用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學 培正 2009 - 2010 年度三年級的家長請進
go

培正 2009 - 2010 年度三年級的家長請進 [複製鏈接]

各位:

本來諗住開學先開新topic,但見升小二的已經開左,我地冇理由仍在小二的topic 內討論。

報到啦姐妹

1    0    0    0
小蕎媽媽

我黎報到喇!

Thank you你提我交學費!小學$2,800,幼稚園扣左學卷交$734,仲平左!

Lulu

原帖由 小蕎媽媽 於 09-8-5 09:18 發表
各位:

本來諗住開學先開新topic,但見升小二的已經開左,我地冇理由仍在小二的topic 內討論。

報到啦姐妹

q ma,

唔記得講你知,我囡去學童保健,姑娘話體重ok但偏瘦,叫佢依個暑假增番2-3磅!哎....我都想....但佢上年成年先增左5-6磅,邊有可能暑假増2-3磅呀....

Lulu

我又黎報到先。

時間真係過得好快,仲有三個多星期就放完暑假,又要準備開學啦。睇下來年小女有無機會同你地d小朋友做同學仔。

Hi Everbody
       我有黎啦!

Lulu
     二小姐呢個暑假應該5止增左2,3磅呀!我要佢減下肥!

我估我囡係瘦削形,兩個囡都係得個高字,食極都唔肥,我已經每晚食完飯比雪榚佢食,都攪唔掂...哎! 求其身體健康就算!

我其實最希望瘦削形o個個係我...我飲啖水都肥!

原帖由 heilai 於 09-8-5 13:44 發表

Lulu
     二小姐呢個暑假應該5止增左2,3磅呀!我要佢減下肥!

Hi all

我都剛剛去完學童保健, 阿女超磅, 要減肥, 嘥氣, 叫佢食少D, 我成日好似個癲婆咁, 而家我唔理啦, 我話佢喜歡食幾多就食幾多, 最好同我清哂所有食物

Hi
我女都係偏瘦,姑娘都係要佢肥2磅,我諗肥係我度會易d.

Hello, 報到左先!

暑假玩到傻晒, 睇見三年級個標題有D驚添...

alexisma / heilai:

護士長話我女overweight左小小,多做運動同多吃蔬菜就ok,不過而家睇來佢唔止overweight 小小。佢昨日游完水去左burger king 食lunch,一個set 再加一個飽,想唔肥都幾難。

原帖由 Alexismama 於 09-8-5 15:59 發表
Hi all

我都剛剛去完學童保健, 阿女超磅, 要減肥, 嘥氣, 叫佢食少D, 我成日好似個癲婆咁, 而家我唔理啦, 我話佢喜歡食幾多就食幾多, 最好同我清哂所有食物 ...
小蕎媽媽

Q ma

小蕎都overweight? 咁我女真係超得好勁啦

一個餐 +個包, 咁食左兩個包呀? 咁勁?

原帖由 小蕎媽媽 於 09-8-6 09:22 發表
alexisma / heilai:

護士長話我女overweight左小小,多做運動同多吃蔬菜就ok,不過而家睇來佢唔止overweight 小小。佢昨日游完水去左burger king 食lunch,一個set 再加一個飽,想唔肥都幾難。

...

非常同意!比我兩日已經增2磅啦!

Lulu

原帖由 SUSANNA 於 09-8-5 16:48 發表
Hi
我女都係偏瘦,姑娘都係要佢肥2磅,我諗肥係我度會易d.

又驚佢地肥,又驚佢地瘦....證明每個媽咪都會有煩惱...

原帖由 Alexismama 於 09-8-6 11:43 發表
Q ma

小蕎都overweight? 咁我女真係超得好勁啦

一個餐 +個包, 咁食左兩個包呀? 咁勁?

q 媽:
   小q咁都超,呀二小姐........。佢末去Bodycheck呀!

Honey
    有無減肥良方!

如果有請先介紹給我,等我做人版吧.

Honey
    有無減肥良方! [/quote]

heilai:

姑娘7月頭話佢都係overweight 左 0.8kgs,我估佢而家可能2-3 磅左右。你知啦,佢細細粒,重磅左但又冇高到,咁可能唔係好啱比例。

我減肥良方記得預埋我呀,我overweight 左好耐,成日話想做運動,但又lazy,係有時呀女游水我又游埋一份,佢游1hour 我游15 min已經冇氣。

原帖由 heilai 於 09-8-7 09:42 發表
q 媽:
   小q咁都超,呀二小姐........。佢末去Bodycheck呀!

Honey
    有無減肥良方!
小蕎媽媽

唔知大家做左暑假d閱書報告未?如果未,可以考慮吓"喜羊羊與灰太郎"既小說版,我囡好鐘意佢d漫畫,但我就唔係咁想比佢睇咁多,依本小說版就幾好,d內容得意,d字又唔太多,似老鼠記者咁,賣$48,大家可以去書局睇吓!

Lulu

請說明書名可以嗎?謝謝!

原帖由 Lulu0820 於 09-8-9 12:22 發表
唔知大家做左暑假d閱書報告未?如果未,可以考慮吓"喜羊羊與灰太郎"既小說版,我囡好鐘意佢d漫畫,但我就唔係咁想比佢睇咁多,依本小說版就幾好,d內容得意,d字又唔太多,似老鼠記者咁,賣$48,大家可以去書局睇吓!

...

喜羊羊與灰太郎小說系列1 -- 特務喜羊羊:特務超新星

暫時小說系列得一本,所以應該好易搵!

Lulu

原帖由 SUSANNA 於 09-8-9 15:41 發表
請說明書名可以嗎?謝謝!

lulu:

多謝你的好介紹,等我去買本比呀女睇先。

原帖由 Lulu0820 於 09-8-9 18:05 發表
喜羊羊與灰太郎小說系列1 -- 特務喜羊羊:特務超新星

暫時小說系列得一本,所以應該好易搵!

Lulu
小蕎媽媽
‹ 上一主題|下一主題