠箱, 而家仔仔升小三, 所以已有5個膠箱.

連埋出世到而家有紀念價值既衫, 鞋, 用品, 全部有8-10個膠箱, 暫可放得落; 我已問左其他媽咪迷你倉資料.

原帖由 IRON 於 09-8-6 15:02 發表
我簡左可留既手工(泥膠等唔留得), 書, 習作, 一年一個大膠箱, 而家仔仔升小三, 所以已有5個膠箱.

連埋出世到而家有紀念價值既衫, 鞋, 用品, 全部有8-10個膠箱, 暫可放得落; 我已問左其他媽咪迷你倉資料. ...

我只留底值得回憶的、她曾寫個字的東西,其餘書就買紙皮。

我都係只留下值得回憶的東西...如她寫的k3週記,畫作冊裏面的畫...其他手工的....只會影相作留念...其他就唔會要的了...

原帖由 happyvalley 於 09-8-6 16:34 發表

我只留底值得回憶的、她曾寫個字的東西,其餘書就買紙皮。

我只係留底咗佢得意果D小手功勞作, 實在無位KEEP.

thank you very much

我都係同你一樣處理
原帖由 Mandy0203 於 6/8/2009 23:01 發表
我都係只留下值得回憶的東西...如她寫的k3週記,畫作冊裏面的畫...其他手工的....只會影相作留念...其他就唔會要的了...
‹ 上一主題|下一主題