用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學 培正 2009-2010 小二家長請進 (報到啦)
樓主: wing1128
go

培正 2009-2010 小二家長請進 (報到啦) [複製鏈接]

19號好緊張呀, aric已經指定想同邊個邊個同班, 唔知會唔會如願呢?
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

我仔仔咪係, 高度一般 , BUT 好似太無肉 ,
(學童保健) 7 月去左, 唔洗著校服 , 上次去見到
有人著 , 不過等好多時間 , 前後 約 3 (hr) ,
等到 .

嘩!你哋全部都去咗學童保健啦,我個仔23號先去,睇怕都係話佢要增磅。
我個仔都好早做晒功課,不過我冇買練習,淨係叫佢上網做數學同英文。

暑假係增磅的好時節, 我諗你囝已經多d幾兩肉架喇,

原帖由 kathy79214 於 09-8-10 11:25 發表
嘩!你哋全部都去咗學童保健啦,我個仔23號先去,睇怕都係話佢要增磅。
我個仔都好早做晒功課,不過我冇買練習,淨係叫佢上網做數學同英文。
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

大碼仔而家嚟發燒, 睇左醫生, 醫生話係流感, 聽日返唔到學註冊, 點算呀? 下星期一仲出發去旅行, 點攪呀??????

回覆 1# YuYung 的文章

編班出咗喇!!

大碼BB媽媽:今年又同你仔仔一班:

原帖由 ivywong2301 於 09-8-18 21:39 發表
編班出咗喇!!

大碼BB媽媽:今年又同你仔仔一班:

嘩, 大碼仔一定好開心呀! 大碼仔聽日唔會返去喇, 我諗住我自己去學校, 順便買校服.

原帖由 大碼BB媽媽 於 09-8-18 22:18 發表

嘩, 大碼仔一定好開心呀! 大碼仔聽日唔會返去喇, 我諗住我自己去學校, 順便買校服.

明天一定很熱鬧,最想知今年會係邊間課室,希望唔使上咁高層,今年有兩個留班!

原帖由 ivywong2301 於 09-8-18 23:15 發表

明天一定很熱鬧,最想知今年會係邊間課室,希望唔使上咁高層,今年有兩個留班!

今日唔只熱鬧, 仲超熱 tim, 不過我見小一嗰班有一個留班, 一個冇左名, 係咪轉左校呢?
我哋班個黃老師 ok 嗎? 知唔知佢教咩o架?

原帖由 大碼BB媽媽 於 09-8-19 15:18 發表

今日唔只熱鬧, 仲超熱 tim, 不過我見小一嗰班有一個留班, 一個冇左名, 係咪轉左校呢?
我哋班個黃老師 ok 嗎? 知唔知佢教咩o架?

真的很熱,係呀冇咗名即唔讀,唔通找到好學校?我唔識班主任,阿囡話以前係走廊見過佢,我下星期都係去旅行!.

小一好似有 2 個留班 , .......

原帖由 ivywong2301 於 09-8-19 15:56 發表

真的很熱,係呀冇咗名即唔讀,唔通找到好學校?我唔識班主任,阿囡話以前係走廊見過佢,我下星期都係去旅行!.

我囡囡今年係望班,佢好開心咁話,有十個同學識得。

不如來過大報到 ~~

* 來年可以多多交留 , 多多支持   

~  二信
-   wing1128 (仔仔)

~ 二望
-  lokyan       (囡囡)  

~ 二愛

~ 二光

~ 二善

~ 二正

~ 二真

~ 二誠

原帖由 lokyau 於 09-8-19 23:31 發表
我囡囡今年係望班,佢好開心咁話,有十個同學識得。

回覆 1# wing1128 的文章

~  二信

~ 二望

~ 二愛

~ 二光

~ 二善

~ 二正

~ 二真

~ 二誠
    ivywong2301(囡囡)

~  二信

~ 二望

~ 二愛

~ 二光

~ 二善

~ 二正

~ 二真

~ 二誠
   大碼媽 (仔仔)

簽名被屏蔽

~  二信
    wing1128 (仔仔)

~ 二望
   lokyan       (囡囡)  

~ 二愛
   YuYung (囝囝)

~ 二光

~ 二善

~ 二正
   醉花間 (仔仔)
~ 二真

~ 二誠
   大碼媽 (仔仔)

前2日咁岩有家長問我, 今年做唔做家長義工, 原本我諗住唔做, 點知阿囝知道左後, 就話我想你做呀媽媽, 一個星期一日果d,

~  二信
    wing1128 (仔仔)

~ 二望
   lokyan       (囡囡)  

~ 二愛
   YuYung (囝囝)

~ 二光

~ 二善
   lauyl(囡囡)

~ 二正
   醉花間 (仔仔)
~ 二真

~ 二誠
   大碼媽 (仔仔)

各位家長,大家好!

我是剛報到的新丁,我女兒剛成功插班入讀小二,或許有很多不明白的問題,要向大家多多請教.

這兩天幫女兒到書局買書,但走遍了多間大書局,有數本英文科的readers都買唔到,請問大家知道學校買書是委託哪間書局購貨嗎?

謝謝幫忙!!
‹ 上一主題|下一主題